Οι αντίδρασεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Οι αντίδρασεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Πώς υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα όσα ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο διάγγελμα της Τρίτης σχετικά με την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν μόνο πότε θα βγουν από το σπίτι τους
αλλά και πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους, με αξιοπρέπεια και
δουλειές την επόμενη μέρα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας με το εξής συμπέρασμα: «Η άρση των μέτρων, με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και όχι των επιστημόνωνγεμίζει τους πολίτες με πολύ περισσότερη ανησυχία και φόβο από ότι η
ίδια η καραντίνα. Μακάρι τα συναισθήματα αυτά να αποδειχθούν
υπερβολικά.Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε η απόφαση να μην αποβεί μοιραία
για μια πιθανή αναζωπύρωση κρουσμάτων και πάνε χαμένοι οι κόποι δυο
ολόκληρων μηνών
».

«Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ»

«Η δεύτερη φάση βασίζεται σε ένα καθαρά κυβερνητικό σχέδιο. Η εφαρμογή του, ασφαλώς εξαρτάται από την ατομική ευθύνη αλλά και από την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. το κλειδί, όπως και στην επιστημονική τεκμηρίωση του κάθε βήματος. Να μην καταργήσει στην πράξη, η γραφειοκρατία της κυβέρνησης τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας επίσης ότι: «χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Υπάρχει εξ αρχής έλλειμμα και πρέπει τώρα να καλυφθεί. Λειτουργία επιτέλους των κινητών συνεργείων, του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επισκέψεις στα σπίτια. Ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ και ενίσχυση των Νοσοκομείων, όχι μόνο στα λόγια. Ειδικό σχέδιο για την παρακολούθηση και προστασία ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές».

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μετακυλίει τις ευθύνες στον λαό»

«Το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια τακτική και στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα συνεχίσει δηλαδή να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό, αρνούμενη στην πράξη την κρατική ευθύνη για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία των εργαζομένων.

Όμως, ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών δεν συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δεν γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους.

Επίσης, η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών λαϊκών ελευθεριών που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», τονίζουν στο ΚΚΕ.

 «Το Σοβαρό Πρόσωπο της Ευθύνης σας είναι Μάσκα»

«Ο κύριος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε με λεπτομέρεια πότε θα ανοίξει κάθε τομέας της κοινωνικής δραστηριότητας. Ένα μόνο δεν ανέφερε, το σημαντικότερο: Πότε θα ξανανοίξει η Δημοκρατία. Πότε δηλαδή θα ξαναλειτουργήσει εν πλήρη σύνθεση το Κοινοβούλιο, (κάτι που θα μπορούσε ήδη να είχε γίνει με τηλεδιάσκεψη όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα το ΜέΡΑ25), πότε και πως θα προστατευθεί το δικαίωμα της συνάθροισης και της διαμαρτυρίας, και κυρίως πότε θα σταματήσει την πάγια κυβερνητική πρακτική να περνάει νομοσχέδια-δωράκια στους ολιγάρχες εν κρυπτώ και κατά παράβαση κάθε έννοιας πραγματικού σεβασμού στη Βουλή των Ελλήνων.

Η μάσκα θα είναι το το σοβαρό πρόσωπο της ευθύνης μας.» είπε σε μια αποστροφή του ο Πρωθυπουργός. Κύριε Πρωθυπουργέ, τα επικοινωνιακά ευφυολογήματα δεν υποκαθιστούν τις σοβαρές πολιτικές. Οι ζωές σώθηκαν, χάρη στη γενναία στάση των πολιτών όπως σωστά είπατε, αλλά στην οικονομία είστε εσείς η Απειλή. Εκεί, το σοβαρό σας πρόσωπο, είναι μάσκα», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ 25.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter