Οι εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου στο Public!

Οι εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου στο Public!

Το Public, υποδέχεται και τον τελευταίο μήνα του έτους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, σεμινάρια για τους γονείς, λογοτεχνικούς περίπατους και συζητήσεις που θα συναρπάσουν.

Αναλυτικά:

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ»

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

@ 04/12 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Υπάρχει καιρός στο διάστημα και πώς εκδηλώνεται; Τι είναι οι ηλιακές εκλάμψεις και µε ποιον τρόπο επηρεάζουν την καθημερινότητα µας; Έχει κάτι να φοβάται η ανθρωπότητα από τον Ήλιο και τη δραστηριότητά του; Πρόκειται για ερωτήματα που ξεφεύγουν πια από τα εξειδικευμένα επιστημονικά συγγράµµατα και παρεισφρέουν στην καθημερινότητα µας, από το διαδίκτυο και τις ενημερωτικές εκπομπές ως τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Μια ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατοµµυρίων ευρώ στον τεχνοεξαρτώµενο πολιτισμό µας, σε δορυφόρους, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ακόμα και σε δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, Ακαδημαϊκός, Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Διαστημικής, Johns Hopkins University APL, Λουκάς Βλάχος, Καθηγητής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ, Δρ. Ελένη Δάρα τέως Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών και ο συγγραφέας του βιβλίου, Μανώλης Γεωργούλης, Διευθυντής Ερευνών, ΚΕΑΕΜ της Ακαδημίας Αθηνών και επισκέπτης Καθηγητής, Georgia State University.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή Σάκης Ιωαννίδης.

Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στη Ζωρζ Σαρή

@ 07/12 και ώρα 10:30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο για μικρούς και μεγάλους, αφιερωμένο στην αγαπημένη και πολυδιαβασμένη συγγραφέα των νέων, των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, Ζωρζ Σαρρή. Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την είσοδο του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφόρου Αμαλίας. Η δεύτερη στάση θα γίνει στο «γεφυράκι» του Εθνικού Κήπου, ακολουθώντας, εντός του Κήπου, τη διαδρομή που τόσο γλαφυρά περιγράφει η Ζωρζ Σαρή στο βιβλίο της «Όταν ο ήλιος…». Η τρίτη στάση θα γίνει στο ιστορικό καφεστιατόριο Ζόναρς, όπου καταλήγει η μυθιστορηματική βόλτα των ηρώων της Ζωρζ Σαρή. Η τέταρτη στάση θα γίνει στο θέατρο Βρετάνια, εκεί όπου έπαιξε η Ζωρζ Σαρή στα πρώτα χρόνια της θεατρικής της σταδιοδρομίας, πολύ πριν αποφασίσει ότι ο δρόμος της ήταν το γράψιμο. Τέλος, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να συναντήσουν την αγαπημένη φίλη της Ζωρζ Σαρή, Άλκη Ζέη, η οποία θα μιλήσει για γνωστές και άγνωστες πτυχές μιας μακρόχρονης και στενής φιλίας.

«Οδηγός Φόνων»

Αντώνης Γκόλτσος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 09/12 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ένα αστικό νουάρ όπου ο ίδιος ο ήρωας δημιουργεί τον λαβύρινθο στον οποίο έχει παγιδευτεί. Η ιστορία ενός ανηλεούς κυνηγητού όπου παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, όπως ο Σχοινιάς και το Πόρτο Γερμενό, μετατρέπονται σε σκηνικά φόνων. Ατέρμονα παιχνίδια του μυαλού, όπου ο πρωταγωνιστής σκηνοθετεί παγίδες, έχοντας τη Δίωξη, συστηματικά, ένα βήμα και δύο πτώματα πίσω του. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νεοκλής Γαλανόπουλος, δικηγόρος, συγγραφέας, Πρόεδρος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας), και η Κωνσταντίνα Μόσχου, συγγραφέας, μέλος της ΕΛΣΑΛ. Η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου. Ο Αντώνης Γκόλτσος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

«Ψυχολογικός Πόλεμος»

Θέκλα Πετρίδου (Εκδόσεις Ψυχογιός)

@ 09/12 και ώρα 21:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Η Θέκλα Πετρίδου επανέρχεται με ένα νέο θέμα που αφορά όλους μας: τον ψυχολογικό πόλεμο. Δεν είσαι τρελός όταν νιώθεις πως οι γύρω σου προσπαθούν να σε βγάλουν τρελό. Πολύ πιθανόν να δέχεσαι gaslighting. Δεν είσαι υπερευαίσθητος και προβληματικός όταν ενοχλείσαι που ένας άνθρωπος εξαφανίζεται από τη ζωή σου χωρίς εξηγήσεις. Πολύ πιθανόν να δέχτηκες ghosting. Δεν είναι στο μυαλό σου πως ο/η σύντροφός σου σε πολεμά όταν κρατάει μούτρα. Αυτό είναι καθαρά παθητική επιθετικότητα. Έχεις δίκιο όταν δεν αντέχεις την έντονη επικριτική στάση ενός ανθρώπου στη ζωή σου. Αποτελεί ψυχολογικό πόλεμο. Δεν είσαι ιδιότροπος/η­ όταν ενοχλείσαι που ο/η σύντροφός σου δε λέει όχι σε κανέναν και σε υποβαθμίζει κι εσένα στη θέση του θύματος. Πολύ πιθανόν να ζεις με έναν συνεξαρτώμενο άνθρωπο. Το βιβλίο έχει ως πρώτο στόχο να σκιαγραφήσει και να εξηγήσει τα όπλα και τις μεθόδους του ψυχολογικού πολέμου. Δε μένει όμως μόνο σε αυτό. Προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, να εισηγηθεί λύσεις, να προτρέψει στη στοχευμένη αντιμετώπιση τέτοιων ψυχοφθόρων καταστάσεων και να μας κάνει να δούμε με αισιοδοξία τη ζωή! Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η Μαρία Παντσιοπούλου, ψυχολόγος, Εκπ. ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

«Ηγεσία για Παιδιά»

Δημήτρης Μπουραντάς & Σοφία Πρωτόπαπα (Εκδόσεις Ψυχογιός)

@ 10/12 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Η επιτυχημένη επαγγελματική ζωή, όπως και η προσωπική, προσδιορίζεται κυρίως από την παιδική και εφηβική ηλικία. Σε αυτές τις ηλικίες, αναπτύσσονται θεμελιώδη στοιχεία του χαρακτήρα και βασικές ηγετικές ικανότητες. Συνεπώς, ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών και των προπονητών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Το παρόν βιβλίο είναι απαραίτητο σε όσους αισθάνονται αυτή την ευθύνη και επιθυμούν να αναπτύξουν τα παιδιά-ηγέτες ώστε να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη καριέρα σε οποιοδήποτε τομέα και να ζήσουν μια καλή ζωή. Το βιβλίο αποτελεί ένα πλήρη και πρακτικό οδηγό που περιλαμβάνει χρήσιμες έννοιες, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία μέσω των οποίων οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι προπονητές μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν ηγετικά χαρακτηριστικά και ηγετικές ικανότητες. Οι συγγραφείς θα μιλήσουν για την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων που αναπτύσσονται στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Σχολιασμός: Εβίνα Ηλιοπούλου, Head of Occupational Health Psychology Hellas EAP, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

«Η σκιά του Κυβερνήτη»

Άρης Σφακιανάκης (Εκδόσεις Κέρδος)

@ 11/12 και ώρα 21:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το νέο βιβλίο του Άρη Σφακιανάκη, βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, είναι ένα μυθιστόρημα που καταπιάνεται με τα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια, του σπουδαίου Κερκυραίου πολιτικού και θεμελιωτή του ελληνικού κράτους, που ήρθε στην Ελλάδα σαν σωτήρας και έμεινε στην Ιστορία σαν μια ευκαιρία που χάθηκε. Με τον δικό του, μοναδικό τρόπο ο συγγραφέας αφηγείται τα πιο σημαντικά γεγονότα του τόπου αλλά και τις προσωπικές στιγμές του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, του ανθρώπου που συνδύαζε τη βαθιά πνευματικότητα με τον ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μιλένα Αποστολάκη, δικηγόρος, πρώην υφυπουργός και η Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού ΕΚΠΑ.

«Αλλάζει ο άνθρωπος;»

Δημήτρης Καραγιάννης (Εκδόσεις Αρμός)

@ 12/12 και ώρα 21:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι άνθρωποι αν αφεθούν στο μοιραίο, δεν αλλάζουν επειδή ο καιρός περνάει. Απλώς η φθορά τούς αλλοιώνει και γερνούν και πεθαίνουν μέσα στην παραίτηση. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή έζησαν κάποια συνταρακτικά γεγονότα. Θα τα ξεχάσουν την επόμενη στιγμή, δίχως να αφήσουν να τους αγγίξουν. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή ερωτεύτηκαν. Θα ξενερώσουν μετά από την πρώτη απογοήτευση. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή άλλαξε η οικονομική τους περιουσία. Θα γίνουν απλώς χειρότεροι. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή το βιογραφικό τους θα γεμίζει με πολλούς ακαδημαϊκούς τίτλους. Η ζωή τους θα είναι άδεια. Οι άνθρωποι αλλάζουν αν…

Γονείς στα θρανία: Βοηθώντας το παιδί μας να χτίσει την αυτοεκτίμησή του

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 13/12 και ώρα 18:00 | Public Κολωνάκι, Είσοδος Ελεύθερη

To Working Moms και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου σας προσκαλούν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 18.00, στο Public Κολωνακίου να συζητήσουμε για το πώς θα βοηθήσουμε το παιδί μας να πιστέψει στον εαυτό του και να χτίσει την αυτοεκτίμησή του. Οι βασικές θεματικές που θα συζητήσουμε:

• Τα βασικά χαρακτηριστικά παιδιών με χαμηλή/υψηλή αυτοεκτίμηση

• Με ποιο τρόπο διαμορφώνεται η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας;

• Η επίδραση των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας

• Παράγοντες που επηρεάζουν στην αυτοεκτίμησή μας

• Τρόποι με τους οποίους μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της κουβέντας μας και βεβαίωση παρακολούθησης! Η συμμετοχή είναι δωρεάν!

«Το λούνα παρκ στο Ιερό βουνό»

Σώτη Τριανταφύλλου (Εκδόσεις Πατάκη)

@ 16/12 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Τo Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου, «Το λούνα παρκ στο ιερό βουνό» την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος. Τιφλίδα, δεκαετία του 1980, η Ιρίνα Νόζατζε, κόρη εργάτη σαπωνοποιίας, δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Χρονικά της Σοβιετικής Γεωργίας”, περνάει τις μέρες της αντιγράφοντας δελτία για την αγροτική παραγωγή και τα επιστημονικά επιτεύγματα της σοσιαλιστικής δημοκρατίας. Τίποτα δεν συμβαίνει. Ύστερα, συμβαίνει κάτι, μια αποτυχημένη αεροπειρατεία: τέσσερις νεαροί Γεωργιανοί αποπειρώνται να αυτομολήσουν στη Δύση, ακολουθεί τραγωδία που παίρνει μεγάλη δημοσιότητα και πανσοβιετικές διαστάσεις. Η Ιρίνα, αποφασίζοντας να ερευνήσει την υπόθεση με καυκασιανό πείσμα, ζει δυο παράλληλες ζωές: μια μέσα στην κρυψίνοια, στην αδιαφορία και στην ασυνεννοησία, και μια άλλη στον κόσμο της φαντασίας και των βιβλίων, από τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ μέχρι το Γαλάζιο πουλί της ευτυχίας.

«21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα»

Μάκης Προβατάς (Εκδόσεις ATHENSVOICE Books)

@ 18/12 και ώρα 21:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

21 σημαντικοί Έλληνες μιλούν για τη ζωή τους και τη σχέση τους με την Αθήνα, την πόλη που αγαπάει και υμνεί η ATHENS VOICE όλα αυτά τα χρόνια. Κείμενα με πρωταγωνίστρια την ίδια την πόλη και τις γειτονιές της ζωντανεύουν μέσα από τις αναμνήσεις αυτών των υπέροχων Ελλήνων. O Νάνος Βαλαωρίτης θυμάται την πλατεία Κολωνακίου χωμάτινη και πανέμορφη, η Πέγκυ Ζουμπουλάκη τον Νίκο Χατζηκυριάκο Γκίκα στην γκαλερί – παλαιοπωλείο των Ζουμπουλάκηδων στην οδό Κριεζώτου και η Λίνα Νικολακοπούλου «συνοδεύει» τα πρωινά μέχρι την πλατεία τη Δέσπω Διαμαντίδου. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συνομιλεί με την Κίτσα που το μπορντέλο της ήταν απέναντι από το θέατρο Άττις, η δεκαεξάχρονη Άλκη Ζέη φλερτάρει με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου στου «Λουμίδη» και ο Κώστας Τσόκλης κόβει από έρωτα το δάχτυλό του. Ο Σωτήρης Γκορίτσας περιγράφει την πρώτη του φορά σε ένα «σπίτι» στην Αλωπεκής και ο Κωνσταντίνος Τζούμας βλέπει ξαφνικά τους Beatles έξω από τα γραφεία της Columbia. Στην Κατοχή ο Τίτος Πατρίκιος συναντάει τη Μαρία Κάλλας στα συσσίτια και ο Νίκος Δήμου μετακομίζει σε καινούργιο σπίτι στη Μιχαήλ Βόδα όπου από την πίσω βεράντα βλέπει μποστάνια και στο βάθος την Πάρνηθα. Ο Λάκης Παπαστάθης ζωντανεύει την Πανεπιστημίου σαν νεορεαλιστική ταινία του Ντε Σίκα και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος θυμάται την πλατεία Βικτωρίας, την πατρίδα της παιδικής του ηλικίας. Με την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ περνάμε το «σύνορο» Εξαρχείων – Κολωνακίου, το «Ντόλτσε», και με τον Γιάννη Πετρίδη ξεκινάμε την περιπλάνησή μας με ορμητήριο την οδό Ζήνωνος. Ο Μιχάλης Μυτακίδης μάς μεταφέρει στο Πέραμα, σ’ έναν τόπο που μπορεί να μην είναι καν αληθινός, και ο Σταμάτης Φασουλής μάς ταξιδεύει στο μαγικό υπερωκεάνιο Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Με τη Ζυράννα Ζατέλη πεζοπορούμε μες στη νύχτα μέσω Αιόλου προς την Ακρόπολη, ενώ οι αναμνήσεις του νεαρού – νεοφερμένου στην Αθήνα Διονύση Σιμόπουλου δεν «κοιτούν» προς τα άστρα αλλά προς το «Γκρην Πάρκ», το «Ιντεάλ» και την Ομόνοια. Με τον Μανόλη Κορρέ αποκρυπτογραφούμε την Πλάκα και την Αδριανού, η Μαρία Ευθυμίου θυμάται πώς ήταν κάποτε στη Νεάπολη, ενώ τον Γιώργο Καμίνη θα τον βρούμε Κυριακές μεσημέρια στην πλατεία Αβησσυνίας. Ο Μάκης Προβατάς τούς συνάντησε και κατέγραψε τις διηγήσεις τους, που αποτέλεσαν το υλικό για τη δημιουργία ενός σπάνιου βιβλίου όπου ζωντανεύει η ίδια η ιστορία. Η ιστορία της Αθήνας, η ιστορία της εποχής μας, οι συναρπαστικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter