Οι βασικές προτάσεις του ΠΟΥ στην ΔΟΕ για τις μαζικές διοργανώσεις

Οι βασικές προτάσεις του ΠΟΥ στην ΔΟΕ για τις μαζικές διοργανώσεις

Το έγγραφο που θα βρείτε αναλυτικά παρακάτω, συμπληρώνει τις υπάρχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για μαζικές συγκεντρώσεις στο πλαίσιο του COVID-19.

Το άρθρο και το pdf (μπορείτε το το βρειτε στο runnfun.gr) με τις οδηγίες, τις οποίες μετάφρασε το runnfun.gr για να μπορείτε να τις διαβάσετε και στα Ελληνικά, δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και δίνει μια πρώτη γεύση για το πόσα πράγματα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να είναι δυνατή η πραγματοποίηση μιας μαζικής αθλητικής εκδήλωσης και κοινοποιήθηκε σε όλες της χώρες του κόσμου.

Συντάχθηκε μετά από μια διαδικασία διαβούλευσης με έναν αριθμό αθλητικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΕ και του Ιατρικού και Επιστημονικού Τμήματος, οι κατευθυντήριες γραμμές της ΠΟΥ αποσκοπούν στην παροχή πρόσθετης υποστήριξης στους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων και στις χώρες υποδοχής για την ανάπτυξη μιας διαδικασίας αξιολόγησης κινδύνου, τον εντοπισμό δραστηριοτήτων μετριασμού και την πραγματοποίηση τεκμηριωμένης απόφαση για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Η πρώτη ενότητα του εγγράφου της ΠΟΥ περιλαμβάνει βασικές εκτιμήσεις για διάφορα θέματα, όπως αθλήματα χαμηλότερου και υψηλότερου κινδύνου, μέγεθος εκδήλωσης, εσωτερικές ή εξωτερικές τοποθεσίες, εγκαταστάσεις χώρων, δημογραφικά στοιχεία και επικοινωνία κινδύνου. Σχόλια παρέχονται σε κάθε στοιχείο, μαζί με παράγοντες κινδύνου και μέτρα μετριασμού που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Το δεύτερο μέρος είναι μια λίστα ελέγχου για διοργανωτές και συμμετέχοντες αθλητικών εκδηλώσεων, με συστάσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πριν και κατά τη διάρκεια των πραγματικών εκδηλώσεων.

Η ΔΟΕ έχει μοιραστεί τις κατευθυντήριες γραμμές με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες (IF) και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC) και ζήτησε σχόλια και σχόλια ενώ η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται.

Στις 16 Απριλίου, ο ΠΟΥ οργάνωσε ένα διαδικτυακό σεμινάριο με διάφορους αθλητικούς οργανισμούς προκειμένου να εξηγήσει λεπτομερώς τις οδηγίες και να τους βοηθήσει να αξιολογήσουν τους κινδύνους.

Ο ΠΟΥ συνέβαλε καθοριστικά στην παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο στην ΔΟΕ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που οδήγησαν στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και συνεχίζει να παρέχει συμβουλές καθώς συγκεντρώνει πρόσθετες γνώσεις και κατανόηση του COVID-19. Ο ΠΟΥ συνεχίζει να συμβουλεύει την ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 για το πώς να διασφαλίσει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους, προστατεύοντας την υγεία όλων.

Η ΔΟΕ και ο ΠΟΥ έχουν απολαύσει μια μακροχρόνια συνεργασία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 που οδήγησε σε πολλές κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες με στόχο την προώθηση υγιεινού τρόπου ζωής και αθλητικών δραστηριοτήτων σε βάθος παγκοσμίως και την καταπολέμηση της σωματικής αδράνειας, ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για μη- μεταδοτικές ασθένειες.

Η εκτίμηση του runnfun.gr

Εκτίμηση του runnfun.gr είναι ότι οι βασικές αυτές προτάσεις υπάρχει η δυνατότητα τροποποιημένες σε κάποια σημεία ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, να εφαρμοστούν από κάποιους διοργανωτές, ώστε τελικά τα event να επιστρέψουν την ώρα που πρέπει. Αυτό που είναι σημαντικό, όμως, και προκύπτει από το σύνολο του άρθρου, τούτο μπορεί να γίνει πράξη μόνο συντεταγμένα, με συνεννόηση, κατάθεσή προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, χωρίς καουμποϊλικια και ψευτομαγκιές.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter