Οι αποκαλύψεις επιβάλλουν να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι

Οι αποκαλύψεις επιβάλλουν να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι

Την ανάγκη να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, επεσήμανε κατά πληροφορίες του documentonews.gr, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής ο Παύλος Πολάκης.

Δείτε επίσης: Να παραιτηθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες και να ελεγχθεί ποινικά

Με αφορμή την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλή Παππαδά, να παραπεμφθεί η υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών στην τακτική Δικαιοσύνη, ο Παύλος Πολάκης, ζήτησε από την επιτροπή της οποίας είναι αναπληρωματικό μέλος, να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του.

Δείτε επίσης: Πολάκης: Να ανοίξει ξανά το πόθεν έσχες Μητσοτάκη που αρχειοθετήθηκε με τη μέθοδο Πάτση

Όπως είπε ο κ. Πολάκης, επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του Documento, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ήταν μέχρι πρόσφατα μέτοχος σε εταιρεία με έδρα στη Γαλλία, την οποία μάλιστα δεν είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός -ως όφειλε- στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, πράγμα το οποίο ασφαλώς είναι παράνομο.

Πέρα από το αίτημά του να εξεταστεί εκ νέου η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Πόθεν Έσχες και διερωτήθηκε, αναφορικά με την υπόθεση Πάτση, πώς είναι δυνατόν ο ορκωτός λογιστής που έλεγξε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Ανδρέα Πάτση, να μην είδε την εξόφθαλμη παρανομία της κατοχής εταιρείας με έδρα στο εξωτερικό. Αναρωτήθηκε επιπλέον, πώς είναι δυνατόν να μη γνώριζε τον νόμο που το απαγορεύει.

Ο κ. Πολάκης επεσήμανε επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν εντοπιστεί οι παρανομίες του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή και να έχει αναρτηθεί το πόθεν έσχες, χωρίς να έχουν κινηθεί εξ αρχής οι διαδικασίες που πρόκειται να κινηθούν τώρα μετά την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης: Να ανοίξει ξανά το πόθεν έσχες Μητσοτάκη που αρχειοθετήθηκε με τη μέθοδο Πάτση

Επιτροπή πόθεν έσχες: «Κόλαφος» η εισήγηση του αντεισαγγελέα ΑΠ για Πάτση – Βαρύς ο πέλεκυς για το κοινοβουλευτικό «κοράκι»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter