Οι εκδηλώσεις Φεβρουαρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις Φεβρουαρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

Alex Michaelides

Το Μένος, Εκδόσεις Διόπτρα

Δευτέρα 26/2 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Alex Michaelides «Το μένος», τη Δευτέρα 26/02 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:

Μάκης Πουνέντης, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός

Πάνος Δημάκης, συγγραφέας, μεταφραστής

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών Οι κόρες και Η σιωπηλή ασθενής, που κατάφερε να παραμείνει πάνω από 100 εβδομάδες στη λίστα των NΥ Times best sellers, επιστρέφει με ένα ανατρεπτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε ένα ελληνικό νησί. Μια ιστορία εγκλήματος και αγάπης, που πιστοποιεί ότι ο καθένας μας μπορεί να έχει μέσα του Το Μένος.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο

Το όνομά μου είναι Έλιοτ Τσέις και θα σας πω μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Είναι μια ιστορία για έναν φόνο.
Ή ίσως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια.
Γιατί ουσιαστικά είναι μια ιστορία για την αγάπη, έτσι δεν είναι;
Η Λάνα Φάραρπρώην σταρ του κινηματογράφου, προσκαλεί κάθε χρόνο τους πιο στενούς της φίλους να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο ειδυλλιακό ιδιωτικό της νησί στην Ελλάδα.
Φέτος όμως η παρέα βρίσκεται παγιδευμένη στο νησί εξαιτίας του ανέμου, που οι ντόπιοι ονομάζουν «μένος». Κι ενώ οι εφτά φίλοι περνούν τις μέρες τους διασκεδάζοντας, έρχεται μια νύχτα που καταλήγει στον θάνατο του ενός.
Μόνο ένας από τους υπόλοιπους έξι μπορεί να είναι ο υπαίτιος.

Τι κρύβεται πίσω από τις παλιές φιλίες; Τι κίνητρο μπορεί να είχε ο δράστης;

Ένα μυστήριο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, που καταλήγει σε μια αξέχαστη κορύφωση. Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε τι έχει συμβεί. Όμως κάνετε λάθος…

Ποτέ μην ξεκινάς ένα βιβλίο μιλώντας για τον καιρό.
Ποιος το είπε αυτό; Δεν θυμάμαι – μάλλον κάποιος διάσημος συγγραφέας.
Όποιος κι αν ήταν, δίκιο είχε.
Ο καιρός είναι βαρετός. Κανείς δεν θέλει να διαβάσει για τον καιρό, ειδικά στην Αγγλία, όπου κάνουμε τόσες συζητήσεις γι’ αυτόν. Οι άνθρωποι θέλουν να διαβάσουν για ανθρώπους – και γενικά, σύμφωνα με την εμπειρία μου, πηδάνε τις παραγράφους με τις περιγραφές.
Είναι καλή συμβουλή να αποφεύγεις να μιλάς για τον καιρό – και τώρα την αγνοώ υπ’ ευθύνη μου. Μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ελπίζω. Μην ανησυχείτε, η ιστορία μου δεν λαμβάνει χώρα στην Αγγλία, επομένως δεν μιλάω για βροχή εδώ. Τραβάω μια κόκκινη γραμμή στη βροχή – κανένα απολύτως βιβλίο δεν πρέπει να ξεκινάει ποτέ με βροχή. Χωρίς καμία εξαίρεση.
Μιλάω για άνεμο. Για τον άνεμο που στροβιλίζεται στα ελληνικά νησιά. Τον άγριο, απρόβλεπτο ελληνικό άνεμο. Έναν άνεμο που σε τρελαίνει.
Ο άνεμος ήταν σφοδρός εκείνο το βράδυ – το βράδυ του φόνου. Ήταν δυνατός, μανιασμένος – έπεφτε με ορμή πάνω στα δέντρα, σάρωνε τα μονοπάτια, σφύριζε, μοιρολογούσε, άρπαζε όλους τους άλλους ήχους και το ’βαζε γρήγορα στα πόδια.

Στέφανος Αλεξιάδης

Οιμωγή, Εκδόσεις Μίνωας

Πέμπτη 29/2 και ώρα 19:00 | Public Σερρών

Το Public και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Αλεξιάδη, «Οιμωγή», την Πέμπτη 29/02 στις 19:00, στο Public Σερρών.

Μαζί του συζητούν οι:

Γρηγόρης Θωματίκος – δημοσιογράφος
Χρυσάνθη Ιακώβου – ποιήτρια & δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η μέρα της δολοφονίας είναι μόνο η αρχή. Ένας θάνατος που σπέρνει τη σιγή.

Ένα πρωτοποριακό ψυχολογικό θρίλερ από τον Στέφανο Αλεξιάδη με κινηματογραφική πλοκή και διαλόγους που κόβουν την ανάσα. Η αφήγηση εναλλάσσεται δεξιοτεχνικά, θίγοντας επίσης ζητήματα ειδικής αγωγής.

Οιμωγή σημαίνει κραυγή. Κραυγή σπαραχτική. Κραυγή εκκωφαντική.

Είναι, όμως, φορές που οι κραυγές γίνονται συνώνυμο της σιωπής. Ένας θάνατος που σπέρνει τη σιγή. Ήρωες που κρύβουν το παρελθόν, αρνούνται το παρόν και αγνοούν το μέλλον. Μια νηνεμία που επικρατεί λίγο, τόσο λίγο που δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την καταιγίδα που έρχεται.

Ποιος είπε ότι μια μάνα δεν μπορεί να σκοτώσει; Κι αν σκοτώσει, παύει να φέρει αυτή την ιδιότητα;

Λέξειςυποσχέσεις και μυστικά σείουν το έδαφος. Ένα έδαφος που καταρρέει και τότε φθάνει αυτή.

Η ΟΙΜΩΓΗ.

Παναγιώτης Γκούβερης

Μινχάουζεν δια Αντιπροσώπου, Εκδόσεις Παπαζήση

Πέμπτη 29/2 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος

Το Public και οι εκδόσεις Παπαζήση σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Γκούβερη, «Μινχάουζεν Διά Αντιπροσώπου», την Πέμπτη 29/02 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Με τον συγγραφέα συζητά ο καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και συγγραφέας, Μάνος Σπυριδάκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

  1. Ο παιδίατρος Roy Meadow περιγράφει την πλέον θανατηφόρα μορφήπαιδικής κακοποίησηςτην οποία και αποκαλεί Munchausen Syndrome by proxy: γονείς οι οποίοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να καταφέρουν περιττά χειρουργείααχρείαστες νοσηλείες και αναίτιες φαρμακοδοσίες προς το παιδί τους. Εξαπατούν όποιον παιδίατρο βρεθεί στο διάβα τους. Σήμερα, εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων σε έδαφος Munchausen που πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης: γονείς φυλακίστηκαν, παιδιά απομακρύνθηκαν από τη φυσική τους οικογένεια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα αμφισβητούν την ύπαρξη της διαταραχής. Παραδόξως, η ελληνική δικαιοσύνη ουδέποτε έχει εκδώσει –έστω μία– απόφαση παραδοχής υγειονομικής κακοποίησης ανηλίκου.

Στην παρούσα προσπάθεια επιδιώκω την ανάδειξη σχημάτων και συλλογιστικής διά της οποίας επιχείρησα να προσεγγίσω εκφάνσεις του συνδρόμου στο ελληνικό παράδειγμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter