Οι δημοσιογράφοι Θεσσαλίας και Στερεάς καταγγέλλουν ιστοσελίδα που κατανόμασε λοιμωξιολόγο δήθεν θετικό στον κορονοϊό

Οι δημοσιογράφοι Θεσσαλίας και Στερεάς καταγγέλλουν ιστοσελίδα που κατανόμασε λοιμωξιολόγο δήθεν θετικό στον κορονοϊό

Ανακοίνωση για περιστατικό δημοσιογραφικής ανακρίβειας από ιστοσελίδα της Λάρισας, η οποία κατονόμασε λοιμωξιολόγο ότι δήθεν είναι θετικός στον κορονοιό, εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και  Εύβοιας .

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ως εδώ! Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας δεν θα ανεχθούμε άλλη απόπειρα υποβιβασμού της δημοσιογραφικής ιδιότητας, από διάφορους «δημοσιογραφούντες».

Τελευταία περίπτωση της απόπειρας αυτής, η αναφορά ονόματος λοιμοξιολόγου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από ιστοσελίδα της πόλης, το οποίο «επιβεβαιωνόταν» και από πρόεδρο Πανελληνίου Σωματείου, ως δήθεν κρούσμα κορονοϊού.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας θα καταγγέλλει από εδώ και στο εξής επωνύμως, κάθε τέτοια αντιδεοντολογική και αντικοινωνική συμπεριφορά, που γίνεται στο όνομα της ενημέρωσης. Και θα είμαστε αμείλικτοι.

Σε μια μορφή δήθεν δημοσιογραφίας που προσβάλει βάναυσα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αλλά και τις βασικές αξίες της κοινωνικής ζωής, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

Καλούμε όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι να ασπαστούν τους βασικούς δεοντολογικούς κανόνες του επαγγέλματος μας. Γιατί μόνο έτσι θα ενταχθούν στην δημοσιογραφική οικογένεια και θα γίνουν αποδεκτοί ως έγκυροι δημοσιογράφοι από την κοινωνία.

Μέχρι τότε τους θυμίζουμε ότι η δημοσιογραφία είναι σαν το κάρβουνο. Όταν είναι αναμμένο καίει, αλλά όταν είναι σβηστό, λερώνει…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter