Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου στο Public

Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου στο Public

Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, συνεχίζει με φθινοπωρινή διάθεση τις μοναδικές παρουσιάσεις και τους λογοτεχνικούς περιπάτους, αγαπημένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Ο Nicholas Christakis, νέοι Ισπανοί ποιητές, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Ελένη Βαρβιτσιώτη και η Βικτώρια Δενδρινού, ο Θάνος Βερέμης, και η βιωματική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Robin Sharma από τον Απόστολο Κουμαρίνο, σας υποδέχονται στο Public τον Οκτώβριο. Επίσης, και φέτος το φθινόπωρο το Public, θέλοντας να είναι δίπλα στις ανησυχίες των γονέων, οργανώνει ενημερωτικά σεμινάρια, σε συνεργασία με parent sites, προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα θέματα και να δοθούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

«Ανθολογία νέων Γαλικιανών ποιητών και Ανθολογία νέων Ισπανών ποιητών»

4 νέοι ποιητές διαβάζουν (Εκδόσεις Βακχικόν)

@ 09/10 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Mε αφορμή την κυκλοφορία των δίγλωσσων βιβλίων «Ανθολογία νέων Ισπανών ποιητών» (μτφρ. Άτη Σολέρτη, 2018) και «Ανθολογία νέων Γαλικιανών ποιητών» (μτφρ. Τερέζα Πάρδο, 2019), τέσσερεις ποιητές από τη νέα γενιά (Luna de Miguel Santos, Laia López Manrique, Gonzalo Hermo, Lara Dopazo Ruibal) έρχονται από την Ισπανία να παρουσιάσουν τα έργα τους και τις ανθολογίες που τα περιλαμβάνουν και κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν. Θα συντονίσει η ανθολόγος και μεταφράστρια, Άτη Σολέρτη. Θα απαγγείλει η ηθοποιός, Ευμορφία Αναστασίου. Με διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά. Μια συνεργασία των Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Τοπικής Κυβέρνηση της Γαλικίας, Εκδόσεις Βακχικόν και Public.

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ: «Η σημασία των ορίων στα παιδιά»

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 11/10 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής στο info@workingmoms.gr

To Working Moms, οι Εκδόσεις Μίνωας & η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου σας καλούμε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 18.00, στο Public Συντάγματος να συζητήσουμε για το τόσο σημαντικό και καθοριστικό θέμα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών τα «ΟΡΙΑ»!

Οι βασικές θεματικές που θα συζητήσουμε:

· Τι είναι τα όρια;

· Πως θέτουμε τα όρια;

· Γιατί όμως είναι χρήσιμα τα όρια;

· Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς όταν προσπαθούν να θέσουν όρια;

· Οι συνέπειες της έλλειψης ορίων

· Λογικές συνέπειες έναντι τιμωριών

Θα αναπτύξουμε το θέμα με τη βοήθεια του βιβλίου «Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές» των Εκδόσεων Μίνωας, το οποίο βιβλίο δίνει πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση αρνητικών συμπεριφορών του παιδιού, ποια είναι τα βασικά λάθη των γονέων, πώς να επικοινωνήσουν οι γονείς με τα παιδιά με υγιή τρόπο και να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της κουβέντας μας!

«Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Χρήστο Χωμενίδη»

@ 12/10 και ώρα 10:30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής εδώ

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον Χρήστο Χωμενίδη, αγαπημένο συγγραφέα χιλιάδων αναγνωστών. Ο βραβευμένος για δεύτερη φορά στα Βραβεία Public Book Awards, στη κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα, Χρήστος Χωμενίδης, έρχεται για ένα ξεχωριστό λογοτεχνικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας. Ο Χρήστος Χωμενίδης, μετά την εντυπωσιακή είσοδό του στα Γράμματα με το Σοφό Παιδί, διέγραψε μια σημαντική πορεία στον χώρο του μυθιστορήματος που απογειώθηκε ακόμα περισσότερο με βιβλία όπως η Νίκη, εμπνευσμένο από την ιστορία της μητέρας του, ή Ο Φοίνικας, εμπνευσμένος από την περιπετειώδη ζωή του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ. Η παρρησία, η τολμηρή γραφή, το υπόγειο χιούμορ, η αφηγηματική δεινότητα, είναι στοιχεία που διακρίνουν το προσωπικό του ύφος και τον κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς της γενιάς του και της εποχής μας. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συναντήσουν τον ίδιο τον συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του.

«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ»

Ελένη Βαρβιτσιώτη, Βικτώρια Δενδρινού (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

@ 14/10 και ώρα 19:00 | Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου)

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο rsvp@epbooks.gr

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, τα Public σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του best seller των Ελένης Βαρβιτσιώτη & Βικτώριας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα», όπου θα αναλύσουν τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Peter Spiegel – Διευθυντής Σύνταξης, Financial Times

Thomas Wieser – Πρώην Πρόεδρος του EuroWorking Group και της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Γιάννης Στουρνάρας – Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, πρώην Υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

και οι συγγραφείς του βιβλίου:

Ελένη Βαρβιτσιώτη – Ανταποκρίτρια της εφημερίδας Η Καθημερινή και του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες

Βικτώρια Δενδρινού – Ανταποκρίτρια για το πρακτορείο Bloomberg στις Βρυξέλλες

Ενώ, τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή, Αλέξης Παπαχελάς

«Ο Δικαστής»

Θανάσης Διαμαντόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 14/10 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter