Οι άθλιοι των Τεμπών

Οι άθλιοι των Τεμπών

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι υπογραφές που ζητούν δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα από αυτό το ορμητικό κίνημα των πολιτών που απαιτούν όχι μόνο να μην ξεχαστούν τα 57 θύματα αλλά να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών και αποπροσανατολισμού που επιχειρεί εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση.

Δεν γνωρίζω αν είναι το ποτάμι της οργής που υποχρέωσε σήμερα τα περισσότερα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ να κάνουν αφιερώματα στην τραγωδία και να προβούν σε σημαντικές αποκαλύψεις νέων στοιχείων και οπτικοακουστικού υλικού. Σίγουρα, πάντως, κάτι άλλαξε.

Σίγουρα κάτι άλλαξε από το βράδυ της 2ας Μαρτίου του 2023, όταν λίγα 24ωρα μετά το έγκλημα των Τεμπών ο Παύλος Τσίμας διέπραττε το αδιανόητο στον Σκάι  επιχειρώντας να ξεπλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, σχολιάζοντας για τα τροχαία δυστυχήματα των Τεμπών του 1999 και του 2003 με τους 6 νεκρούς φιλάθλους και 21 νεκρούς μαθητές ότι «ο θάνατός τους, εμείς μπορούμε να λέμε, ότι δεν πήγε εντελώς χαμένος, διότι, ακριβώς με αυτά τα δύο συγκλονιστικά γεγονότα, έγινε μια τεράστια εθνική κινητοποίηση, φτιάχτηκε ένας δρόμος, ο οποίος είναι σύγχρονος…».

 Σίγουρα κάτι άλλαξε από τις 5 Μαρτίου 2023 όταν ο Άρης Πορτοσάλτε μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωνε «Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμίνα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

Σίγουρα κάτι άλλαξε από τις 9 Μαρτίου 2023 όταν ΜΜΕ προέβαλαν τις άθλιες απόψεις του πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου ότι η τραγωδία των Τεμπών ήταν τιμωρία του Θεού για το Καρναβάλι. «Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού» έγραφε τότε χαρακτηριστικά.

Σίγουρα κάτι άλλαξε από τις 19 Μαρτίου 2023 όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ έβλεπε την τραγωδία ως ευκαιρία και δήλωνε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι το δυστύχημα αυτό δίνει την ευκαιρία και στην κυβέρνηση να χαράξει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία και να θέσει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών: γιατί έγινε το δυστύχημα; Το δυστύχημα έγινε για έναν βασικό λόγο: γιατί εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος του δημοσίου, το αναξιοκρατικό κράτος, το κράτος που φτιάχτηκε τη δεκαετία του ’80 και που ζει μέχρι σήμερα. Είναι ίσως η ευκαιρία για να τελειώσουμε με αυτό το κράτος».

Σίγουρα κάτι άλλαξε για τα συστημικά ΜΜΕ από τις 17 Μαΐου 2023 όταν όλα μαζί συντάσσονταν με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου είχε πει χωρίς αιδώ ότι οι γονείς εργαλειοποιούν την τραγωδία. «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές» είχε δηλώσει χωρίς ντροπή ο πρωθυπουργός.

Σίγουρα κάτι άλλαξε για τα συστημικά ΜΜΕ από τις 6 Μαρτίου του 2023 που δεν έγραψαν ούτε μονόστηλο όταν αποκαλύπταμε την τροποποίηση σκάνδαλο της σύμβασης 717 που «απάλλασσε» τους Ιταλούς της Hellenic Train από επενδύσεις 530.000.000 ευρώ!

Σήμερα, όντως, κάτι άλλαξε. Αλλά εγώ δεν πιστεύω πως η «ενημέρωση 107» αποφάσισε, επιτέλους, να συναντηθεί με την αλήθεια…

Δεν θα ξεχάσουμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Δεν θα ξεχάσουμε και τους άθλιους των Τεμπών…

Δείτε επίσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter