Οι δικηγόροι του Πειραιά καταγγέλλουν αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος συναδέλφου τους

Οι δικηγόροι του Πειραιά καταγγέλλουν αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος συναδέλφου τους

Το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά δικηγόρου που σημειώθηκε στις αρχές Ιουλίου στο Α.Τ. Ομόνοιας αναδεικνύει και καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά με ανακοίνωσή του.

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έλαβε γνώση της από 12/07/2022 αναφοράς Δικηγόρου Πειραιά προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου επ΄ αφορμή τού πρωτοφανούς και βαρύτατου επεισοδίου που έλαβε χώρα τις απογευματινές ώρες της 08/07/2022 στο Α.Τ. Ομόνοιας σε βάρος του» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. Παράλληλα, γίνεται λόγος για αναίτια σύλληψη του δικηγόρου που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, καθώς πρόκειται για ινσουλινοεξαρτώμενο που εξαιτίας του επεισοδίου υπέστη κρίση υπογλυκαιμίας.

«Να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος είναι ινσουλινοεξαρτώμενος και εξαιτίας τού σε βάρος του επεισοδίου υπέστη κρίση υπογλυκαιμίας που μπορούσε να προκαλέσει βαρύτατες συνέπειες για την υγεία του», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση η οποία καταλήγει με την καταδίκη της συμπεριφοράς του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ. Ομόνοιας και των λοιπών αστυνομικών που ενεπλάκησαν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά:

Ο Δ.Σ.Π. καταδικάζει περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος Δικηγόρου Πειραιά

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έλαβε γνώση της από 12/07/2022 αναφοράς Δικηγόρου Πειραιά προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου επ΄ αφορμή τού πρωτοφανούς και βαρύτατου επεισοδίου που έλαβε χώρα τις απογευματινές ώρες της 08/07/2022 στο Α.Τ. Ομόνοιας σε βάρος του.

Κατά την αναφορά και με όσα ο ίδιος εξέθεσε ενώπιον του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου στις 14/07/2022, στο οποίο κλήθηκε να παρευρεθεί, ο συνάδελφος προσήλθε στο Α.Τ. Ομόνοιας μαζί με την εντολέα του για τη βεβαίωση γνησίου της υπογραφής της και αντιμετώπισε την αδικαιολόγητη και σκαιά συμπεριφορά του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, παρότι είχε γνώση της δικηγορικής ιδιότητας του συναδέλφου, έφθασε στο σημείο παντελώς αναίτια και παράνομα να τον συλλάβει, ανεπίτρεπτα να τον απειλήσει ότι θα εφαρμοσθεί στην περίπτωσή του η αυτόφωρη διαδικασία και, με τη συνδρομή άλλων αστυνομικών, τού έβαλε χειροπέδες προκαλώντας σε αυτόν εμφανείς στα χέρια του μώλωπες, όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό που προσκομίστηκε.

Να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος είναι ινσουλινοεξαρτώμενος και εξαιτίας τού σε βάρος του επεισοδίου υπέστη κρίση υπογλυκαιμίας που μπορούσε να προκαλέσει βαρύτατες συνέπειες για την υγεία του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην αναφορά του και κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., αφέθηκε ελεύθερος μόνο μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα, ο οποίος επιλήφθηκε προσωπικά του σε βάρος τού συναδέλφου επεισοδίου.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά αυτή του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ. Ομόνοιας και των λοιπών αστυνομικών που ενεπλάκησαν ως ευθέως παράνομη και απολύτως περιφρονητική προς τον συγκεκριμένο συνάδελφο και γενικότερα προς τον ρόλο του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και θεωρεί ότι το συμβάν αυτό αποτελεί, αφενός, προσβολή στην αξιοπρέπεια του συναδέλφου και αφετέρου, αποτελεί ιδιαιτέρως ανησυχητικό περιστατικό παρεμπόδισης δικηγόρου από αστυνομικά όργανα κατά την άσκηση των καθηκόντων του και ευθεία παραβίαση του «Κώδικα περί ∆ικηγόρων» (ν. 4194/2013)  και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας.

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΟ Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Ι. Κλάππας                                     Παναγιώτα Α. Μπουρλετίδου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter