Οι δημοσκοπήσεις ανησυχούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι δημοσκοπήσεις ανησυχούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και τα πολλαπλά κοινωνικά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση διαμορφώνουν συνθήκες για σοβαρές μετατοπίσεις στους πολιτικούς συσχετισμούς δύναμης.

Ακρίβεια και δεξιά ψήφος διαμαρτυρίας ταρακουνούν τη κυβέρνηση

Όπως φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά με αποτέλεσμα ο μήνας να μη βγαίνει. Η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας θα επηρεάσει και την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων, με πολλούς στο Μαξίμου να φοβούνται και την έντονη αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

Παράλληλα, έντονη συζήτηση γίνεται στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης και για τους δεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι όπως φαίνεται από αρκετά δημοσκοπικά ευρήματα, ενδεχομένως  να γυρίσουν την πλάτη τους στη Νέα Δημοκρατία. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, προκάλεσε μεγάλες πληγές και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ό Αντώνης Σαμαράς έχει διατυπώσει επανειλημμένως την άποψη, ότι η στροφή προς το κέντρο, θα κάνει εκλογική ζημιά στην γαλάζια παράταξη. 

Επίσης, οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε συνδυασμό με τον φοιτητικό αγώνα για την μη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, δημιουργούν συνθήκες συνεχούς φθοράς.

Ταυτόχρονα, οι κοινωνικές πιέσεις για να επέλθει δικαιοσύνη για την Τραγωδία των Τεμπών, δείχνει ότι διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συνεχούς αμφισβήτησης για τις επιλογές της κυβέρνησης.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Σε αυτή τη συνθήκη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, με την ατζέντα να επικεντρώνεται στα ζητήματα της ακρίβειας και των αγροτικών θεμάτων. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του ανέφερε ότι «στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου Οι παρεμβάσεις αυτές επί των εισοδημάτων θα αποτελέσουν αποφασιστική απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία 3 χρόνια. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter