Οι «δράκοι» για τον στρατηγό Φλώρο και η ωρολογιακή βόμβα

Οι «δράκοι» για τον στρατηγό Φλώρο και η ωρολογιακή βόμβα

Γράφονται «δράκοι» περί των παρακολουθήσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για δήθεν καυτές συνομιλίες του με αντιπροσώπους όπλων. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει πέραν των όσων έχει αποκαλύψει και περιγράψει το Documento για τον στόχο 519C της ΕΥΠ.

Ο στρατηγός Φλώρος ήταν προσεκτικός στις συνομιλίες του, κάτι που αναγνωρίζει και το ειδικό σημείωμα της ΕΥΠ βάσει του οποίου στηρίζεται το ρεπορτάζ του Documento. Και για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο υπουργείο Άμυνας – καλύτερα από τους ωτακουστές της ΕΥΠ – ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν είχε ανάγκη να συνομιλεί με εγχώριους μεσάζοντες οπλικών συστημάτων διότι συνομιλεί απευθείας με την πηγή μέσω πρεσβειών.

Για παράδειγμα, την περίοδο των συζητήσεων για την επιλογή των νέων φρεγατών ο στρατηγός Φλώρος είχε λάβει ανοιχτά θέση υπέρ των αμερικανικών και συνομιλούσε απευθείας με τον πρώην Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, γεγονός που είχε ενοχλήσει το μέγαρο Μαξίμου που από την αρχή είχε στρέψει τον προσανατολισμό του στις Γαλλικές φρεγάτες.

Βεβαίως, βεβαίως στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΥΠ δεν περιγράφονται όλα ρόδινα για τον στόχο 519C. Υπάρχει και μια – όχι σκιά – αλλά ωρολογιακή βόμβα οικονομικού χαρακτήρα που η εφημερίδα Documento αγγίζει ακροθιγώς και με μεγάλη λεπτότητα.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο ο εκδότης της εφημερίδας είναι ιδιαιτέρως καυστικός με τον στρατηγό Φλώρο. Προφανώς, με βάσει το σημείωμα της ΕΥΠ για τον στόχο 519 C, η έρευνα του Documento συνεχίζεται στα υποθηκοφυλακεία και τα Ε9.

Αν επαληθευτούν δημοσιογραφικά οι πληροφορίες της ΕΥΠ, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης θα φέρει και ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε λάβει σχετική ενημέρωση από τα τέλη του περασμένου Μαΐου και επί επτά μήνες έκανε τον ψόφιο κοριό.

Πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter