Οι δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης απέχουν από τους πλειστηριασμούς ως το τέλος του έτους

Οι δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης απέχουν από τους πλειστηριασμούς ως το τέλος του έτους

Απέχουν έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2021 τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης από τις διαδικασίες πλειστηριασμών των ευάλωτων δανειοληπτών, θέλοντας από την πλευρά τους να συμβάλουν στην δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Συγκεκριμένα το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κατά τη συνεδρίασή του στις 30.9.2021 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Παρατείνεται μέχρι 31.12.2021 η αποχή των δικηγόρων από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών, όπως ορίζονται με το ν. 4738/2020, που είχε αποφασιστεί με την απόφαση της 17.6.2021 του ΔΣ, λαμβανομένου υπόψη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί ο προβλεπόμενος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, δεν έχει θεσπιστεί δια νόμου δεοντολογικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων και δεν έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

Α) η αποχή από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής (άρθρο 924 Κ.Πολ.Δ), που αποτελεί την πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και η οποία συντάσσεται υποχρεωτικά κάτω από επικυρωμένο αντίγραφο από το πρώτο εκτελεστό απόγραφο, του οποίου η ακρίβεια της αντιγραφής βεβαιώνεται από τον δικηγόρο που το εκδίδει (άρθρο 36 παρ. 2 περ. β Κώδικα Δικηγόρων).

Β) η αποχή από την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση (άρθρο 927 Κ.Πολ.Δ), κατά τα ανωτέρω.
Επισημαίνεται, ότι η ιδιότητα του ευάλωτου οφειλέτη θα πρέπει να διαπιστώνεται από την Τράπεζα ή την Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων, εφόσον αυτές είναι ενημερωμένες με τα τρέχοντα στοιχεία του οφειλέτη σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν να ενημερώσουν τον δανειολήπτη, να προσκομίσει (στην Τράπεζα ή Εταιρία Διαχείρισης) τα απαραίτητα στοιχεία (το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα και το τελευταίο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ), έτσι ώστε να προκύπτει η ιδιότητα του ευάλωτου.

Πηγή: e-evros.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter