Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έγιναν φτωχότεροι κατά 511 δισ. δολάρια το 2018

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έγιναν φτωχότεροι κατά 511 δισ. δολάρια το 2018

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη έχασαν 511 δισ. δολάρια το 2018, αφού τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου χάθηκαν μετά τα αλλεπάλληλα sell off των αγορών.

Οι εμπορικές εντάσεις που υπήρξα παγκοσμίως και οι ανησυχίες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας έστειλαν τις αγορές στα χαμηλότερα επίπεδα στο τέλος του έτους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα 500 άτομα που βρέθηκαν στο Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg να έχουν συνολική περιουσία 4,7 τρισ. δολάρια.

Ακόμη και ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon ο οποίος κατέγραψε το μεγαλύτερο κέρδος για το 2018, δεν ξέφυγε από την έντονη μεταβλητότητα. Η περιουσία του άγγιξε τα 168 δισ. δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο,καταγράφοντας κέρδη 69 δισ. δολάρια. Αργότερα υποχώρησε 53 δισ. δολάρια για να κλείσει το χρόνο με περιουσία 115 δισ. δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος είχε όμως ένα καλύτερο χρόνο και από τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ο οποίος είχε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιανουάριο, βλέποντας την περιουσία του να πέφτει κατά 23 δισ. δολάρια, καθώς η Facebook βίωνε τη μία κρίση μετά την άλλη.

Ακόμα και οι Ασιάτες δισεκατομμυριούχοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται αφού οι 128 δισεκατομμυριούχοι έχασαν συνολικά 144 δισ. δολάρια το 2018.

Ένα ταραχώδες έτος ήταν το 2018 και για τους δισεκατομμυριούχους της Μέσης Ανατολής. Οι αμφιβολίες και ο φόβος για τις μεθόδους του αμφιλεγόμενου πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δε βοήθησαν καθόλου την οικονομία της χώρας. Για παράδειγμα, ο πλουσιότερος Σαουδάραβας, ο πρίγκιπας Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Μάρτιο μετά από 83 ημέρες κράτησης, έχασε 3,4 δισ. δολάρια. Η καθαρή αξία της περιουσίας του μειώθηκε κατά 60% από το 2014.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι έχασαν ένα μεγάλο ποσοστό της περιουσίας τους. Η οικογένεια Schaeffler, που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της εταιρείας Continental AG, έχασε τα περισσότερα, καθώς το πρόσθετο κόστος και οι σκληρές επιχειρηματικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη και την Ασία δυσκόλεψαν την απόδοση της εταιρείας.

Ωστόσο, για τους Ρώσους τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα. Η αστάθεια που προκάλεσε η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, η έξαρση των εντάσεων στην Ουκρανία και η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων αντισταθμίστηκε εν μέρει από περιοδικά κέρδη. Η συνδυασμένη καθαρή αξία των 25 πλουσιότερων ανθρώπων της χώρας μειώθηκε ελάχιστα, φτάνοντας τα 255 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την κατάταξη.

Ο Ρώσος ολιγάρχης Όλεγκ Ντερίπασκα, ο ισχυρός άντρας της ρωσικής βιομηχανίας αλουμινίου, έχασε τα περισσότερα. Συγκεκριμένα, έχασε 5,7 δισ. δολάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter