Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Public συνεχίζονται τον Οκτώβριο

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Public συνεχίζονται τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος συνεχίζεται δυναμικά για το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα. Ο αγαπημένος βιβλιοφιλικός θεσμός #PublicEventsGoSocial επιστρέφει για να φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς λογοτεχνίας αλλά και για να παρουσιάσει ζωντανά όλους τους σημαντικούς νέους τίτλους, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook.

Κατά τη διάρκεια του μήνα, μερικές από τις πιο συναρπαστικές σύγχρονες φωνές μας περιμένουν:

· Η Έλενα Ακρίτα παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Το Σκισμένο Τούλι» (Εκδόσεις Διόπτρα)

· Η Naomi Klein μιλά για το νέο βιβλίο της «Στις φλόγες – το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής» (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

· Ο Μάκης Προβατάς συναντά τον Δρ. Σταμάτη Κριμιζή με αφορμή το βιβλίο τους «Όλα σε μια ζωή»(Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Οι λάτρεις της ανάγνωσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μοιραστούν την γνώμη τους για τα αγαπημένα τους βιβλία στο bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα. Εκεί μπορούν να μοιραστούν τα σχόλιά τους για βιβλία που διάβασαν, αλλά και να αναζητήσουν νέους τίτλους που θα τους συντροφεύσουν!

Ακολουθούν αναλυτικά οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Public για τον Οκτώβριο:

«Το σκισμένο τούλι»

Έλενα Ακρίτα (Εκδόσεις Διόπτρα)

@ 12/10 και ώρα 19:00 | @PublicFB

Τη Δευτέρα 12/10 και ώρα 19.00 η Έλενα Ακρίτα συνομιλεί με τον Παντελή Μπουκάλα, Συγγραφέα, αρθρογράφο, την Νατάσα Μποφίλιου Τραγουδίστρια και τη Μαρία Λουκά, Δημοσιογράφο, για το νέο της βιβλίο «Το σκισμένο τούλι». Διαβάζει ο Θανάσης Αλευράς.

Λάθος νύφες σε λάθος γάμο. «Σκισμένα τούλια» τις αποκαλούσε η Νένα, το πρώτο πιστολάκι του συνοικιακού κομμωτηρίου, τις γυναίκες αυτές. «Πάει, σκίστηκε κι αυτηνής το τούλι», σκεφτόταν όταν έβλεπε στον λουτήρα πελάτισσα να ξεφυλλίζει περιοδικά σιγοκλαίγοντας τον άντρα που της βγήκε σκάρτος.

Στην Αθήνα του σήμερα, πέντε γυναίκες ενώνουν τις τεθλασμένες γραμμές τους και σχηματίζουν μια ραγισμένη καρδιά. Η Νένα θα γνωρίσει τον άντρα της ζωής της τη μέρα που παντρεύεται έναν άλλον. Ο βιασμός της Μάρως οδηγεί σε μια πολύκροτη δικαστική διαμάχη που θ’ αφήσει εποχή. Η Σολφέζ και η Μιράντα θα περάσουν από φωτιά και σίδερο μέχρι να βγουν στο φως. Η Ιοκάστη στα χρόνια της δύσης της θα ζήσει έναν εφηβικά παράφορο έρωτα. Πέντε γυναίκες προχωρούν πιασμένες χέρι χέρι αδιαφορώντας για ηλικίες, τάξεις και γενιές. Πέντε γυναίκες πετάνε τα σκισμένα τούλια από πάνω τους και διεκδικούν τη ζωή τους από την αρχή. Πέντε γυναίκες μέσα από την αγάπη, τη βία, το γέλιο και το δάκρυ αγωνίζονται για το δικό τους «μαζί».

Σε μια εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα πνίγονται στις κραυγές των αρνητών τους, η Έλενα Ακρίτα με χιούμορ και συγκίνηση αφηγείται μια δυνατή ιστορία, ενώ η πένα της γίνεται αγωγός για να ακουστεί η κρυφή φωνή που ξεκινάει από μέσα μας.

«Στις φλόγες – το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής

Naomi Klein (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

@ 14/10 και ώρα 20:00 | @PublicFB

Την Τετάρτη 14/10 στις 20:00, η Naomi Klein θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου για το νέο της βιβλίο «Στις φλόγες – το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής».

Το «Στις φλόγες» αποδεικνύει γιατί η Naomi Klein χαρακτηρίστηκε από το The New Yorker ως «η πλέον επιδραστική μορφή της αμερικανικής Αριστεράς» και γιατί ο κορυφαίος περιβαλλοντολόγος Μπιλ ΜακΚίμπεν την αποκαλεί «πνευματική νονά τού Πράσινου Νιου Ντηλ –το οποίο τυχαίνει να είναι η πιο σημαντική ιδέα στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Για τουλάχιστον μία δεκαετία, η καταξιωμένη δημοσιογράφος και πρωτοπόρος διανοούμενη Naomi Klein έχει καταγράψει τη μεταβολή της κλιματικής κρίσης από μια μελλοντική απειλή σε μια κρίσιμη κατάσταση με επείγοντα χαρακτήρα. Ήταν μεταξύ των πρώτων που υποστήριξαν ό,τι τώρα αποκαλείται Πράσινο Νιου Ντηλ –ένα όραμα για τη μεταμόρφωση των οικονομιών μας ώστε να αντιμετωπίσουμε, ταυτόχρονα, την κλιματική κατάρρευση και την ανεξέλεγκτη ανισότητα. Τώρα που η στάθμη των ωκεανών αυξάνεται μαζί με την παγκόσμια ανησυχία, υποστηρίζει ότι μόνο αυτού του είδους η τολμηρή δράση από τη βάση έχει μια πιθανότητα να μας κινητοποιήσει να αγωνιστούμε για τη ζωή μας όσο ακόμα υπάρχει χρόνος.

Με ανταποκρίσεις από τον μεταμορφωμένο σε φάντασμα Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο έως τους πνιγμένους στους καπνούς ουρανούς των βορειοδυτικών ακτών των ΗΠΑ, και από το σαρωμένο από τυφώνα Πουέρτο Ρίκο έως το Βατικανό, που συνειδητοποιεί την ανάγκη για ριζική αλλαγή, η Klein καταλήγει ότι, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την υπαρξιακή κρίση της κλιματικής αλλαγής, χρειάζεται να μεταμορφώσουμε τα συστήματα που τη δημιούργησαν.

«ΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

Μπέρρυ Ναχμίας (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια)

@ 19/10 και ώρα 19:30 | @PublicFB

Την Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, στις 19.30, μια διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της Μπέρρυς Ναχμίας ΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, (Επιμέλεια-Επίμετρο: Οντέτ Βαρών-Βασάρ). Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η Ζανέτ Μπατίνου, Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, αρχαιολόγος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Οντέτ Βαρών-Βασάρ, ιστορικός, Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος,

Ρίτα Βεντούρα, κόρη της συγγραφέως, ψυχοθεραπεύτρια,

Χρήστος Τσαμπρούνης, ψυχαναλυτής – Ψυχαναλυτικός Σύλλογος Freud-Lacan, κοινωνιολόγος

Σύντομη παρέμβαση:

Ειρήνη Αναστασοπούλου, δημοσιογράφος DW και ΣΚΑΪ

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Αντωνίου, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ, επιστημονικός υπεύθυνος της σειράς «Θέματα Εβραϊκής Ιστορίας» των εκδόσεων Αλεξάνδρεια.

Η μαρτυρία της Μπέρρυς Ναχμίας για τη σύλληψη, την εκτόπιση και τον εγκλεισμό της στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου υπήρξε στην πρώτη της έκδοση (1989) μία από τις πρώτες μαρτυρίες επιζώντων που γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά. Ανήκει στις ελάχιστες μαρτυρίες γυναικών που επέστρεψαν στην Ελλάδα και είχαν το σθένος να καταγράψουν την ακραία φρίκη που βίωσαν στο στρατόπεδο στο οποίο εξοντώθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο Εβραίοι απ’ όλη την Ευρώπη.

«Όλα σε μια ζωή»

Σταμάτης Κριμιζής (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

@ Τετάρτη 21/10 και ώρα 18:00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν, την Τετάρτη 21/10 στις 18:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταμάτη Κριμιζή, «Όλα σε μια ζωή». Ο Σταμάτης Κριμιζής θα συνομιλήσει με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μάκης Προβατάς.

Ο Μάκης Προβατάς ανέφερε για το βιβλίο: «Τις μεγάλες επαναστάσεις στην ιστορική διαδρομή του ανθρώπου τις αναζητάμε συνήθως στη σφαίρα της πολιτικής. Όμως οι επαναστάσεις που ώθησαν την ανθρωπότητα μπροστά μέσα στους αιώνες συνέβησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στη σφαίρα της επιστήμης. Τον Αύγουστο 2019 είχα τη μοναδική τύχη να περάσω 7 ημέρες με τον Σταμάτη Κριμιζή, έναν από τους ελάχιστους επιστήμονες που έχει συμμετάσχει σε θέσεις-κλειδιά σε όλα τα συγκλονιστικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας στο Διάστημα. Τις μέρες που κάναμε τις συζητήσεις για να συγκεντρωθεί το υλικό για το βιβλίο, με φιλοξενούσε στο σπίτι του στη Χίο.

Ιδού λοιπόν ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους, που ντύνεται όπως εμείς, που τρώει ό,τι εμείς, που κάνει τζόκινγκ και πονάνε τα γόνατά του, που έχει όμως πετύχει πράγματα τα οποία κανείς μας δεν είναι σε θέση να καταφέρει: έχει νικήσει οριστικά τον χρόνο, αφού τα επιτεύγματά του θα μνημονεύονται για πάντα. Μερικά, δε, θα συνεχιστούν επ’ άπειρον, όπως το μεγαλύτερο ταξίδι της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, το ταξίδι των διαστημοπλοίων Voyager Ι και ΙΙ.

Θεωρητικά, αυτό το βιβλίο είναι μια βιογραφία. Στην πραγματικότητα, είναι ένα μάθημα ζωής για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να κάνει μέτρο της ζωής του το μέγιστο των δυνατοτήτων του.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter