Οι δύο πατέντες με τις οποίες κύκλωμα εξασφάλιζε «δωρεάν» ρεύμα με το αζημίωτο

Οι δύο πατέντες με τις οποίες κύκλωμα εξασφάλιζε «δωρεάν» ρεύμα με το αζημίωτο

Οι ρευματοκλοπές τα τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά πολύ και αφορούν τόσο σε σπίτια όσο και σε καταστήματα. Κάποιοι μάλιστα φαίνεται πως δρούσαν πολύ οργανωμένα, αναλαμβάνοντας να εξασφαλίζουν δωρεάν ρεύμα σε κάποιους, με το αζημίωτο φυσικά.

Ένα τέτοιο κύκλωμα εξάρθρωσαν προ ημερών αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, Συνελήφθησαν έξι άτομα σε Αιτωλοακαρνανία και Αττική ως μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο 47χρονος αρχηγός της.

Επισημαίνεται, ως προς την μεθοδολογία των δραστών, ότι ο 47χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιούσε σε καταστήματα και οικίες, κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος με τις εξής μεθόδους:

Παραβίαζε τον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια ρύθμιζε αυτόν στον επιθυμητό αριθμό κιλοβατόρων, ενώ έπειτα τον επανασφράγιζε με γνήσιες σφραγίδες, τις οποίες προμηθευόταν από τον 48χρονο και τον 32χρονο, συνεργούς του, οι οποίοι ήταν εργαζόμενοι σε εταιρεία που ήταν εξωτερικός συνεργάτης του ΔΕΔΔΗΕ.

Παραβίαζε τον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στη συνέχεια τοποθετούσε σε αυτόν ειδικό εξάρτημα, ώστε να καταγράφονται πολύ λιγότερες κιλοβατώρες από αυτές που καταναλώνονταν.

Στις περιπτώσεις που είχε πραγματοποιηθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ, προέβαινε είτε στην παράνομη επανασύνδεση του μετρητή, είτε στην απευθείας σύνδεση της οικίας στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ή ακόμη και σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από γειτονικές πολυκατοικίες.

Σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν είχε την δυνατότητα πληρωμής συσσωρευμένων οφειλών, ο αρχηγός μαζί με τον 39χρονο και τον 55χρονο σχημάτιζαν νέους φακέλους πελάτη, με τους οποίους πραγματοποιούσαν μεταφορά της σύνδεσης σε ιδιωτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο υπέβαλλαν μεταξύ άλλων και ψευδή υπεύθυνη δήλωση για μη οφειλή στον προηγούμενο πάροχο.

Σε ότι αφορά τον 38χρονο, λάμβανε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων την αμοιβή του αρχηγού της οργάνωσης, ενώ πραγματοποιούσε και μεταφορές ηλεκτρολογικών σχεδίων.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο ΔΕΔΔΗΕ εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε (28-6-2018) στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αττική οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αιτωλίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και στην Αθήνα, έξι Έλληνες, ηλικίας 32, 38, 39, 47, 48 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας συνέλαβαν ακόμη δώδεκα δράστες, ηλικίας από 31 έως 50 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, εξιχνιάστηκαν συνολικά ενενήντα περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος, που είχαν διαπράξει οι δράστες, από τον Δεκέμβριο του έτους 2017 έως και χθες (28-6), στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα, στην Άρτα, στην Θεσπρωτία, στα Ιωάννινα, στη Μεσσηνία, στην Κορινθία και στην Αττική.

Πηγή thebest.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter