Οι διεθνείς κράτησαν ζωντανό το όνειρο

Οι διεθνείς κράτησαν ζωντανό το όνειρο

Η εθνική ομάδα έχει μπει σε τροχιά επιστροφής στις μεγάλες διοργανώσεις έπειτα από μια δεκαετία, παρότι έχουν συμβεί διάφορα κωμικοτραγικά γεγονότα με… υπογραφή συγκεκριμένων προσώπων.

Οι Ελληνες διεθνείς δεν ευθύνονται για τα ερασιτεχνικού επιπέδου κωμικοτραγικά εξωαγωνιστικά περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των προκριματικών και πλέον ο σημαντικός και εφικτός στόχος τους είναι να οδηγήσουν τη «γαλανόλευκη» στα τελικά του Euro 2024, αρκεί να επικρατήσουν των αντιπάλων τους στα μπαράζ του Nations League που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Οι εκλεκτοί του Γκουστάβο Πογέτ είναι προσηλωμένοι στα παιχνίδια τους, όπως απέδειξαν στο 2-2 με τη Γαλλία, αν και οι συνθήκες στην εθνική δεν είναι ιδανικές. Στην πορεία τους προς τα γήπεδα της Γερμανίας έχουν συμβεί τα εξής παράδοξα:

01Ο ποιοτικότερος Ελληνας μέσος, ο Κώστας Φορτούνης, βρέθηκε εκτός εθνικής και ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.

02 Oταν ο Πογέτ ανακοίνωσε τις κλήσεις για τα ματς με Ολλανδία (7/9) και Γιβραλτάρ (10/9) για τα προκριματικά του Euro 2024 είχε κόψει τον Γιάννη Κωνσταντέλια, το νο1 ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κίνηση που προκάλεσε μεγάλο ντόρο εντός και εκτός ομάδας.

03 Στο ματς με το Γιβραλτάρ οι φωστήρες της ΕΠΟ υπέπεσαν σε αδιανόητη γκάφα. Ενημέρωσαν τους Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Μάνταλο και Σιώπη ότι είναι τιμωρημένοι και δεν μπορούν να αγωνιστούν. Ανήμερα του αγώνα υπάλληλος της UEFA ενημέρωσε τους ιθύνοντες της ΕΠΟ ότι το όριο καρτών για ποινή μίας αγωνιστικής στα προκριματικά του Euro είναι οι τρεις κάρτες και όχι οι δύο, όπως είχαν οι τέσσερις διεθνείς. Για την γκάφα ολκής ουδείς τιμωρήθηκε.

04 Παραμονή του αγώνα με τη Γαλλία ο Πογέτ κατήγγειλε δημόσια ότι ο συνεργάτης του Μαουρίσιο Ταρίκο δεν θα έρθει στην Αθήνα επειδή είναι απλήρωτος για οκτώ  μήνες από την ΕΠΟ!

05 Για τα δύο πρόσφατα ματς με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία οι διεθνείς μας έκαναν προπονήσεις στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο αγωνιστικός χώρος του οποίου είναι κυριολεκτικά… τσιμέντο. Η ΕΠΟ είναι ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή ομοσπονδία που δεν έχει δικό της προπονητικό κέντρο και κάθε φορά που μαζεύεται η «γαλανόλευκη» η διοίκηση Μπαλτάκου παρακαλάει προκειμένου να βρει γήπεδο για προπονήσεις.

06 Το ματς προετοιμασίας με τη Ν. Ζηλανδία διεξάχθηκε στη Ριζούπολη κεκλεισμένων των θυρών. Το «Γ. Καμάρας» είναι ακατάλληλο για την UEFA, αλλά η ΕΠΟ δεν μπορούσε να βρει άλλο γήπεδο για το φιλικό!

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Πογέτ μετά τη δημόσια καταγγελία του δεύτερου ότι η ΕΠΟ έχει αφήσει απλήρωτο τον βοηθό του, ωστόσο ο Ουρουγουανός προπονητής είναι αυτός που θα καθοδηγήσει την εθνική στα μπαράζ του Μαρτίου και, εφόσον προκριθεί, στα τελικά της διοργάνωσης.

Σύμμαχοι η προϊστορία και η παράδοση

Το Καζακστάν θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής μας στα ημιτελικά των πλέι οφ του Euro 2024. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 21 Μαρτίου στην OPAP Arena και η προϊστορία είναι υπέρ της εθνικής μας, που κόντρα στους Καζάκους μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Εφόσον η «γαλανόλευκη» αποκλείσει το Καζακστάν, στις 26 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ της Γεωργίας και του Λουξεμβούργου και ο νικητής θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: η εθνική μας έχει διεκδικήσει άλλες δύο φορές σε μπαράζ τη συμμετοχή της σε μεγάλη διοργάνωση. Το 2009 απέκλεισε την Ουκρανία (0-0 στο ΟΑΚΑ, 0-1 στην Ντόνμπας Αρένα με σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη) και αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010. Το 2013 απέκλεισε τη Ρουμανία (3-1 στο Φάληρο και 1-1 στο Βουκουρέστι) και αγωνίστηκε στο Μουντιάλ το 2014. Οπότε στα μπαράζ του Μαρτίου θα επιδιώξει να τριτώσει το καλό…

 

Διαβάστε επίσης: Στις κάμερες

Euro 2024: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τον τελικό των μπαράζ

Να δείξουμε ότι αξίζουμε μια θέση στο Euro 2024

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter