Οι αντιφάσεις της Γεννηματά για τον «μεσάζοντα» και ο… απείθαρχος κλητήρας

Οι αντιφάσεις της Γεννηματά για τον «μεσάζοντα» και ο… απείθαρχος κλητήρας

Σε αντιφάσεις υπέπεσε η Φώφη Γεννηματά στην προσπάθειά της να καταδείξει πως δεν τη συνδέει τίποτα με τον «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο. 

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ προσπάθησε να καταθέσει στα πρακτικά της Ολομέλειας τα απόρρητα έγγραφα που είχε αποπειραθεί να διαρρεύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με έναν υπάλληλο της Βουλής να εξελίσσεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή.

«Κύριε πρωθυπουργέ να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος» είπε παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος στην πρωτολογία του ανέφερε πως όταν η κ. Γεννηματά διατελούσε αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας πήγε -σύμφωνα πάντα με τον υπουργό- τον Βασίλη Παπαδόπουλο στο ΥΕΘΑ, έχοντας μαζί του αγοραπωλησίες οπλικού υλικού.

«Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί των ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε ότι ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα» είπε αρχικά η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρίας -χωρίς κανέναν μεσάζοντα- απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα».

Προκύπτει ένα παράδοξο από την απάντηση της κ. Γεννηματά. Από τη μία δεν είχε «καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά», αλλά παράλληλα απαίτησε την ειδική ρήτρα για τη μη ύπαρξη μεσάζοντα στη συμφωνία που εν τέλει έγινε επί ημερών της. Το πιο παράδοξο δε πως η κ. Γεννηματά εκτός από την υπογραφή κοινής ανακοίνωσης με την εταιρία IGG στο Παρίσι, τον Ιούνιο του 2014, προέβη και σε δηλώσεις για την αγοραπωλησία οπλικού υλικού. «Η συμφωνία που υπεγράφη, σε συνδυασμό με άλλα εξαγωγικά συμβόλαια και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτυχθεί» τόνιζε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά από το Παρίσι όπου υπεγράφη η συμφωνία το 2014.

Ο απείθαρχος κλητήρας

Εν συνεχεία, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ προσπάθησε να καταθέσει στα πρακτικά τα διαβαθμισμένα έγγραφα που είχε αποπειραθεί να διαρρεύσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε μια προσπάθεια να τον καλύψει πλήρως. «Κύριε πρόεδρε, εκ μέρους των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, καταθέτω στα πρακτικά και τη δημοσιότητα τρία έγγραφα, τα οποία είχε προσκομίσει ο κ. Λοβέρδος» είπε, με τον Νίκο Βούτση να απαντά αμέσως: «Θα το κάνετε ύστερα. Τώρα δεν θα το κάνετε».

Η κ. Γεννηματά επέμεινε, με τον πρόεδρο της Βουλής να είναι κατηγορηματικός: «Δεν θα το κάνετε και δεν θα παραληφθούν». Παρά τα όσα έλεγε από τη θέση του προέδρου της Ολομέλειας ο κ. Βούτσης, ένας κλητήρας τον αψήφησε και πήρε στα χέρια του τα έγγραφα από την κ. Γεννηματά. Μάλιστα, κινήθηκε με σκοπό να τα καταθέσει στα πρακτικά, με τον Νίκο Βούτση να τον αποτρέπει. Επικράτησε ένταση, καθώς επενέβησαν και οι Βορίδης – Γεωργιάδης, ζητώντας από τον πρόεδρο να επιτρέψει την κατάθεση των εγγράφων. Τελικά, η διαδικασία συνεχίστηκε χωρίς το αίτημα της κ. Γεννηματά να γίνεται αποδεκτό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter