Οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης κατά ΕΠΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για τα αίσχη του τελικού!

Οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης κατά ΕΠΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για τα αίσχη του τελικού!

Με αφορμή τα επεισόδια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία λέει τα πράγματα με το όνομα τους! Και υποστηρίζει πως «η ΕΠΟ και οι διοικούντες των ομάδων έχουν αναβαθμίσει τους χούλιγκαν σε VIP», αφήνοντας σαφείς αιχμές για το που πήγαν οι προσκλήσεις του σαββατιάτικου τελικού…

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το τέλμα του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώθηκε πλήρως στον τελικό αγώνα Κυπέλλου στην Αθήνα. Αν κι ο αγώνας, τύποις, ήταν χαρακτηρισμένος ως κεκλεισμένων των θυρών, οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» που εισήλθαν στις VIP θύρες, προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.Ο πρωτόγνωρος τρόπος διάθεσης των προσκλήσεων από τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, αναδεικνύει την περίπλοκη σχέση μεταξύ ΠΑΕ-Συνδέσμων φιλάθλων, η οποία είναι βέβαιο ότι κρύβει σκοπιμότητες και μεγάλα συμφέροντα. Ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Πολιτεία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου συνεργάζονται, απομονώνουν κι εν τέλει αποκλείουν τους ταραξίες από το άθλημα, στην Ελλάδα τους «αναβαθμίζουν» σε VIP.

Οι μάσκες έπεσαν!

Η Πολιτεία, η ΕΠΟ και οι ΠΑΕ από τη μια αποτάσσονται τη βία στα γήπεδα και μιλούν για εξυγίανση του αθλήματος σε θεωρητικό επίπεδο κι από την άλλη την πυροδοτούν, με πράξεις και παραλείψεις τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί την πολιτική και φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, να σταματήσουν τον εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων μας και να αποσύρουν επιτέλους τις αστυνομικές δυνάμεις από τους αθλητικούς χώρους. Αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει για να αφυπνιστεί μια κοινωνία που έχει εξοικειωθεί με τη βία στα γήπεδα.

Άλλωστε, η υπέρμετρη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών, σε ένα σκηνικό που απέχει παρασάγγας από το αθλητικό ιδεώδες, είναι τουλάχιστον ατυχής. Πόσω μάλλον, όταν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι εντολές για παθητική στάση των Αστυνομικών, οδηγούν σε τραυματισμούς συναδέλφων μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter