Οι απόφοιτοι των Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κατηγορούν για εμπαιγμό την Κεραμέως

Οι απόφοιτοι των Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κατηγορούν για εμπαιγμό την Κεραμέως

 Οι απόφοιτοι του τμήματος και υποψήφιοι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση κατηγορούν ευθέως την υπουργό ότι αρνείται πρακτικές λύσεις που έχουν προταθεί, ώστε να επιλυθεί το σοβαρότατο ζήτημα ισονομίας που έχει προκύψει και αφορά τον κλάδο ΠΕ 79.01 των υποψήφιων εκπαιδευτικών Μουσικής στην 1ΓΕ/2019 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.!

Οι εν λόγω υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ταλαιπωρούνται περισσότερο από 10 μήνες για την απόδοση του Integrated Master και την προσμέτρηση των μορίων αυτού στους προσωρινούς σχετικούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π., από τους οποίους, όπως έχει ανακοινωθεί από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τμήματος αποφοίτων:

Η διαδικασία, έχοντας καθυστερήσει μετά από πολλαπλές παραλείψεις, λάθη και σκόπιμες καθυστερήσεις του Υπουργείου Παιδείας, κινδυνεύει να προσβάλλει την ΙΣΗ και ΔΙΚΑΙΗ αντιμετώπιση των αποφοίτων του τμήματος, καθώς θα βρεθούν με έλλειμμα 20 μορίων σε σχέση με τους απόφοιτους των άλλων 2 ίδιων πενταετών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών της χώρας!

Το σχετικό αίτημα για την απόδοση του integrated master είχε σταλεί από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Υπουργείο Παιδείας στις 05-08-2019, σχεδόν πέντε μήνες πριν την ξαφνική δημοσίευση της 1ΓΕ/2019 Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π..

Από εκεί και μετά ξεκινά μια απίστευτη γραφειοκρατική οδύσσεια, όπου το αίτημα ταξιδεύει από γραφείο σε γραφείο, αποστέλλεται στις Ανεξάρτητες Αρχές και επιστρέφει πίσω, ξεχνιέται σε συρτάρια για μήνες, αναζητείται τηλεφωνικώς η μοίρα του αποτυχημένα, αφού κανείς δεν ξέρει πραγματικά σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία παρ’ όλο που στις 27-11-2019 λάβαμε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη! Η κ. Υπουργός Παιδείας καθώς και ο Υφυπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Β. Διγαλάκης μέσα από παραλείψεις αλλά και συνειδητές δικές τους αποφάσεις καθυστερούν τη διαδικασία όσο γίνεται να καθυστερήσει περισσότερο και κρατούν μια ανεξάρτητη αρχή (Α.ΔΙ.Π.) επί σειρά μηνών σε αδράνεια για δικούς τους σκοπούς.

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας εκδίδει προκήρυξη για κατάρτιση νέων πινάκων μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, με τη διαδικασία του αιτήματος του τμήματός μας τελικά να μην έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα από τον Αύγουστο!

Η προθεσμία τελικά εκπνέει χωρίς να υπάρχει το σχετικό Φ.Ε.Κ. ως δικαιολογητικό μαζί με το πτυχίο, όπως ζητά η προκήρυξη. Η κ. Υπουργος Παιδείας τελικά ρίχνει στο Α.Σ.Ε.Π. το βάρος της επίλυσης του προβλήματος και δεν ασχολείται ξανά με αυτό μέχρι και την εβδομάδα που μας πέρασε. Το Α.Σ.Ε.Π. φυσικά μας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία είναι στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης! Το ίδιο μας ενημερώνει και το Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας!

Παράλληλα η οδύσσεια του αιτήματος του τμήματός μας συνεχίζεται και καταλήγει να φτάσει στο τέλος της διαδικασίας μόλις στην αρχή του Ιούνη, 10 μήνες αργότερα, μετά από συνεχιζόμενες παραλείψεις, ακατανόητα λάθη, επιλογές και καθυστερήσεις εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και μόνο μετά από συνεχή δικά μας ερωτήματα, συνεχείς οχλήσεις και πίεση κυριολεκτικά σε κάθε βήμα της διαδικασίας!

Όμως, 4 μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων για την εν λόγω προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. είναι πλέον πολύ αργά, και το integrated master χωρίς νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να προστεθεί στις αιτήσεις, που ήδη έχουν γίνει, παρόλο που δεν πρόκειται για νέο εκπρόθεσμο τίτλο σπουδών, αλλά για ένα δικαιολογητικό, του οποίου η έκδοση καθυστερεί πάρα πολλούς μήνες με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας!

Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 10-06-2020 έρχεται το τελειωτικό χτύπημα, όπου στην Ολομέλεια της Βουλής η κ. Υπουργός Παιδείας ΑΠΕΡΡΙΨΕ τροπολογία του ΚΙΝ.ΑΛ. όπου προτεινόταν λύση, την οποία σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι προτίθεται να υπερψηφίσει!

Η κ. Υπουργός Παιδείας τοποθέτησε τη λύση του ζητήματος στο αόριστο μέλλον, και δήλωσε «Εδώ είμαστε να συζητήσουμε όμως πώς μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα αυτό…», αλλά ακόμη δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση στις (από τον Δεκέμβριο) πολλαπλές εκκλήσεις του συλλόγου μας για επικοινωνία και συζήτηση!

ΚΑΛΟΥΜΕ την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως

να δώσει άμεσα μια ειλικρινή απάντηση για τους λόγους για τους οποίους αρνείται να δώσει την οριστική λύση σε ένα τόσο προφανές δίκαιο αίτημα, το οποίο συνυπογράφουν 278 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα αδικηθούν κατάφωρα (και μαζί με αυτούς και οι οικογένειές τους) χωρίς να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση!

ΖΗΤΑΜΕ για μια ακόμη φορά από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, ώστε το integrated master του τμήματός μας να προσμετρηθεί αναδρομικά στην 1ΓΕ/2019 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π..

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ενα ΤΕΛΟΣ στη πολύμηνη ταλαιπωρία, τον εμπαιγμό και την προσβολή της αξιοπρέπειας και της νοημοσύνης μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αντιμετωπιστούμε με ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter