Οι δηλώσεις των ηγετών για τις εργασίες της Τετραμερούς Συνόδου

Οι δηλώσεις των ηγετών για τις εργασίες της Τετραμερούς Συνόδου

Στα θέματα που απασχόλησαν κατά τις εργασίες της Τετραμερούς Συνόδου στο Βελιγράδι, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των ηγετών των χωρών που συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί σύντομα ο ανατολικός και ο νότιος αυτοκινητόδρομος για τη σύνδεση της Σερβίας με τη FYROM με τη Βουλγαρία που είναι σημαντική και για την Βουλγαρία και για την Ελλάδα», ανέφερε.

Ο Σέρβος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξη προς τη Σερβία και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την αναβάθμιση των δυτικών Βαλκανίων κατά τη διάρκεια της άσκησης της προεδρίας της ΕΕ από την Βουλγαρία.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρουμανική προεδρία θα προωθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», είπε ο κ. Βούτσιτς και προανήγγειλε ότι η επόμενη συνάντηση της τετραμερούς θα γίνει στη Ρουμανία κατά τη διάρκεια της ρουμανικής προεδρίας.

Η Ρουμανία κατά την άσκηση της ευρωπαϊκής προεδρίας θα εργασθεί για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και την ένταξη στην ΕΕ και των υπολοίπων χωρών των δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Νταντσίλα.

«Επιθυμούμε τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», είπε η κ. Νταντσίλα και αναφέρθηκε σε θέματα οικονομικής συνεργασίας της Ρουμανίας με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα, ενώ προανήγγειλε επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρουμανία, ώστε να διευρυνθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

«Η Ρουμανία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Σερβίας για ένταξη στην ΕΕ. Πιστεύουμε ότι πρέπει από την 1η Ιανουαρίου του 2019 που αναλαμβάνουμε την προεδρία της ΕΕ να εργασθούμε ώστε να δοθούν απαντήσεις σε διάφορες προκλήσεις όπως το Brexit, οι ευρωεκλογές και είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέλλον για τους πολίτες της ΕΕ», ανέφερε η κ. Νταντσίλα .

«Όλες οι συναντήσεις μας βρίσκονται σε αρμονία με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για διεύρυνση, ανάπτυξη, πρόοδο και την αύξηση του ΑΕΠ και των εισοδημάτων των πολιτών. Η πολιτική μας, όπως είναι και το θέλημα του Θεού, αφορά μια περιοχή που είναι ταυτόχρονα η πιο όμορφη και η πιο πολύπλοκη, από τον Δούναβη, μέχρι τον Εύξεινο Πόντο και το Αιγαίο. Οι χώρες μας ως πληθυσμός και ως ΑΕΠ έχουν υλικό και δυναμικό και υπάρχουν πολλαπλάσια οφέλη που μπορούμε να έχουμε από τη συνεργασία μας», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη συνεργασία των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στον ενεργειακό τομέα και στις υποδομές, ενώ για τις προσφυγικές ροές, είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της ρουμανικής προεδρίας της ΕΕ.

«Είναι ένα θέμα που αφορά όλα τα Βαλκάνια. Η Βουλγαρία τα καταφέρνει θαυμάσια, η Ρουμανία και η Σερβία το αναγνωρίζουν και η Ελλάδα θα πρέπει να βοηθηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρέπει να μείνουμε μαζί. Να κρατιόμαστε γερά και να αλληλοϋποστηριζόμαστε» είπε ο κ. Μπορίσοφ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter