Κυβερνητικό «αλαλούμ» στις εκτιμήσεις περί ύφεσης – Τι λένε Μητσοτάκης και Σταϊκούρας (Video)

Κυβερνητικό «αλαλούμ» στις εκτιμήσεις περί ύφεσης – Τι λένε Μητσοτάκης και Σταϊκούρας (Video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει προβλέψεις από το βήμα της Βουλής σχετικά με την οικονομική ύφεση, ωστόσο στη συνέντευξη που έδωσε στο CNN ανέφερε την εκτίμησή του.

«Φαίνεται να υπάρχει συναίνεση μεταξύ των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί, για ένα ποσοστό περίπου 10%, κάτι που αποτελεί πολύ μεγάλη συρρίκνωση της δραστηριότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο CNN.

Την περασμένη Πέμπτη, από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις, ενώ με τα όσα είπε στο CNN, αντέκρουσε, όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάνει λόγο για ύφεση της τάξεως του 4,7% όταν απευθύνεται σε κοινό εντός Ελλάδας και σε 7,9%, απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αλήθεια, με ποιο σενάριο γίνεται ο σχέδιασμος αντιμετώπισης της κρίσης; Αν γίνεται, δηλαδή», τόνισε για τις προβλέψεις… εξωτερικού και εσωτερικού του πρωθυπουργού, ο Νίκος Παππάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter