Τι γράφουν στη δήλωσή τους

Οι απεργοί πείνας Ρούπα και Μαζιώτης αρνούνται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο

Αρνούνται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, μετά από 20 ημέρες απεργίας πείνας, τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Αίτημα τους, οι συνθήκες του επισκεπτηρίου του ανήλικου παιδιού τους στη φυλακή και η απόσυρση άρθρου που όπως υποστηρίζουν ουσιαστικά επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ΄.

Αναφέρουν στη σχετική δήλωση τους:

Διανύοντας την 20η ημέρα απεργίας πείνας οι γιατροί των φυλακών μας παρέπεμψαν σε εξωτερικό νοσοκομείο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε κάνει αναφορά ότι για να πάμε σε νοσοκομείο πρέπει να δώσει εντολή ο εισαγγελέας των φυλακών στην εξωτερική φρουρά για να επιτρέπεται να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία από το νοσοκομείο με το παιδί μας, αφού τις προηγούμενες φορές που πήγαμε σε νοσοκομείο, δεν επιτρεπόταν καμία επικοινωνία.

Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας ο ίδιος έχει απαξιώσει να μας απαντήσει για το αίτημα αυτό, εμείς αρνούμαστε να μεταφερθούμε σε νοσοκομείο.

Να επισημάνουμε ότι και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει απαξιώσει να μας απαντήσει σε σχέση με το αίτημα απόσυρσης του άρθρου 11 που ουσιαστικά επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ΄ αλλά και ο εισαγγελέας των φυλακών αρνείται να μας απαντήσει για τα αιτήματα που είναι στην αρμοδιότητά του όπως: το να έχουμε επισκεπτήριο με το παιδί μας 3 ώρες και 2 ώρες μεταξύ μας- τη στιγμή που δεν έχουμε άλλα επισκεπτήρια -, και το να μεταφερθώ από την απομόνωση.

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης

μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.