Οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ

Οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ

Μια από τις θεωρίες που έχουν κυκλοφορήσει αρκετά για τους Beatles είναι ότι στα θησαυροφυλάκια της δισκογραφικής Apple υπάρχουν δεκάδες τραγούδια τους που είχαν κρύψει με στόχο να τα ρίχνουν στην αγορά κάθε φορά που θα ξέμεναν από λεφτά, αν ποτέ υπήρχε η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αν αυτό δεν φαίνεται αρκετά συνωμοσιολογικό, υπάρχει και καλύτερο. Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι νεκρός. Για την ακρίβεια, έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Από αυτοκινητικό δυστύχημα. Αλλοι υποστηρίζουν ότι αυτοκτόνησε μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Δεν άντεξε τη δόξα και το χρήμα. Τι τα θες. Παλιοζωή. Η θεωρία αυτή πρωτοκυκλοφόρησε το 1969 και λέγεται ότι ξεκίνησε από ένα άρθρο σε κολεγιακή εφημερίδα, δηλαδή σαν να λέμε από ποστάρισμα στο Facebook. Είχε μεγάλο γκελ όμως και διαδόθηκε στα πέρατα της γης.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν τη θεωρία, μετά τον θάνατο του ΜακΚάρτνεϊ οι υπόλοιποι Beatles προσέλαβαν κάποιον που του έμοιαζε. Κι αφού σιγουρεύτηκαν ότι ο κόσμος το έχαψε άρχισαν να αφήνουν στοιχεία να διαρρέουν μέσα από τα τραγούδια τους. Δηλαδή από τη μια πλήρωναν έναν σωσία για να καλύψουν το κενό, μοιράζονταν μαζί του τα κέρδη κανονικά κι από την άλλη έκαναν τα πάντα για να αποκαλυφθεί αυτό που οι ίδιοι έστησαν. Τι πιο λογικό δηλαδή. Τα ίδια έκανε και ο Ελβις. Στην αρχή σκηνοθέτησε τον θάνατό του και μετά έστελνε κρυφά μηνύματα στους φαν για να καταλάβουν ότι ζούσε ακόμη.

Ενα από αυτά που έκανε ο αυθεντικός, ο ορίτζιναλ, ο σωστός Τζον Λένον για να ξεσκεπάσει τον κάλπικο Πολ ήταν να πει «I buried Paul», δηλαδή έθαψα τον Πολ, στο τέλος του «Strawberry fields forever». Σύμφωνα με τους πιστούς της συγκεκριμένης θεωρίας, το τραγούδι «A day in the life» από το άλμπουμ «Sgt. Peppers lonely hearts club band» αναφέρεται στο δυστύχημα ή στην αυτοκτονία του Πολ μέσα στο αυτοκίνητο. Ο στίχος το λέει καθαρά για όσους ψάχνουν για ντοκουμέντα: «He blew his mind out in a car», δηλαδή τίναξε τα μυαλά του στον αέρα μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Και επειδή οι Beatles δεν ήξεραν αν όντως το κοινό είχε λάβει το μήνυμα αλλά κι επειδή όπως φαίνεται τελικά ήταν κατά βάθος νεκροφιλικό συγκρότημα, αποφάσισαν να αφιερώσουν και το εξώφυλλο του «Abbey Road» στον αξιομακάριστο Πολ. Ετσι η κλασική φωτογραφία με τους τέσσερις Beatles –εκ των οποίων μόνο οι τρεις αυθεντικοί, να το ξαναπούμε– είναι αναφορά στην κηδεία του Πολ. Γι’ αυτό και εκείνος –ή μάλλον ο σωσίας του– εμφανίζεται χωρίς παπούτσια, διότι είναι νεκρός. Το λευκό κοστούμι του Λένον παραπέμπει σε κληρικό, ο Ρίνγκο Σταρ πενθεί ντυμένος στα μαύρα και ο Τζορτζ Χάρισον φοράει τζιν γιατί συμβολίζει τον νεκροθάφτη. Ο ΜακΚάρτνεϊ πάντως έχει κάνει κατά καιρούς δηλώσεις για όλα αυτά οι οποίες δείχνουν ότι το διασκεδάζει πολύ.

