Οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν πάρει τον δρόμο για τα… βενζινάδικα!

Οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν πάρει τον δρόμο για τα… βενζινάδικα!

Ήδη το 1 λεπτό αύξησης από την άνοδο που πήρε η τιμή του πετρελαίου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Aramco, είναι γεγονός, όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς της αγοράς ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Γ. Θωμάς και επιβεβαιώνοντας νωρίτερα το documentοnews.gr, επιβεβαίωσε ότι οι αυξήσεις στις τιμές θέλουν τέσσερις μέρες για να φανούν.

Δείτε επίσης: Κίνδυνος να ανέβει έως και 5 λεπτά η τιμή της αμόλυβδης σε τέσσερις μέρες

Προσπαθώντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, ενώ οι αυξήσεις έχουν πάρει την… άγουσα για τις φωτεινές πινακίδες των πρατηρίων υγρών καυσίμων, είπε ότι, «όλοι οι φορείς της αγοράς μετέφεραν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, καθώς ήδη πολλά από τα πρατήρια απορρόφησαν την μικρή αύξηση των τιμών χονδρεμπορικής και ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Δεν υφίστανται προβλήματα προμήθειας. Τα αποθέματα είναι επαρκή, τα δε ελληνικά διυλιστήρια είναι ευέλικτα καθώς μπορούν να αγοράσουν και να επεξεργαστούν πετρέλαιο από διάφορες πηγές».

Είπε ακόμα ότι για να υπάρξει μακροοικονομική επίπτωση από την άνοδο των τιμών πρέπει οι υψηλές τιμές να παγιωθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, υπενθύμισε δε ότι οι τρέχουσες τιμές του μαύρου χρυσού είναι χαμηλότερες από αυτές της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου 2019 και πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2018. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διεθνείς τιμές δεν «περνάνε» στις τιμές καταναλωτή αυθαίρετα, αλλά στη βάση συγκεκριμένης φόρμουλας, κατά την οποία απαιτούνται τέσσερις μέρες για να «φανούν» στα πρατήρια οι διεθνείς τιμές. Επομένως, αν συνεχιστεί η τάση αποκλιμάκωσης που παρατηρείται σήμερα, θα είναι πρώιμο να γίνεται λόγος για αυξήσεις.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξη κ. Ν. Παπαθανάσης είπε από την πλευρά του ότι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται στο δρόμο. Είπε μάλιστα ότι ακόμα και αν υπάρξει μια μικρή απόκλιση της τάξης των 1-3 λεπτών, αυτή θα απορροφηθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter