Οι αντιφάσεις που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον «αξιόπιστο» Χρήστο Καλογρίτσα

Οι αντιφάσεις που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον «αξιόπιστο» Χρήστο Καλογρίτσα
Εξόφθαλμες αντιφάσεις στις επίσημες καταθέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα αναφορικά με τη γνωριμία του με την οικογένεια Χούρι από την οποία πήρε ποσό τριών εκατ. ευρώ, αποκαλύπτονται από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έγκληση και σε συμπληρωματικό υπόμνημα που έχει καταθέσει η εταιρία του «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» καθώς και από την ένορκη κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα ο οποίος είχε προταθεί από τον ίδιο τον Καλογρίτσα ως μάρτυρας του.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο υπόμνημα της εταιρίας του Χρήστου Καλογρίτσα και μάλιστα στην ίδια σελίδα, αναγράφονται δύο τελείως διαφορετικές εκδοχές για τις συνθήκες γνωριμίας, επαφής και τελικά συνεργασίας των Καλογρίτσα – Χούρι.

Ο Χρ. Καλογρίτσας έχει αναφέρει συγκεκριμένα, μέσω των κατατεθημένων στη Δικαιοσύνη στοιχείων από την «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» ότι τον Αύγουστο του 2016, τον ενημέρωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ότι είχαν έρθει σε επαφή με την εταιρία του Χούρι (CCC) και ιδίως με τον ιδιοκτήτη της Σάμερ Χούρι, με σκοπό να συμπράξουν μαζί τους ώστε να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με απώτερο στόχο να λάβουν από κοινού την άδεια. Πρακτικά, αυτό το οποίο ισχυρίζεται ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι ότι κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Παππά, αποφασίστηκε να συμπράξει ο ίδιος με την εταιρία του Χούρι, ώστε να εξασφαλίσουν μαζί μια από τις τηλεοπτικές άδειες.

Η παραπάνω κατάθεση ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα τον οποίο είχε προτείνει ο Καλογρίτσας, δηλαδή του Κυριάκου Τόμπρα, όσο και με γεγονότα τα οποία περιγράφονται στην αρχική μήνυση της εταιρίας «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και στο συμπληρωματικό υπόμνημά της. Στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μήνυσης, του υπομνήματος και από την ένορκη κατάθεση του Τόμπρα, η γνωριμία μεταξύ Καλογρίτσα και Χούρι έγινε με τη διαμεσολάβηση του Τόμπρα και τούτο, κατόπιν κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειας Χούρι. Ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος στην κατάθεσή του παραδέχεται ότι διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με τις οικογένειες Καλογρίτσα και Χούρι, δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε οποιαδήποτε συμμετοχή του Νίκου Παππά στις επαφές μεταξύ Χρήστου Καλογρίτσα και Σάμπερ Χούρι, παρά μόνο περιγράφει πώς έφερε σε επαφή τους Καλογρίτσα και Χούρι προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα να αποκτήσουν από κοινού κανάλι.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρει στο υπόμνημα της εταιρίας «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» ότι τον Αύγουστο του 2016, περίοδος κατά την οποία σύμφωνα με τον ίδιο ο Νίκος Παππάς τον ενημέρωσε για τη συμφωνία με τον Χούρι ώστε να υπάρξει σύμπραξη εν όψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο ίδιος δεν γνώριζε κανέναν από τους μετόχους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρίας CCC του Σάμπερ Χούρι. Ο Κυριάκος Τόμπρας ωστόσο, έχει καταθέσει ότι τον ίδιο μήνα, δηλαδή τον Αύγουστο του 2016, έφερε σε επαφή τον Καλογρίτσα με τον Χούρι, προκειμένου να γνωριστούν και να εξετάσουν τη δυνατότητα και τις προοπτικές μιας ενδεχόμενης συνεργασίας τους για τη δημιουργία ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας. Ο Τόμπρας, έχει αναφέρει ότι έφερε σε επαφή τους Καλογρίτσα και Χούρι κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειας του δεύτερου, προκειμένου, αρχικά να διερευνήσουν και στη συνέχεια, να συζητήσουν και να διαπραγματευθούν το πλαίσιο και τους όρους της από κοινού συμμετοχής τους στην εταιρία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ» η οποία θα συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις άδειες.

Οι εμφανέστατες ακόμη και για κάποιον μη γνώστη νομικών, αντιφάσεις, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά αναφορικά με τις προθέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος αφενός αυτοδιαψεύδεται στη μήνυση και στο υπόμνημα που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη η εταιρία του, αφετέρου διαψεύδεται και από τον μάρτυρα που πρότεινε ο ίδιος προκειμένου να βεβαιώσει τα λεγόμενά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter