Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στην χθεσινή επίθεση στην Ομόνοια – «Ήθελαν νεκρό», λέει ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών (Photos)

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στην χθεσινή επίθεση στην Ομόνοια – «Ήθελαν νεκρό», λέει ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών (Photos)

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από επίθεση νεαρών στο Α.Τ. Ομόνοιας. 

Συγκεκριμένα οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ, πέταξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

https://www.facebook.com/easya.gr/posts/2400296913320440

Συγκέντρωση αστυνομικών στις 12:00

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διοργανώνει στις 12.00 συγκέντρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. «Ήθελαν νεκρό αστυνομικό», δήλωσε ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.

Για «αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν νεκρό αστυνομικό» κάνει λόγο ο Στράτος Μαυροειδάκος, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη».

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών αστυνομικών, ο κ. Μαυροειδάκος είπε πως οι τρεις από τους συναδέλφους του πήραν εξιτήριο από το 401, ενώ ο τέταρτος παραμένει νοσηλευόμενος, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών τόνισε ότι δεν υπάρχει «πολιτική βούληση να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι». Αναφέρθηκε σε «γυμνασμένους» άνδρες κι έκανε λόγο για «στρατολόγησή τους από τους αναρχικούς». «Και εμείς καθόμαστε εδώ μοιρολατρικά…», κατέληξε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter