Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απελευθέρωσαν ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απελευθέρωσαν ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας άφησαν ελεύθερη την ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών Άισα αλ Μάνεα, η οποία είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με πολλές άλλες ακτιβίστριες, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

Η μη κυβερνητική οργάνωση είχε αναφέρει τη σύλληψη τουλάχιστον 11 ακτιβιστριών, κυρίως γυναικών, οι οποίες μάχονταν για το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν και για το τέλος του καθεστώτος κηδεμονίας, βάσει του οποίου οι Σαουδαράβισσες χρειάζονται την άδεια ενός άνδρα συγγενή τους για να κάνουν πολλά πράγματα.

«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση της Μάνεα, αλλά εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε, ενώ ζητάμε από τις αρχές να αφήσουν ελεύθερους αμέσως και τους άλλους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η Σάμα Χαντίντ διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή.

«Δυστυχώς η τρομακτική εκστρατεία δυσφήμησης αυτών των γυναικών και των ανδρών έχει προκαλέσει ζημιά και έχει βλάψει όχι μόνο αυτές τις γυναίκες αλλά και οποιαδήποτε μορφή ακτιβισμού και αντιπολίτευσης στη χώρα», πρόσθεσε.

Η Μάνεα, 70 ετών, μάχεται για το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν από τη δεκαετία του 1990. Ήταν μεταξύ των έξι συλληφθέντων που κατονόμασε τη Διεθνή Αμνηστία, μαζί με την Εμάν αλ Νάφζαν, τη Λουζάιν αλ Χάτλουλ, τη Αζίζα αλ Γιούσεφ, τον Ιμπραήμ Μοντεϊμίγκ και τον Μοχάμεντ αλ Ραμπέα.

_x000D_
_x000D_

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter