Οι «άριστοι» στην εξουσία, η Δημοκρατία στο απόσπασμα…

Οι «άριστοι» στην εξουσία, η Δημοκρατία στο απόσπασμα…

Το καθεστώς Μητσοτάκη ετοιμάζεται να φέρει τον εκλογικό νόμο στα μέτρα του για να παραμείνει ο Μωυσής άλλα 4 χρόνια στην εξουσία. Δεν το λένε στα ίσια, αλλά όποιος άκουσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη ή τον Γιάννη Οικονόμου ή και τους δύο, καταλαβαίνεις ότι έρχεται. Ο επίσημος λόγος; Το ενδεχόμενο ακυβερνησίας κι αστάθειας της χώρας.

*** «Το κλίμα δεν ευνοεί τις συνεργασίες, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και τη σκυτάλη πήρε λίγη ώρα αργότερα ο Οικονόμου, τονίζοντας ότι «ο εκλογικός νόμος να είναι τέτοιος ώστε να αποτρέπει και την ακυβερνησία και τον σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολύ αυξημένες ανάγκες ουσιαστικών αποφάσεων που επιβάλλει το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε».

*** Καταλάβατε; Δεν το κάνουν για τους εαυτούς τους και τα εναπομείναντα πόμολα, το κάνουν για τη χώρα. Αυτοί, μωρέ, δεν θέλουν, αλλά το επιβάλλουν οι καταστάσεις. Θυσιάζουν τα πιστεύω τους, τις αξίες τους για το καλό της πατρίδας. Για να φέρουν νέους φωτογραφικούς νόμους, να διορίσουν όσους δεν κατάφεραν και έμειναν στην απ’ έξω, για να κάνουν κι άλλα δώρα σε μεγαλοεπιχειρηματίες και ΜΜΕ και φυσικά να δώσουν παράταση στον νόμο που επιτρέπει απευθείας αναθέσεις λόγω κορονοϊού.

Αυτοί ήταν, αυτοί είναι και αυτοί θα είναι. Για πάντα…

*** Αλλά γιατί το κουράζουμε; Θα μπορούσε ο νέος εκλογικός νόμος να λέει ότι όποιο κόμμα έχει για πολιτικό αρχηγό κάποιον που το όνομά του ξεκινά από Μήτσο… και τελειώνει σε …άκης να παίρνει μπόνους 10% των εδρών. Άλλα 10% μπόνους αν στις τάξεις της έχει πρώην (ή και νυν) χουντικούς ή και πρώην (ή και νυν) βασιλικούς κι άλλα 10% αν έχει πολλά στελέχη – γόνους πολιτικών τζακιών. Και τελειώνει το θέμα εκεί.
Απλά και όμορφα.

 

*** Μετά τις απανωτές διεθνείς «σφαλιάρες» από μεγάλα ΜΜΕ, μετά το Ευρωκοινοβούλιο και η Νομική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησε σήμερα το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας και τις επιπτώσεις του στις ελευθερίες και το κράτος δικαίου. Μάλιστα, το θέμα δεν σταματά εδώ, καθώς θα συνεχίσει την εξέταση της υπόθεσης με κλήση σε ακρόαση των εμπλεκομένων.

*** Για τη «δημοσιογραφία 108» το θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό, ώστε να φιλοξενείται στις πρώτες σελίδες και στα πρώτα λεπτά των δελτίων ειδήσεων, έξω όμως μάλλον δεν κρύβεται. Προτείνω πάντως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν επανεκλεγεί, να κάνει και μια νέα διεθνή λίστα Πέτσα, με τη συμμετοχή πολλών ΜΜΕ από την Αμερική, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και γενικώς όπου έκραξαν τον Μητσοτάκη.
Εν τω μεταξύ, έχει δει κανείς αν το «τσιτάχ του Μαξίμου» έγινε θέμα για τις υποκλοπές σε καμιά Κίνα, σε καμιά Ιαπωνία, σε καμιά Ταϋλάνδη; Δεν μπορεί…
*** Η πρωθυπουργάρα μας πήγε και πάλια για μπανάκια στην Κρήτη. Όχι, θα κάτσει να σκάσει. Έβαλε το καπέλο, το γυαλί το αθλητικό και τη σανδαλάρα του Γερμανου τουρίστα (κρίμα δεν φόραγε κάλτσες) και πήγε για μπάνιο.
Να έχεις από τη μία τους υπουργούς να λένε «ετοιμαστείτε για κατοχικό χειμώνα» και από την άλλη να βλέπεις τον Φέλπς να κάνει το 102ο τριήμερο από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Ποια δημοσιογραφία 108; Δημοκρατία 108 να λέμε.

 

*** Τα βυζιά του Κυριάκου είχαμε πολύ καιρό να δούμε, αλλά εντάξει πήραμε τη δόση μας και για τον Σεπτέμβριο.

*** Περιμένατε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα χαρακτήριζε τη Χούντα ως καλύτερο καθεστώς από το πολιτικό σύστημα της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών; Εγώ πάντως έπεσα από τα σύννεφα. Ο υπουργός της καρδιάς μας απάντησε και για την ιδιόχειρη αφιέρωση του Παττακού, τονίζοντας ότι αυτός ποτέ δεν του έγραψε.
Έτσι, από μόνος του, ο φυλακισμένος δικτάτορας είπε θα στείλω μια αφιέρωση στην τύχη, άνοιξε τον κατάλογο και κατά τύχη το μάτι του έπεσε στο όνομα του Άδωνη Γεωργιάδη.
Δεν μπορεί να έγινε αλλιώς.

*** Με χημικά και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ έγινε χθες η πρεμιέρα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Γιατί τι μας έλειπε από τα Πανεπιστήμια; Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
Όταν έχεις καλά κτήρια, καλές υποδομές, δωρεάν στέγαση, δωρεάν γεύματα και γενικώς δωρεάν παιδία, τι λείπει; Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η οποία επειδή ακριβώς δεν έχει όπλα τη φυλούσε χθες η κανονική Αστυνομία.

*** Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε πρόσωπο, η μία πλευρά του θα ήταν σίγουρα αυτή η φωτογραφία.

*** Η Μαριάνθη Παγουτέλη, γνωστή μόνο για τις αντισημιτικές τις θέσεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν, διορίζεται στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.
Θα περιμέναμε ότι θα διόριζαν, όπως μας έχουν συνηθίσει, κάποια ακροδεξιά, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπράβο, όχι μπράβο.

*** Βραβείο πιο αποτυχημένου photoshop στο στέλεχος της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος, τάχα μου, επισκέφθηκε τον φράχτη του Έβρου «ώστε η πατρίδα μας να προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορα της από τις υβριδικές επιθέσεις της Τουρκίας».
Ρε τι ‘ναι αυτοί, ρε; Περιττό να σας πω τι γλέντι γίνεται στα σχόλια, κάτω από το απίθανο αυτό tweet.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter