Βουλή-Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι απουσίες Καραμανλή-Σαμαρά σκέπασαν τα γαλάζια χειροκροτήματα

Βουλή-Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι απουσίες Καραμανλή-Σαμαρά σκέπασαν τα γαλάζια χειροκροτήματα
φωτό αρχείου

Μπορεί κατά την πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη να χειροκρότησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας -όσοι ήταν παρόντες- όρθιοι και παρατεταμένα. Η απουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την ολομέλεια όμως είναι πιο εκκωφαντική από τα γαλάζια χειροκροτήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής, εάν πιστεύει πως δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ελπίζοντας έτσι σε μία σανίδα σωτηρίας για να συσπειρώσει το κόμμα του.

Παρά την προσπάθεια να εμφανιστεί θαρραλέος, μάλλον φοβισμένο θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κάποιος, αφού πίσω από την… έκκληση κρύβεται η ελπίδα του να μην εισακουσθεί, τουλάχιστον κοιτάζοντας ο ίδιος τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας από τα οποία έλειπαν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς επέλεξαν να μην παραστούν στην σημερινή πολύκροτη, κρισιμότατη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών με υπογραφή Μητσοτάκη, στέλνοντας αναμφίβολα ένα πρώτης τάξεως μήνυμα στον πρωθυπουργό.

Μαζί με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, απών ήταν και ο Νίκος Δένδιας, που όμως απουσιάζει δικαιολογημένα σε επίσημη επίσκεψη στην Κροατία. Να δούμε εάν οι τρεις θα δώσουν το παρών τη Δευτέρα που θα έχουμε επανάληψη της συνεδρίασης, με αντικείμενο την εξεταστική επιτροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter