Οι αρχές της Γερμανίας έκλεισαν τη μεγαλύτερη παράνομη αγορά στο dark web

Οι αρχές της Γερμανίας έκλεισαν τη μεγαλύτερη παράνομη αγορά στο dark web

Η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δίωξης Εγκλημάτων (BKA) έκλεισαν την παράνομη αγορά του darknet, Hydra Market, η οποία είχε τον υψηλότερο τζίρο παγκοσμίως. Μετά από εκτεταμένες έρευνες, ο διακομιστής του δικτύου κατασχέθηκε και η αγορά έκλεισε, ανακοίνωσε το BKA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του BKA, τα Bitcoin που βρέθηκαν ήταν αξίας περίπου 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το Hydra Market ήταν μια ρωσόφωνη πλατφόρμα με περίπου 17 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών και περισσότερους από 19.000 πωλητές τουλάχιστον από το 2015. Το πιο δημοφιλές «προϊόν» που διακινούνταν στην αγορά ήταν κυρίως ναρκωτικά. Επιπλέον, μπορούσε κανείς να βρει κατασκοπευτικά δεδομένα, πλαστά έγγραφα και ψηφιακές υπηρεσίες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η Hydra Market ήταν η παράνομη αγορά με τον μεγαλύτερο τζίρο παγκοσμίως. Οι πωλήσεις το 2020 ανήλθαν σε τουλάχιστον 1,23 δισ. ευρώ. Ο «μίκτης Bitcoin» της πλατφόρμας, μια υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να συσκοτίζει τις ψηφιακές συναλλαγές, έχει καταστήσει πιο δύσκολο για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να διερευνήσουν τη ροή χρημάτων από κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με το BKA, οι έρευνες διεξάγονται από το 2021 και οι ταυτότητες των υπευθύνων χειριστών και διαχειριστών είναι μέχρι στιγμής ασαφείς. Οι αρχές των ΗΠΑ συμμετείχαν επίσης στην έρευνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter