Οι δημοσιογράφοι «σύμμαχοι» της Monsanto, οι «εχθροί» της και τα Ellinika Hoaxes

Οι δημοσιογράφοι «σύμμαχοι» της Monsanto, οι «εχθροί» της και τα Ellinika Hoaxes

Την ώρα που Γαλλία και Γερμανία συγκλονίζονται από ένα ακόμα μέγα σκάνδαλο για τη γλυφοσάτη με την υπογραφή της Monsanto, οι αποκαλύψεις φέρνουν και πάλι στην επικαιρότητα τη στάση που έχουν τηρήσει στην Ελλάδα τα Ελληνικά Hoaxes, που σε δημοσίευμά τους τον Αύγουστο του 2018, εμφανίζονται να αμφισβητούν πλήθος επιστημονικών μελετών, αλλά και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που έχουν χαρακτηρίσει τη γλυφοσάτη πιθανώς καρκινογόνο ουσία.

Να πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Την περασμένη Πέμπτη το τηλεοπτικό κανάλι France 2 αποκάλυψε ότι η Monsanto είχε φακελώσει στη Γαλλία δημοσιογράφους και πολιτικούς, τους οποίους τους κατέτασσε σε κατηγορίες ανάλογα με το ποια στάση τηρούν απέναντι στη γλυφοσάτη, το βασικό συστατικό του μεγαλύτερου σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνου στον κόσμο, του Roundup της Monsanto.

Ο καθένας από τους δημοσιογράφους και πολιτικούς που είχαν επιλεγεί από τη Monsanto βαθμολογείτο (από το 0 μέχρι το 5) για τη στάση του απέναντι σε όλα τα κρίσιμα θέματα για τον κολοσσό της βιοτεχνολογίας από τα γενετικά μεταλλαγμένα μέχρι τη γλυφοσάτη.

Όπως αποκαλύφθηκε οι 74 λεγόμενοι «πρωταρχικοί στόχοι» είχαν χωριστεί σε τέσσερις ομάδες:

– τους «συμμάχους»

– τους «πιθανούς συμμάχους προς στρατολόγηση»,

-εκείνους που θα πρέπει να «εκπαιδευτούν»

-τους «υπό παρακολούθηση».

Εν ολίγοις βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη με ονοματεπώνυμα ενός μεγάλου δικτύου που μέσα από πρόθυμους δημοσιογράφους και πολιτικούς προωθούσε τη Monsanto και τα προϊόντα της ως ασφαλή για τη δημόσια υγεία σε πείσμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2018 τα Ελληνικά Hoaxes, με δημοσίευμά τους, μιλούσαν για επιστημονική παραφιλολογία γύρω από τη γλυφοσάτη και αμφισβητούσαν την επικινδυνότητά της. Παράλληλα το δημοσίευμα αμφισβητούσε ακόμα και τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο που για λογαριασμό του ΠΟΥ καταχώρησε στα πιθανώς καρκινογόνα τη γλυφοσάτη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter