Οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι σχέσεις των ακροδεξιών τρομοκρατών με τη Χρυσή Αυγή

Οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι σχέσεις των ακροδεξιών τρομοκρατών με τη Χρυσή Αυγή

Δίαυλοι επικοινωνίας και σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή προκύπτουν από όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφορικά με τη σύλληψη των ακροδεξιών τρομοκρατών.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό και βασίζεται σε συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων ο Ιωάννης – Χρήστος Μπαλάσκας φέρεται να μιλούσε με τον «Αλέξανδρο και το Λύκο από τη Χρυσή Αυγή». Μάλιστα σε συνομιλία η οποία κατεγράφη στις 14/11/2017 μεταξύ του Μπαλάσκα και άγνωστου άνδρα προέκυπτε ότι ο Μπαλάσκας θα έκανε επιπλέον δράσεις με τους ΑΜΕ και τη Χρυσή Αυγή. Το πρόσωπο αυτό είχε προσαχθεί μάλιστα από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ στις 5/12/2017 για συμμετοχή σε δράση κατά της τουρκικής πρεσβείας. Ειδικότερα σε συνομιλία μεταξύ του Γιώργου Μακρή και του Μπαλάσκα προκύπτει επίσης ότι δεν ήθελαν να έρθουν σε σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή και τον «Τσαμπανίκα» και ότι αυτός αισθάνεται «προδομένος από την Απέλλα».

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι οι συλληφθέντες οργάνωναν από τα τηλέφωνα τις δράσεις τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσαν κατόπτευση των χώρων που στόχευαν να επιτεθούν για να δουν αν υπάρχουν κάμερες. Επιπλέον συμφωνούσαν με τι μέσο θα μετέβαιναν στα σημεία των επιθέσεων, ενώ παράλληλα τραβούσαν και βίντεο από το χώρο. Όπως προκύπτει η ιδανική χώρα ήταν 2:00 με 4:00 τα ξημερώματα και οι πυρήνες δράσης αποτελούνταν από 2 – 5 μέλη ανάλογα με τη δράση.

Εντύπωση προκαλούν τα όσα αναφέρονται για τα «δικαστικά έξοδα» τα οποία υποτίθεται ότι θα καλύπτονταν από «ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα τους» αν και όλα αυτά όπως αναφέρεται στις συνομιλίες «ήταν υποσχέσεις μέσω διαδικτύου». Στην οργάνωση συμμετείχε επίσης κα μία γυναίκα, ενώ γίνεται λόγος για άνθρωπο που φαίνεται να κατευθύνει δίχως όμως να τον κατονομάζουν. Μάλιστα σε συζήτηση μεταξύ του Μπαλάσκα και αγνώστου άνδρα προέκυψε ότι η βασική ομάδα αποτελούνταν από 20 άτομα και ότι ο αρχηγός είναι κάπου από τα Γιάννενα και Βορειοηπειρώτης.

Η συνεννόηση πριν το συλλαλητήριο

Από τις συνομιλίες προκύπτει επίσης ότι υπήρχε άνθρωπος που φαίνεται να κατευθύνει δίχως όμως να τον κατονομάζουν, ενώ συνομιλούσαν μέσω facebook και messenger για να μην καρφώνονται. Επιπλέον τα μέλη της οργάνωσης εμφανίζονται να είχαν συνεννοηθεί για το τι θα κάνουν πριν από το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό για το τι θα γράφουν, τα συνθήματα που θα φωνάζουν, ενώ ήθελαν «τέσσερις φωτογραφίες με το όνομα «Μακεδονία».

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της ομάδας εμφανίζονται επίσης θορυβημένα τον περασμένο Γενάρη. Μάλιστα σε συζήτηση μεταξύ Μπαλάσκα και Μακρή μετά από μια σύλληψη του «Αλέξανδρου της Απέλλα», αυτός ανησυχούσε μήπως ξέρει κάτι για τον «Μπαλάσκα και τους ΑΜΕ». Ο Μακρής στις 12 Ιανουαρίου επίσης συμβούλεψε τον Μπαλάσκα να αδειάσει το σπίτι του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter