Οι Βρετανοί τάσσονται κατά του bitcoin

Οι Βρετανοί τάσσονται κατά του bitcoin

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική δημοσκόπηση αλλά όταν αυτή τη διεξάγει ο άνθρωπος που θεωρείται ο «προστάτης» των βρετανών καταναλωτών τότε αποκτά αξία… 

Πρόκειται για δημοσκόπηση που διεξήγαγε μέσω του twitter ο εξαιρετικά δημοφιλής Μάρτιν Λιούις, o οποίος μέσα από την ιστοσελίδα του https://www.moneysavingexpert.com/ ενημερώνει το βρετανικό κοινό για όλα τα θέματα που άπτονται της κατανάλωσης… Το ερώτημα λοιπόν που απεύθυνε στους ακόλουθους του, ήταν «αν κατέχουν bitcoin». Σημειωτέον η δημοσκόπηση έτρεξε μέχρι 25 Φεβρουαρίου περιέκλειε δηλαδή τόσο το κλίμα της εκρηκτικής ανόδου όσο και το κλίμα της εκρηκτικής καθόδου (εδώ: https://twitter.com/MartinSLewis/status/1364861384404717573 )…

Κοντά στο 90% το «ΟΧΙ» των βρετανών

Τα ποσοστά ήταν αναφανδόν αρνητικά για το βασιλιά των κρυπτονομισμάτων. Σε ποσοστό 71,4%, οι 39628 ακόλουθοι του Λιούις απάντησαν αρνητικά στο αν έχουν ή όχι bitcoin. Ένα άλλο μικρό ποσοστό της τάξης του 13,4% απάντησε «όχι αλλά θα το σκεπτόμουν».

Ωστόσο αυτό που έχει σημασία ενδεχομένως δεν αφορά στους αριθμούς αλλά στο γιατί οι βρετανοί καταναλωτές ακόλουθοί του προστάτη του καταναλωτισμού στη Βρετανία, δεν έχουν αγοράσει bitcoin. Μια σειρά από τα σχόλια ανέδειξε στο ποια είναι η κρατούσα γνώμη μιας κοινωνίας όπως η βρετανική για το Bitcoin… Παράλληλα αυτές οι απαντήσεις δείχνουν ότι επικρατεί μία μάλλον επιφανειακή αντίληψη, κατανόηση και γνώση για το τι είναι και τη σημαίνει κρυπτογράφηση και κρυπτονομίσματα.

Μπορεί το bitcoin να καταστρέψει τον πολιτισμό;

Για παράδειγμα συνδέθηκε η εξόρυξη του bitcoin με την καταστροφή του πολιτισμού, μέσω της ενέργειας που καταναλώνει το bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα για να εξορυχτούνΜάλιστα κάποιοι σχολίασαν ότι η κατανάλωση ενέργειας είναι ο λόγος για τον οποίο οι ορθολογικές κυβερνήσεις θα νομοθετούν εναντίον των κρυπτονομισμάτων μέχρι του σημείου που θα καταστούν αυτά άχρηστα. ««Όχι, και θα έρθει ένα σημείο όπου το ενεργειακό του αποτύπωμα θα γίνει τόσο μεγάλο που θα καταστρέψει τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε, οπότε τελικά θα νομοθετηθεί εναντίον, τουλάχιστον από οποιαδήποτε λογική κυβέρνηση, και έτσι θα γίνει εντελώς άχρηστο.», σχολιάσε σχετικά κάποιος στο twitter.

Το αντιμετωπίζουν ως νόμισμα

Μία άλλη προσέγγιση αφορά το ότι αντιμετωπίζουν το bitcoin ως παραδοσιακό νόμισμα (ευρώ ή δολάριο ΠΧ) και θεωρούν ότι πρέπει να αγοραστεί ολόκληρο (δηλαδή πρέπει κάποιος να αγοράσει ένα bitcoin, άρα χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα. Με αυτό το σκεπτικό πολλοί θεωρούν ότι είναι ήδη αργά για να επενδύσουν σε bitcoin αφού δεν διαθέτουν τόσα χρήματα για να το αγοράσουν καθώς θεωρούν οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν μόνο ολόκληρα Bitcoin.

Ποιος είναι ο Μάρτιν Λιούις

Η φήμη του Μάρτιν Λιούις είναι τόσο μεγάλη εντός της Βρετανίας που τις απόψεις του τις ενστερνίζονται πάρα πολλοί καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Guardian τον έχει χαρακτηρίσει ως τον πιο αξιόπιστο άνθρωπο στη Μεγάλη Βρετανία.

Όσον αφορά την προσωπική του γνώμη σχετικά με το Bitcoin, ο Lewis δεν έχει αποκαλύψει αν είναι υπέρ ή εναντίον του. Τον περασμένο μήνα, ο ίδιος τοποθετήθηκε συμβουλεύοντας τους ακολούθους του ότι όσοι αγοράζουν bitcoin πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μηνπέσουν θύματα κλοπής ή απάτης. Όσον αφορά την επένδυση σε Bitcoin, είπε ότι δεν του αρέσει να μιλάει για επενδύσεις και αναγνώρισε την αστάθεια του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter