Οι βασικές αιτίες που παθαίνετε κράμπες

Οι βασικές αιτίες που παθαίνετε κράμπες

Αρκετοί παραπονιούνται ότι ταλαιπωρούνται συχνά από κράμπες στα πόδια μετά από άσκηση, με τα κύρια αίτια να είναι η αφυδάτωση και η κόπωση των μυών, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην επικοινωνία τους με τον εγκέφαλο.

Οι παραπάνω δυσκολίες προκύπτουν από την υπερβολική προπόνηση και την κακή κυκλοφορία του αίματος, με την λήψη ηλεκτρολυτών να είναι μία λύση. Ηλεκτρολύτες και νερό θα βοηθήσουν αρκετά.

Κούραση

Η μείωση της προπόνησης τόσο στην έντασή της όσο και στην διάρκειά της ενδέχεται να ελαττώσει την κούραση και κατ’ επέκταση τις κράμπες, με την σταδιακή αύξησή της, περίπου κατά 10% εβδομαδιαίως, να αναμένεται να βελτιώσει τις επιδόσεις σας.

Ενα άλλο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι τα παπούτσια. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα μέσα σ’ αυτά, είτε λόγω μεγέθους είτε λόγω φθοράς, καλό θα είναι να τα αντικαταστήσετε, καθώς θα βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος.

Μασάζ

Το μασάζ στα πόδια θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για να αποφύγετε τις κράμπες, καθώς οι μύες πρέπει να είναι χαλαροί μετά από την άσκηση.

Τέλος, οι κράμπες μπορεί να μην είναι προϊόν κόπωσης, αλλά μέσω αυτών ο οργανισμός σας να σας προειδοποιεί για μία πιο σοβαρή πάθηση. Καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter