Οι απαντήσεις Σχοινά στην ευρωομάδα της Αριστεράς – «Δεν είδα, δεν άκουσα» για τα pushbacks (Video)

Οι απαντήσεις Σχοινά στην ευρωομάδα της Αριστεράς – «Δεν είδα, δεν άκουσα» για τα pushbacks (Video)

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις αναλύοντας το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης στην Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL, όσον αφορά τα pushbacks και την «αλληλεγγύη» που πρεσβεύει το νέο σύστημα.

«Δεν έχω επιπλέον πληροφορίες από αυτές που διαθέτει η Επιτροπή, οι οποίες βασίζονται σε πληροφορίες που δίνουν οι κατά τόπους υπηρεσίες μας, οι οποίοι συνομιλούν την κυβέρνηση και εάν υπάρχουν αυτοί οι ισχυρισμοί – που όπως φαίνεται πολλοί από εσάς έχετε δεδομένους, φυσικά αυτό πρέπει να διερευνηθεί βάσει αξιόπιστων πληροφοριών. Δεν είχα ενημερωθεί για αυτά τα ζητήματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε, μάλλον εκνευρισμένος ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε από τον Κώστα Αρβανίτη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υποστήριξε ότι υπάρχει «νέο δόγμα στο Σύμφωνο Μετανάστευσης», το οποίο ωστόσο «δεν είναι συντηρητικό» κατά τα λεγόμενά του.

Τέλος, όταν ο Πέτρος Κόκκαλης ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σχολιάσει πρόσφατες αναφορές του Πάπα Φραγκίσκου που υπογράμμιζαν μεταξύ άλλων πως «Η απάντησή μας στην άφιξη μεταναστών μπορεί να συνοψιστεί με τέσσερις λέξεις: καλωσόρισμα, προστασία, προώθηση και ενσωμάτωση», ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρκέστηκε στο να πει ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι…Αυστραλία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter