Οι δανειστές ζητούν την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

Οι δανειστές ζητούν την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

Διευκρινήσεις σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών με σημερινή του ανακοίνωση.

Για το σχετικό θέμα το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «με την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου που προορίζεται για αγροτική χρήση (αγροτικό πετρέλαιο), γνωστοποιείται ότι έχει ολοκληρωθεί η καταβολή στους δικαιούχους των οφειλόμενων ποσών για το β’ εξάμηνο του 2013 Η επιστροφή του ΕΦΚ που αφορά το 2015 θα καταβληθεί στους δικαιούχους από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017».

Προσθέτει επίσης, ότι αν οι δικαιούχοι της επιστροφής του Ειδικού Φόρου, έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ή την εφορία, μπορούν να συμψηφιστούν με οφειλές του Δημοσίου προς αυτούς.

Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ, μάλλον αρχίζει. Και αυτό επειδή η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση προς τους δανειστές, να καταργήσει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης (ντίζελ) που χρησιμοποιούν οι αγρότες.

Το σχετικό θέμα δεν βρίσκεται στην επικαιρότητα επειδή το επισκιάζουν τα αλλά θέματα της διαπραγμάτευσης και τους όρους που έχουν θέσει οι δανειστές για την επιστροφή των κλιμακίων του κουαρτέτου στην Αθήνα, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Το ότι το θέμα της κατάργησης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου προς τους αγρότες, όπως και η δημιουργία μητρώου με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που επίσης βρίσκεται σε εκκρεμότητα, δεν συζητείται αυτή τη στιγμή με τους δανειστές, δε σημαίνει ότι δεν θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην επόμενη αξιολόγηση προόδου της ελληνικής οικονομίας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter