Οι απλήρωτοι του Mega ζητούν από τον Βαρδινογιάννη δεδουλευμένα και τις δουλειές τους – Όλο το παρασκήνιο (Video & Photos)

Οι απλήρωτοι του Mega ζητούν από τον Βαρδινογιάννη δεδουλευμένα και τις δουλειές τους – Όλο το παρασκήνιο (Video & Photos)

Για πέμπτη μέρα παραμένουν έξω από τα γραφεία της Motor Oil, της οικογένειας Βαρδινογιάνη δεκάδες εργαζόμενοι που διεκδικούν δεδουλευμένα 17 μηνών από τον βασικό μεγαλομέτοχο του Mega Channel. 

Η κινητοποίηση ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη και από εκείνη τη μέρα  οι τεχνικοί του σταθμού παραμένουν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Κηφησίας, μπροστά στην είσοδο της Motor Oil από όπου μπαίνει και βγαίνει καθημερινά ο Γιάννης Βαρδινογιάνης, εκ των μεγαλομετόχων του Mega Channel. Εργαζόμενοι από άλλα τμήματα και κάποιοι δημοσιογράφοι τους συμπαραστέκονται για κάποιες ώρες στη Λεωφόρο Κηφισίας, ενώ λίγα μέτρα μακριά βρίσκεται διακριτικά μικρή αστυνομική δύναμη. 

Οι διαβεβαιώσεις που ήταν τελικά “στάχτη στα μάτια”

Οι 420 εργαζόμενοι του καναλιού είχαν τη διαβεβαίωση του κυρίου Βαρδινογιάννη από τον Σεπτέμβριο ότι θα επιτύχει συμφωνία με τις τράπεζες (που έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρείας) και ότι με νέα εταιρεία να έπαιρνε μέρος στην διαδικασία απόκτησης τηλεοπτικής άδειας ώστε μετά να απορροφήσει το Mega. 

Μέσω διαρροών αλλά και των δηλώσεων του ίδιου προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων όλους αυτούς τους μήνες  καθησύχαζε τους εργαζόμενους ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους εφόσον συμφωνήσουν οι τράπεζες για τη ρύθμιση.

 Και την έσχατη ώρα, και ενώ οι τράπεζες περίμεναν Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη να υπογράψουν τη συμφωνία οι δύο επιχειρηματίες υπαναχώρησαν και από την συμφωνία και φυσικά δεν κατέβηκαν στον διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ποιοι εισπράττουν και ποιοι είναι απλήρωτοι

Να σημειωθεί ότι όλο το διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 που οι τράπεζες μπλόκαραν τους λογαριασμούς της Τηλέτυπος ΑΕ, η εταιρεία εισπράττει καθημερινά – μέχρι και σήμερα – έσοδα από τις διαφημίσεις μειώνοντας έτσι τα χρέη του καναλιού. 

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι παραμένουν στο κανάλι χωρίς να πληρώνονται. Υπάρχει όμως και μια ομάδα εργαζομένων – κυρίως διοικητικών – που μέσω ασφαλιστικών μέτρων κατάφεραν και βρήκαν τιμολόγια που κατασχέθηκαν και έτσι έχουν εισπράξει κάποιους μισθούς. Αυτοί όμως είναι η ισχνή μειοψηφία.

Το απεργιακό δελτίο που χάθηκε στη σκόνηΑξίζει να σημειωθεί ότι ενώ με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων, που είχαν την συμπαράσταση και των τεχνικών είχε αρχίσει να προβάλλεται ένα καθημερινό απεργιακό δελτίο από την ημέρα της λήξης της διορίας υποβολής αδειοδότησης (Πέμπτη 11 Ιανουαρίου), αυτό διακόπηκε στις 16 Ιανουαρίου μετά από ισχυρές παρεμβάσεις γεγονός που δημιούργησε αρνητικό κλίμα μέσα στο κανάλι. 

Το Mega Channel είναι αντιμέτωπο με το φάσμα του “μαύρου” αν δεν γίνει κάποια επιχειρηματική κίνηση διεκδίκησης της “ορφανής άδειας” που δεν διεκδίκησε κανείς στον διαγωνισμό καθώς ο νόμος προβλέπει ότι όποιο κανάλι δεν υπέβαλε αίτηση αυτό θα κλείσει 3 μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού. Η τελευταία ημερομηνία είναι η 27 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τότε πάντως το κανάλι παίζει επαναλήψεις, ένα καινούργιο σίριαλ – που κανείς δεν ξέρει με τι λεφτά αποκτήθηκε – και στο κτίριο είναι κομμένο το νερό. Και αυτά είναι πράγματα που γνωρίζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη. 

Δείτε το βίντεο που έκαναν με αφορμή την κινητοποίηση έξω από το γραφείο του κ.Βαρδινογιάννη καθώς και φωτογραφίες

https://www.facebook.com/MegaErgazomenoi/videos/186465368620331/




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter