Οι Δημοκρατικοί ζητούν τραπεζικές πληροφορίες που να συνδέονται με τον Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί, που ερευνούν τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ζήτησαν από ορισμένες τράπεζες, μεταξύ αυτών τη Deutsche Bank, να τους παραδώσουν έγγραφα, στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής διαδικασίας από τη ρωσική έρευνα.

Το αντικείμενο αυτών των ερευνών είναι εντούτοις το ίδιο: η ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, τις οποίες κέρδισε ο δισεκατομμυριούχος. Οι Δημοκρατικοί διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που τους δίνει εξουσίες για τη διεξαγωγή έρευνας, ιδίως τη δυνατότητα να αξιώνουν τη διαβίβαση απόρρητων στοιχείων.

Δύο επιτροπές στη Βουλή των Αντιπροσώπων εργάζονται επί αυτών των θεμάτων και τα οικονομικά του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, οι επιτροπές Πληροφοριών και Οικονομικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τους «ισχυρισμούς μιας πιθανής ξένης επιρροής στην αμερικανική πολιτική διαδικασία, η επιτροπή Πληροφοριών (...) έστειλε εντολές σε διάφορους οικονομικούς θεσμούς (...) μεταξύ αυτών μια μη δεσμευτική εντολή προς τη Deutsche Bank, που συνεργάζεται» εξήγησε ο Άνταμ Σιφ, ο πρόεδρος αυτής της επιτροπής, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Μαξίν Ουότερς διευκρίνισε ότι θα ερευνήσει τις οικονομικές διασυνδέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Η ενδεχόμενη χρήση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος με παράνομους σκοπούς είναι πολύ ανησυχητική. Η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ερευνά αυτά τα ερωτήματα, περιλαμβανομένων όλων εκείνων όπου θα μπορούσε να εμπλέκεται ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του...» σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου.

«H Deutsche Bank έχει δεσμευτεί σε έναν παραγωγικό διάλογο» με τις δύο επιτροπές, ανέφερε από την πλευρά της μια εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής τράπεζας.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να παράσχουμε τις σχετικές πληροφορίες σε όλες τις έρευνες... σε συμφωνία με τις νόμιμες υποχρεώσεις μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.