Αν εξετάσει κανείς αυτήν τη θεωρία, νιώθει ότι παίρνει κι άλλο για να τερματίσει. Γιατί δηλαδή να είναι νεκρός μόνο ένας από τους Beatles και όχι τρεις ή, ακόμη καλύτερα, γιατί όχι και οι τέσσερις; Σύμφωνα με τον Κρις Φίτσελ, φοιτητή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, ο Ρίνγκο Σταρ ήταν ο πρώτος που πέθανε, το 1963, ακολούθησε ο Τζορτζ Χάρισον έναν χρόνο μετά και τελικά ο Λένον πέθανε το 1965. Και γιατί πέθαναν με διαφορά ενός χρόνου; Ισως για να μη δημιουργήσουν συνωστισμό. Ο Φίτσελ πάντως ισχυρίζεται ότι ο μόνος που πραγματικά ζει είναι ο Πολ. Ή πάλι ίσως και να πέθανε αφού το λέει ο ψευδο-Λένον στο «Strawberry fields forever».

Σύμφωνα με μια ακόμη πιο εντυπωσιακή θεωρία οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ. Εξαρχής ήταν περσόνες τις οποίες ενδύονταν διάφοροι ηθοποιοί μέσα στα χρόνια. Εξού και οι αλλαγές στο ύψος – αλλού ο ΜακΚάρτνεϊ φαίνεται πιο ψηλός από τον Λένον κι αλλού πιο κοντός. Αυτήν τη θεωρία πάντως ενισχύουν όλες οι αλλαγές που έχουν υποστεί τα φρύδια του ΜακΚάρτνεϊ. Γιατί, σόρι κιόλας, αλλά πώς γίνεται από εκεί που ήταν γαϊτανοφρύδης να παραμένει γαϊτανοφρύδης; Λέγεται ότι μια ολόκληρη ομάδα ειδικών φρυδολόγων ήταν stand by για χρόνια για να μην καταλάβει κανείς τη διαφορά.

Λοιπόν, ωραία όλα τα παραπάνω αλλά υπάρχει κι ένα όριο που αν το ξεπεράσει κανείς, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Κι αυτό αφορά την εμπλοκή έμπειρων μυημένων ομάδων, στην περίπτωσή μας τους Illuminati. Οι Beatles λοιπόν υπήρξαν δικό τους κατασκεύασμα με στόχο να ελέγξουν τη νεολαία και να την οδηγήσουν στα ελαφρά ναρκωτικά – όσο ελαφρύ μπορεί να θεωρηθεί το LSD.

Σε πιο νταρκ εκδοχή έχουμε τη θεωρία του Νιλ Νιζγκόντα, όπως την απέδωσε στο βιβλίο του «The Lennon prophecy – A new examination of the death clues of the Beatles». Ο Λένον λοιπόν κάποια στιγμή, όταν είχε φτάσει στο απόγειο της δόξας του, κατάλαβε ότι μπορούσε να πετύχει τα πάντα εκτός από ένα πράγμα: να φάει σε δόξα τον Ελβις. Τι να κάνει, τι να κάνει, αποφάσισε να πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο. Ισως βέβαια όλο αυτό να στηρίζεται σε ακλόνητα στοιχεία, γιατί το 2009 υπήρξε μια άλλη θεωρία σχετικά με τον θάνατο του Λένον. Σύμφωνα με τον Στιβ Λάιτφουτ (http://lennonmurdertruth.com/), τον σκότωσε ο Στίβεν Κινγκ. Χωρίς να θέλουμε πάντως να πυροδοτήσουμε άλλες θεωρίες, ίσως είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε πώς ο Κινγκ κατάφερε να γράψει τόσα βιβλία σε μία μόνο ζωή. Μήπως γιατί δεν έχει ζήσει μόνο μία ζωή ή μήπως γιατί δεν είναι γήινος;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter