Οι εκδηλώσεις Δεκεμβρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις Δεκεμβρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις επανέρχονται στα Public τον Δεκέμβριο, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Αφιέρωμα στην νικήτρια Νόμπελ 2022, Annie Erneaux»

(Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Πέμπτη 1/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος 

Τα Public, οι εκδόσεις Μεταίχμιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Book Press και ως χορηγός επικοινωνίας ο Athens 9,84 σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συνόλου του λογοτεχνικού έργου της βραβευμένης με Νόμπελ συγγραφέως για το έτος 2022 Annie Erneaux!

Θα μιλήσουν o συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας B. Κατσουλάρης, ο δημοσιογράφος και πανεπιστημιακός Νίκος Μπακουνάκης και η μεταφράστρια των βιβλίων της στα ελληνικά, Ρίτα Κολαΐτη, οι οποίοι μας συστήνουν το λογοτεχνικό σύμπαν της Annie Ernaux, που εκκινεί από το αμιγώς αυτοβιογραφικό για να αποτυπώσει το συλλογικό και οικουμενικό, με όπλα τη μνήμη, τον χρόνο, τη γλώσσα.

«Τα πειράματα του Mr. Chem»

Δημήτρης Κουλουμάσης και Χριστίνα Σαρηγιάννη  (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)
Σάββατο 3/12 και ώρα 12:00 |Public Golden Hall 

Τα Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σάς προσκαλούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην παρουσίαση του βιβλίου Τα πειράματα του Mr. Chem του Δημήτρη Κουλουμάση και της Χριστίνας Σαρηγιάννη.

Ο καθηγητής Χημείας , Δημήτρης Κουλουμάσης (Mr.Chem), δημιουργός της δημοφιλούς σελίδας στο TikTok Mr_Chem και συγγραφέας του βιβλίου Τα πειράματα του Mr Chem έρχεται στο Public Golden Hall για να μας ξεναγήσει στην μαγική πλευρά της Χημείας και να ετοιμάσει μαζί με τα παιδιά τα πιο εντυπωσιακά πειράματα!

Ο Mr Chem δημιουργεί χρωματιστά αστέρια, φτιάχνει τα δικά του ηφαίστεια και διαβάζει κρυφά μηνύματα. Μαζί του η συγγραφέας Χριστίνα Σαρηγιάννη και οι αγαπημένες τους φιαλίτσες κι ένας ανήσυχος φίλος που δεν βλέπει την ώρα να ξεδιπλώσει τον σπινθηροβόλο χαρακτήρα του.

Ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό εργαστήριο που θα δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών, θα τα ενθαρρύνει να πάρουν πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να περάσουν αξέχαστες στιγμές μαθαίνοντας.

«Πριν σβήσουν τα φώτα»

Μίμης Ανδρουλάκης (Εκδόσεις Πατάκης)
Δευτέρα 5/12 και ώρα 20:30| Public café Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Πατάκη σάς προσκαλούν την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 20:30 στην παρουσίαση του νέου βιβλίου Πριν σβήσουν τα φώτα του Μίμη Ανδρουλάκη. 

Με τον συγγραφέα συζητούν οι:

Θανάσης Γιαλκέτσης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Χρήστος Λάζος-συγγραφέας, Κώστας Λαλιώτης, πρώην Υπουργός, Τάσος Σακελλαρόπουλος, ιστορικός, υπεύθυνος των ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη. Την συζήτηση συντονίζει ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αναζητώντας τον Εαυτό του, εκπλήσσεται: «Εγώ είμαι οι άλλοι». Εκατοντάδες. Μια γενετική λοταρία στα βουνά της Κρήτης. Ταξίδι σε ένα παρελθόν πανταχού παρόν. Η Αυτοβιογραφία γίνεται ιστορία-πινακοθήκη μιας συναρπαστικής εποχής: πορτρέτα, εικόνες, σκηνές, χρώματα, δράματα κι ευτράπελα. Τα μυστικά των «πάνω» –επιφανών πολιτικής, τέχνης, επιστήμης και πλούτου– τέμνονται με τις ανέκδοτες ιστορίες των «κάτω», των απλών ανθρώπων. Από μια επαρχιακή Μαγική πόλη σε Αθήνα-Πειραιά της αντίστασης και των παράνομων οργανώσεων. Ο Μίμης Ανδρουλάκης είχε δεσμευτεί να «μιλήσει» μετά 50 χρόνια. Τώρα συμπληρώνει τις λευκές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας, με πρώτες το «Πολυτεχνείο ’73» και την «Ύβριν» Νο 8.

«Η τοξική εποχή μας»

Γιάννης Λούλης (Εκδόσεις Καστανιώτη)

Τετάρτη 7/12 και ώρα 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου Η τοξική εποχή μας του Γιάννη Λούλη. 

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι δηµοσιογράφοι:

Νικόλας Βουλέλης, Θανάσης Τσεκούρας και Παύλος Τσίμας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση µε το κοινό

και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Ο άνομος κόσμος της Αμερικής, η απόλυτη αυθαιρεσία της Ρωσίας, οι εκτός ελέγχου τοξίνες

Η διαδρομή προς την Τοξική Εποχή μας ξεκινά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Οι δημοκρατίες πολλαπλασιάζονται. Σταδιακά όλα στραβώνουν. Οι τοξίνες έχουν δύο εστίες: Η μία αφορά την απόλυτη ανομία της Αμερικής, την καταρράκωση του διεθνούς δικαίου και το ποδοπάτημα των φιλελεύθερων αξιών. Η δεύτερη αφορά την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Αυτές προκαλούν κοινωνικά ρήγματα και πολιτική πόλωση. Οι ανισότητες εκτοξεύονται. Στην Αμερική γεννιέται ο τραμπισμός και ο απόλυτος διχασμός.

Και όμως, από το 1945 έως το 1975 οι καπιταλιστικές δημοκρατίες είχαν πετύχει ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό θαύμα καθώς το κράτος πρόνοιας ενσωμάτωνε όλη την κοινωνία. Όμως αυτό το πολιτικό πρότυπο γκρεμίζεται. Η ασυδοσία των ανεξέλεγκτων αγορών προκαλεί την παγκόσμια κρίση του 2007-2008. Το αποτέλεσμα είναι οι πλούσιοι να γίνουν πολύ πλουσιότεροι, ενώ η μεσαία τάξη υποβαθμίζεται και η εργατική ισοπεδώνεται. Οι οικονομικές ελίτ αποκτούν τεράστια επιρροή στον χώρο της πολιτικής, με ασήμαντους πολιτικούς ως ανδρείκελα.

Από το 2006 οι δημοκρατίες μειώνονται και γίνονται λιγότερο δημοκρατικές. Οι δικτατορίες αυξάνονται και γίνονται ακόμη πιο σκληρές. Ο Ρώσος δικτάτορας εισβάλλει στην Ουκρανία δηλώνοντας πως αυτή δεν υπάρχει ως αυτόνομη χώρα! Η υπέρμετρη επιρροή των οικονομικών ελίτ, η πόλωση, οι ανισότητες τραυματίζουν τις κοινωνίες. Αυτή είναι η Τοξική Εποχή μας.

«Ο λύκος μένει σπίτι»

Ελένη Μπολονάση (Εκδόσεις Ψυχογιός)
Πέμπτη 8/12 και ώρα 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος 

Τα Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου Ο λύκος μένει σπίτι της Ελένης Μπολονάση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

η Παρασκευή Βονάτσου, δημοσιογράφος, η Κλαίρη Θεοδώρου, συγγραφέας και

ο Δρ. Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Τι συμβαίνει πίσω από την κλειστή πόρτα; 

Πέντε ήρωες που το συρματόπλεγμα γύρω από τους τοίχους του ορφανοτροφείου σφράγισε ερμητικά τα όνειρά τους. Ένας όρκος, να μη γίνουν τροφή στους λύκους, δένει τις ζωές τους και γίνεται η δύναμη να επιβιώσουν. 

Ο Στέλιος πιέζει ακόμη το σημάδι κάτω από το μάτι, κάθε φορά που κλειδώνει τη γυναίκα του στο σπίτι. Ο Βασίλης γίνεται η σκιά της Σοφίας, από τη μέρα που της παρέδωσε εκείνο το δέμα. Η Άννυ χάνεται στην οδό Φυλής πάνω στη μεγάλου κυβισμού μηχανή της. Ο Σταύρος αντιμετωπίζει τον εφιάλτη των παιδικών του χρόνων. Και η Ειρήνη κρατά στα χέρια της το κλειδί για να τα χτίσει όλα από την αρχή.

Τα εγκλήματα πίσω από τις κλειστές πόρτες χαράζουν τον δρόμο της ενηλικίωσής τους και καθορίζουν την πορεία τους. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν; Κι όταν η πόρτα ανοίξει, θα είναι έτοιμοι να δραπετεύσουν; 

«Αρχαιολογία αγάπη μου έλα πάρε με από ‘δω»

Θοδωρής Παπακώστας (Εκδόσεις Key Books)
Παρασκευή 9/12 και ώρα 19:00 |Public Σερρών 

Τα Public και οι εκδόσεις Key Books σάς προσκαλούν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου Αρχαιολογία αγάπη μου έλα πάρε με από ‘δω  του Δρ. Θοδωρή Παπακώστα.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει  με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Παπακώστα (aka Archaeostoryteller) είναι ένα ταξίδι που σαν roller coaster πετάγεται από τη μια άκρη της αρχαιότητας στην άλλη. Οι εβδομήντα εννιά ιστορίες που απλώνονται στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν μία συναρπαστική εναλλαγή συναισθημάτων και εικόνων. Κάθε κεφάλαιο κι ένα στάδιο μέχρι την αποδοχή, γιατί αυτά που βιώνουμε για να αποδεχτούμε το ατομικό παρελθόν, ίσως είναι το κλειδί και για το συλλογικό μας παρελθόν. Μέσα από τις αφηγήσεις του Archaeostoryteller για διάσημους και παντελώς άγνωστους ανθρώπους συνειδητοποιούμε ότι, όσο άγνωστοι κι αν είμαστε μεταξύ μας, μας συνδέει η ανθρώπινη εμπειρία.

Κι αυτό μπορεί να συμβεί και μέσα σε ένα ταξί. Πέντε άτομα, διαφορετικά μεταξύ τους, συζητούν και ταξιδεύουν μαζί σε μια διαδρομή από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη και ταυτόχρονα σε όλα τα μήκη και πλάτη του αρχαίου κόσμου. Ιστορίες μυθολογίας, σκλαβιάς και δεισιδαιμονίας, γλυπτικής, ζωγραφικής, θεάτρου και διασκέδασης, ιστορίες για την ποίηση, τη φιλοσοφία και, το σημαντικότερο όλων, τον έρωτα.

Είχε αγαπημένο εργολάβο ο Περικλής; Υπήρχε «Σπάρτακος» λίγο πριν από τον Σπάρτακο; Υπήρχε «Όμηρος» πολύ πριν από τον Όμηρο; Πότε άρχισαν να κυκλοφορούν γυμνόστηθες οι Μινωίτισσες στην Κνωσό; Πώς βίωσε το body shaming ο Ηρακλής; Είχε η αρχαία Αθήνα στοιχειωμένα σπίτια; Ghostbuster είχε; (Spoiler alert: είχε.) Ένας παράνομος έρωτας στη Σπάρτη, ένας γάιδαρος σομελιέ στη Χαλκιδική κι ένα φλεγόμενο βέλος που πετάχτηκε μέσα στο Αιγαίο, έσκισε το σκοτάδι και έσωσε ζωές.

Ο αρχαίος κόσμος ξεδιπλώνεται σαν καλειδοσκόπιο, αποκαλύπτοντάς μας αυτό που πάντα ψάχνουμε σκάβοντας στο χώμα: τον ίδιο μας τον εαυτό.

«3Ν + 1»

Τεύκρος Μιχαηλίδης (Εκδόσεις Ψυχογιός)
Παρασκευή 9/12 και ώρα 19:00 | Public Τσιμισκή

Τα Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός σάς προσκαλούν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου 3Ν + 1 του Τεύκρου Μιχαηλίδη. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Τιτίκα Δημητρούλια, Καθηγήτρια Α.Π.Θ., κριτικός λογοτεχνίας

Κατερίνα Καλφοπούλου, μαθηματικός, συγγραφέας

Απόστολος Λυκεσάς, δημοσιογράφος, συγγραφέας.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τον φώναζαν Κριστιάνο. Πίστευαν ότι μια μέρα θα γινόταν μεγάλος ποδοσφαιριστής. Προπονητές, παράγοντες, αθλητικογράφοι ήταν όλοι σύμφωνοι. Τους διέψευσε. Αντί για το Μπερναμπέου και το Μαρακανά έμπλεξε στα κυκλώματα της νύχτας. Κι ένα βράδυ, έξω από ένα φτωχικό διαμέρισμα της Κυψέλης, βρέθηκε να κολυμπά μέσα στο ίδιο του το αίμα. Η υπόθεση έδειχνε απλή, σχεδόν προφανής. Όμως η Όλγα Πετροπούλου, του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, δεν εμπιστευόταν τα προφανή. Στα μάτια της οι εμπλεκόμενοι, μια στρίπερ-μαθηματικός, ένας ναρκομανής, πρώην Γκόλντεν Μπόι, κι ένας γραφικός άστεγος με πλατιά μόρφωση, συνέθεταν έναν γρίφο πολύ πιο περίπλοκο απ’ όσο φαίνονταν να πιστεύουν όλοι οι άλλοι· έναν γρίφο που από την πρώτη στιγμή φάνταζε να διαπερνά τα ευάλωτα, διαβρωμένα στεγανά της λαμπερής καθωσπρέπει κοινωνίας και του σκοτεινού υποκόσμου· έναν γρίφο που άκουγε στο κωδικό όνομα «εικασία 3ν+1». Ή μήπως σήμαινε απλώς τρεις νεκροί κι ύστερα άλλος ένας…

«Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους»

Μυρτώ Αλικάκη, Στεφανία Γουλιώτη & Άννη Θεοχάρη (Εκδόσεις Κάκτος)
Σάββατο 10/12 και ώρα 12:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Κάκτος σάς προσκαλούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην παρουσίαση των βιβλίων Βάκχες, Αντιγόνη και Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη των Μυρτώ Αλικάκη, Στεφανία Γουλιώτη και Άννης Θεοχάρη. 

Την σειρά θα προλογίσει ο Γιάννης Ζουγανέλης και θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος – THE MYTHLOGIST και η κάθε συγγραφέας για το δικό της βιβλίο.

Η Μυρτώ Αλικάκη διασκευάζει και αφηγείται ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη.

Η Στεφανία Γουλιώτη διασκευάζει και αφηγείται ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή

Η Άννη Θεοχάρη διασκευάζει και αφηγείται ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ του Ηρόδοτου.

Λίγα λόγια για τη σειρά βιβλίων:

Βάκχες – Στην αρχαία Θήβα καταφτάνει ο θεός Διόνυσος που διψάει για εκδίκηση! Παρασέρνει τις γυναίκες της πόλης που μετατρέπονται σε μαινάδες και πάνε να κατοικήσουν στα βουνά! Έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος όπου οι βασιλιάδες, ο μάντης Τειρεσίας και οι σοφοί της πόλης θα αναγκαστούν να πληρώσουν ένα πολύ μεγάλο τίμημα, μιας κι ο Κάδμος, ο βασιλιάς τους, περιέπεσε σε ύβρη και αλαζονεία! 

Αντιγόνη – Η Αντιγόνη και η αδερφή της η Ισμήνη θέλουν να αποδώσουν τιμές στον νεκρό αδερφό τους. Ο βασιλιάς Κρέοντας γράφει έναν σκληρό νόμο. Οι σοφοί της Θήβας τον συμβουλεύουν να είναι επιεικής. Η Αντιγόνη μόνη της ξεπερνάει τον φόβο της και ακολουθεί τον νόμο της αγάπης και της συνείδησης! Ο καθένας θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα των αποφάσεών του. Η Αντιγόνη λέει θαρρετά στον βασιλιά: «Δεν γεννήθηκα να ζω με το μίσος, γεννήθηκα να ζω με την αγάπη!» Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;

Δαχτυλίδι του Πολυκράτη – Ο βασιλιάς της Σάμου Πολυκράτης γίνεται τύραννος, στερεί την ελευθερία από τους υπηκόους του και προκαλεί τον φθόνο των θεών. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου γίνεται σύμμαχός του και τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του. Ο Πολυκράτης δίνει ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά του, αλλά η μοίρα τoύ το φέρνει πίσω… 

«Γυναικεία υπόθεση 2 – Φιλιά πυρά»

Λένα Μαντά & Κλαίρη Θεοδώρου (Εκδόσεις Ψυχογιός)
Δευτέρα 12/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός σάς προσκαλούν την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 20:30 στην παρουσίαση του βιβλίου Γυναικεία υπόθεση 2 – Φιλιά Πυρά των Λένα Μαντά και Κλαίρη Θεοδώρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος και οι δυο συγγραφείς θα υπογράψουν αντίτυπα του βιβλίου τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η AntiNoah Production παρουσιάζει…
Σεζόν 1η, Επεισόδιο 1

Το παγόνι, η αλεπού, το φίδι, το γουρούνι, η καμηλοπάρδαλη και ο λύκος…
Έξι νεαρά αγόρια με κωδικές ονομασίες ζώων εγκλωβισμένα σε μια «Κιβωτό», παραδομένα στα χέρια ενός σύγχρονου Νώε… αλλιώς. Σκοπός αυτή τη φορά δεν είναι ούτε η διάσωση ούτε η διατήρηση του «είδους» τους. Σκοπός είναι η εξάλειψή τους: σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με πανελλαδική εμβέλεια. Σύντομα αποκαλύπτεται η αληθινή τους φύση, ο λόγος για τον οποίο έχουν παγιδευτεί στον ιστό της αράχνης.
Η Νόρα Δενδρινού και ο Νικόλας Παναγιωτίδης αναλαμβάνουν την υπόθεση. Μαζί τους, αυτή τη φορά η Σαβίνα Μαρνέρη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Μιχάλης Ορφανός από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Φίλοι ή εχθροί; Θύματα ή θύτες; Ένοχοι ή αθώοι; Ζωντανοί ή νεκροί;

«Έρωτας εξ’ αμελείας»

Ρενέ Στυλιαρά (Εκδόσεις Χάρτινη πόλη)
Πέμπτη 15/12 κατά τις ώρες 18:00-20:00 | Βιβλιοπωλείο 3ου ορόφου Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις  Χάρτινη πόλη σάς προσκαλούν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου να γνωρίσετε από κοντά την συγγραφέα του βιβλίου Έρωτας εξ’ αμελείας της Ρενέ Στυλιαρά.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Ρενέ επιστρέφει στο εκδοτικό προσκήνιο με έναν «Έρωτα εξ αμελείας». Πρόκειται για ένα ποιητικό λεύκωμα, το οποίο κυκλοφορεί σε δίγλωσση έκδοση (ελληνικά και αγγλικά). Οι χειρόγραφοι στίχοι της ακουμπούν επάνω στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Νίκου Ζήκου. Το βιβλίο, χωρισμένο σε τέσσερεις ενότητες, οδηγεί τον αναγνώστη από το «θλιμμένο μαύρο» στην αυτογνωσία του λευκού. Στις σελίδες του παρεμβάλλονται και πεζογραφήματα της συγγραφέως, τα οποία εντείνουν τον ερωτικό μυστικισμό του βιβλίου. Πρόσωπα, σώματα και αγγίγματα γίνονται το πρόσφορο έδαφος για να ανθίσουν οι λέξεις σαν συναισθήματα. Ένα τολμηρό έργο, σε μία έκδοση πρωτοφανή για τα λογοτεχνικά δεδομένα.

«Πύρρος, με το μικρό μου όνομα»

Πύρρος Δήμας & Νίκος Ευσταθίου (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Τρίτη 20/12 κατά τις ώρες 19:00-21:00 | Βιβλιοπωλείο Public Golden Hall 

Τα Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σάς προσκαλούν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 19:00-21:00 να γνωρίσετε από κοντά τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και συγγραφέα του βιβλίου Πύρρος, με το μικρό μου όνομα Νίκο Ευσταθίου

Ο Ολυμπιονίκης και ο συγγραφέας θα συνομιλήσουν με το κοινό και θα υπογράψουν αντίτυπα του βιβλίου τους. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Δεν υπερβάλλω λέγοντάς σου πως έχω ζήσει τέσσερις ολόκληρες ζωές». 

Τον Αύγουστο του ’92, ένα μέχρι πρότινος άγνωστο παιδί από τη Χειμάρρα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και παράλληλα τις καρδιές ολόκληρης της Ελλάδας, που τον υποδέχεται σαν ήρωα. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Πύρρος Δήμας συναντά στον κήπο του τον δημοσιογράφο Νίκο Ευσταθίου, για να μοιραστεί μαζί του τις αφηγήσεις μιας ζωής τόσο συναρπαστικής, που θυμίζει μυθιστόρημα.

Τοποθετώντας την προσωπική αφήγηση στο επίκεντρο του βιβλίου, η πρώτη σε βάθος βιογραφία του πιο επιτυχημένου αρσιβαρίστα της παγκόσμιας ολυμπιακής ιστορίας επιχειρεί να εστιάσει στον άνθρωπο πίσω από τον θρύλο.

Με την αφοπλιστική ευθύτητα που τον χαρακτηρίζει, ο Δήμας φανερώνει το σώμα πίσω από τον πρωταθλητή, τα συναισθήματα πίσω από τα μετάλλια και τη λάμψη τους, αλλά και τον σύζυγο, τον πατέρα, τον μετανάστη παραμένοντας πάντοτε ο Πύρρος που γελάει και κλαίει με την ίδια ευκολία. Στο πλάι των αφηγήσεων του τετραπλού ολυμπιονίκη ξεπηδούν οι παρατηρήσεις και σταχυολογήσεις του συγγραφέα, και οι δυο τους συνδημιουργούν ένα οδοιπορικό όπου το νήμα της βιογραφίας μπλέκεται με τον ρου της ιστορίας. Στο πορτρέτο του πρωταθλητή αντανακλάται η εικόνα μιας Ελλάδας που σκοντάφτει στο κατώφλι του 21ου αιώνα, μεταβολίζοντας τις επιτυχίες και τις καταστροφές της, αναζητώντας τους ήρωές της και ανασκευάζοντας συνεχώς τα όνειρά της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter