Οι «άριστοι» οδηγούν τη οικονομία στον όλεθρο

Οι «άριστοι» οδηγούν τη οικονομία στον όλεθρο

Επτά μόλις μήνες μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν να γίνονται πανηγυρικώς αισθητά τα τερατώδη ψέματα που πούλησε σε όσους την ψήφισαν για τις δυνατότητες που είχε να αναπτύξει την οικονομία.

Με εκκωφαντικό τρόπο έσκασαν στα κεφάλια των «αρίστων» της πλατείας Συντάγματος και του Μεγάρου Μαξίμου τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη στο τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών περιχαρή έσπευσαν να δηλώσουν ότι έπιασαν τον στόχο που είχαν θέσει για το 2019. Εκτός ότι και αυτό είναι λάθος καθώς είχαν στόχο το 2% ανάπτυξη και αυτός ήταν 1,9% δεν σχολίασαν το κυριότερο.

Ότι το α’ εξάμηνο πάνω στο οποίο πάτησαν για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό η ανάπτυξη ήταν 2,2% και το δεύτερο στο οποίο οι Αδωνης Γεωργιάδης και Χρήστος Σταϊκούρας είχαν την ευθύνη της οικονομίας έπεσε κατά 0,6 μονάδες στο 1,6%.

Ξέχασαν επίσης να σχολιάσουν όπως παρατήρησε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι το αποτέλεσμα αυτό ήρθε «μετά από παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων στα εργασιακά και στα φορολογικά, που θα εξαφάνιζαν της αγκυλώσεις του αντιαναπτυξιακού ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγούσαν σε τσουνάμι επενδύσεων που θα απογείωνε την ανάπτυξη».

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των οικονομικών εγκεφάλων της Νέας Δημοκρατίας για 4% ανάπτυξη διαψεύδονται παταγωδώς.

Εκθέτουν στον μέγιστο βαθμό τα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους-φερέφωνα που σε όλους τους τόνους γάνωναν τα μυαλά των τηλεθεατών για τον αναπτυξιακό άνεμο που πνέει από την ώρα που ανέλαβαν την εξουσία τον Ιούλιο του 2020.

Τα οποία τώρα αλλάζοντας παραμύθι προσπαθούν να πείσουν ότι για την υφεσιακή πορεία της οικονομίας φταίει ο κορονοϊός. Μόνο που ξεχνούν κάτι ουσιαστικό. Το 2019 δεν υπήρχε επιδημία κορονοϊού.

Τα ψέματα με τα οποία έπεισαν τους ψηφοφόρους τους τον Ιούλιο είναι φανερό ότι δεν μπορούν πλέον να σταθούν. Αποδεικνύουν μάλιστα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τελείως ανίκανη και άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό.

Πήραν μια οικονομία με αναπτυξιακή πορεία και την κατάντησαν υφεσιακή. Η ομάδα αυτή των «άριστων» έδωσε εξετάσεις σε όλα τα θέματα και απέτυχε. Στα κοινωνικά, εθνικά και οικονομικά θέματα πήρε τόσο καταστροφικό βαθμό που σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο θα την διέγραφαν. 

Καιρός ο ελληνικός λαός και τα δημοκρατικά κόμματα να απαιτήσουν πια τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και τη λήψη συλλογικών αποφάσεων, πριν είναι αργά. Η Νέα δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγούν τη χώρα στην ολική καταστροφή.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter