Οι εκδηλώσεις Φεβρουαρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις Φεβρουαρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μυρτώ – Μαρία Μυλωνά

Σούζυ Πάλλη Trosch, εκδόσεις Ιβίσκος

Τετάρτη 1/02 και ώρα 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του 5ου ορόφου στο Public Συντάγματος φιλοξενούμε τη συγγραφέα  Μυρτώ – Μαρία Μυλωνά στην παρουσίαση του βιβλίου της Σούζυ Πάλλη Trosch.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ευάγγελος Ζουμπανέας, διατροφολόγος και διευθυντής του κέντρου ΔΔ

Νικολέτα Γιαλελάκη, ψυχολόγος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κάθε σώμα έχει να πει μια ιστορία. Δυσκολίες της καθημερινότητας που περιγράφονται ξεκάθαρα μέσα από τη διατροφική συμπεριφορά. Μια τέτοια είναι και η ιστορία της Σούζυ.

Η Σούζυ είναι εδώ για να μοιραστεί την ιστορία της όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το σώμα της. Ένα σώμα που αλλάζει και μετασχηματίζεται διαρκώς από λιγότερα σε περισσότερα κιλά, εκφράζει άλλοτε την ικανοποίηση και άλλοτε τη δυσαρέσκεια. Η Σούζυ είναι μια κανονική γυναίκα. Ξέρεις, από αυτές, τους άτλαντες που σηκώνουν το βάρος όλου του κόσμου στις πλάτες τους και ο βασικός τους περιορισμός είναι το κυνήγι με τον χρόνο, σε όλα τα επίπεδα.

Με αφορμή λοιπόν το βάρος ξεκινά ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης με οδηγό το σώμα της που λέει πάντα και μόνο την αλήθεια. Και επειδή οι λέξεις έχουν περιορισμούς, σου προτείνω να ακούσεις πίσω από αυτές, να διαβάσεις το βιβλίο με την καρδιά σου και όχι με το κεφάλι σου

Αγγελική Μουρατίδου

Οδυσσέας ο ταξιδευτής της ζωής, εκδόσεις Ιάμβλιχος

Πέμπτη 2/02 και ώρα 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του 5ου ορόφου στο Public Συντάγματος φιλοξενούμε τη συγγραφέα Αγγελική Μουρατίδου στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου Οδυσσέας, ο ταξιδευτής της ζωής.

Θέμα συζήτησης: Το τίμημα της απληστίας

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η δημοσιογράφος Άννα Νικολαΐδη. Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όλη η ζωή ένα ταξίδι, μία περιπλάνηση, μία αναζήτηση ενός προορισμού που να τη νοηματοδοτεί. Σαν να πρέπει οπωσδήποτε να εκπληρώσουμε τον δικό μας σκοπό, τη δική μας προσωπική αποστολή, να φτάσουμε στη δική μας «Ιθάκη». Πώς ταξιδεύουμε τη ζωή μας, λοιπόν; Μήπως η ζωή με νόημα βρίσκεται κάπου αλλού απ’ όπου την αναζητούμε;  Μήπως η πραγματική ευτυχία δεν έρχεται άκοπα, ανώδυνα, τυχαία; Ας ακολουθήσουμε το ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη, ένα ταξίδι αυτογνωσίας που δεν διδαχθήκαμε ποτέ. Ίσως μας αποκαλύψει κάποια από τα κρυμμένα μυστικά του για την τέχνη της ζωής, τα 12+1 βήματα προς μια ζωή με πληρότητα και ισορροπία. Κι ας επιστρέψουμε εκεί όπου ανήκουμε, στην πατρίδα της ψυχής, στην αυθεντικότητά μας, στην «Ιθάκη» μας…

Η απληστία είναι ένας επικίνδυνος εθισμός του νου και της ψυχής, που απορροφά σημαντικό κομμάτι της ενέργειάς μας, γιατί οργανώνουμε τη ζωή μας γύρω από αυτόν. Αν αφιερώνουμε, όμως, συνεχώς τη ζωή μας σε ένα ατέρμονο κυνήγι πλούτου και δόξας, τότε δεν θα υπάρξει ποτέ χώρος για τίποτε άλλο. Γιατί, εκεί που ξοδεύουμε τον χρόνο μας, εκεί ξοδεύουμε τη ζωή μας. Ποιες είναι, λοιπόν, οι μάχες εκείνες που επιλέγουμε να δώσουμε; τι κυνηγάμε; ποιο είναι το όνειρο; Γιατί, ίσως, να είναι ακριβώς το είδος των ονείρων και των στόχων που επιλέξαμε που μας οδηγούν σε ένα πνευματικό ή συναισθηματικό αδιέξοδο

Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη

Ο τόπος μέσα μας, εκδόσεις Αρμός
Παρασκευή 3/02 και ώρα 19:00 | Public Σερρών 

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Σερρών τη συγγραφέα Δέσποινα Καιτατζή-Χουλιούμη στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου Ο τόπος μέσα μας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ισιδώρα Μάλαμα, Φιλόλογος, επιμελήτρια κειμένων

Φανή Κεχαγιά, Φιλόλογος & συγγραφέας, επιμελήτρια κειμένων και η συγγραφέας του βιβλίου Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πενήντα αφηγήσεις που εκτυλίσσονται στο σήμερα με αναδρομές στο παρελθόν. Μέσα από ιστορίες έρωτα κι αποχωρισμού αναδύονται οι εσωτερικές συγκρούσεις των ηρώων στην προσπάθεια αυτοσυνείδησης, αυτοπροσδιορισμού, αναζήτησης συνοχής και συνέχειας, αίσθησης του ανήκειν κι αυτοπραγμάτωσης.

Οι ήρωες κινούνται σε τόπους κλειστών κοινωνιών και σύγχρονων μητροπόλεων, το τοπικό συνδιαλέγεται με το οικουμενικό, η στιγμή με τη διάρκεια. Ανακαλούν στη μνήμη γεγονότα και δρουν ανάμεσα στο τώρα και στο πριν, στο εδώ και στο αλλού, σε έναν ασταθή ή εχθρικό κόσμο, παλεύοντας να συρράψουν ρέλια βιωμάτων για το υφαντό της κατακερματισμένης ιστορίας τους, να προσδιορίσουν τον τόπο τους, να ορίσουν στο μέτρο του δυνατού τη ζωή τους. Φαίνεται δύσκολο, μα όλα είναι δρόμος…

Με τις διαδρομές τους αγγίζουν τον αναγνώστη αναμοχλεύοντας δικές του μνήμες, βιώματα, συναισθήματα, ιδέες και στάσεις για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, τη μοναξιά και την παραβίαση ατομικού χώρου, την ετερότητα και την αλληλεγγύη, τη βία και τη συμπόνια, την αίσθηση του Εγώ, του Εμείς, του Άλλου, στο εδώ και το τώρα.

Θέκλα Πετρίδου

Έρωτας αυτός ο αδιάγνωστος, εκδόσεις Ψυχογιός
Παρασκευή 3/02 και ώρα 19:00 | Public Golden Hall 

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Golden Hall τη συγγραφέα Θέκλα Πετρίδου στην παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου Έρωτας, αυτός ο αδιάγνωστος.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Έρωτας, αρχαίος θεός, γιος της Αφροδίτης, άχρονος και αέναος, παντοδύναμος και ανίκητος, αποτελεί την ισχυρότερη δύναμη του σύμπαντος.

Δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τα δεσμά του. Ο αρχαίος τραγικός ποιητής Σοφοκλής, προκειμένου να δηλώσει την απόλυτη κυριαρχία του έρωτα, λέει ότι όποιος κατέχεται από αυτόν συμπεριφέρεται σαν τρελός (ο δ’ έχων μέμηνεν). Η Σαπφώ τον χαρακτηρίζει «γλυκόπικρο». Τι ακριβώς συμβαίνει, όμως, με την ανθρώπινη φύση; Πώς ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να χαρεί πραγματικά τον έρωτα και να μην επιτρέψει να γίνει έρμαιο των συναισθημάτων του, τα οποία τροφοδοτούνται από τις κοινωνικές συνθήκες και τα οικογενειακά στερεότυπα και πολλές φορές τον παγιδεύουν, ευνουχίζοντας τον αληθινό έρωτα;

Η Θέκλα Πετρίδου, η γνωστή και για πολλούς αγαπημένη ψυχολόγος, μας εκπλήσσει για άλλη μια φορά με το καινούργιο της βιβλίο. Ακολουθώντας την αγαπημένη της μαιευτική μέθοδο θέτει ερωτήματα που καλύπτουν όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και των συνθηκών που τη διαμορφώνουν και, μέσα από την ψυχοθεραπευτική πρακτική, δίνει απαντήσεις.

Νίκος Μιχαλόπουλος

Απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνεις νέος, εκδόσεις Άγκυρα
Δευτέρα 6/02 στις 19:00| Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος τον συγγραφέα Νίκο Μιχαλόπουλο στην παρουσίαση του νέου βιβλίου Απαιτείται πολύς χρόνος για αν γίνεις νέος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει: η Ίριδα Σπανέα,

δημοσιογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου

θα διαβάσει η ηθοποιός Παρθένα Χοροζίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κάθε φορά που ευχόμαστε σε κάποιον «Χρόνια Πολλά», εννοούμε να µμπορέσει να μεγαλώσει όσο γίνεται περισσότερο. Κι όμως κάνουμε τα πάντα, όταν αυτό συμβαίνει, για να το κρύψουμε. Δεν το κατάλαβα ποτέ. 

Εκπαιδευόμαστε από μικρά παιδιά να είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε κάτι. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα πως το σημαντικό είναι να είσαι ο τελευταίος που κάνει κάτι. Εννοώ, σε χρονική σειρά. Εννοώ, τη στιγμή που εσύ θα είσαι έτοιμος, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, να ζήσεις ό,τι κι αν είναι αυτό που µπορεί να γεμίσει την ψυχή σου και να σε κάνει πάλι να ονειρευτείς, να επιθυμήσεις, να βάλεις στόχους, να κρατήσεις τον εαυτό σου σε τέτοιο επίπεδο, διανοητικό, ψυχικό, σωματικό, ώστε να µπορείς να τον βλέπεις µέσα σε αυτά τα όνειρα. 

 Άλλωστε, στα είκοσι πέντε µας όλοι έχουμε κάποιο ταλέντο. Το δύσκολο είναι αυτό το ταλέντο να το έχουμε στα πενήντα, στα εξήντα, στα ογδόντα πέντε, και, γιατί όχι, στα εκατό. Και µμεγαλύτερο ταλέντο απ’ το να ζούμε και να εξελισσόμαστε δεν υπάρχει

Δημήτρης Σίμος

Σώσε με, εκδόσεις Μεταίχμιο

Τρίτη 7/02 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 20:30 στο Public café Συντάγματος ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρακάκος και οι πρωταγωνιστές της σειράς του ΑΝΤ1+, Σώσε με, θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα Δημήτρη Σίμο, με αφορμή το best seller του, στο οποίο βασίζεται η νέα, επιτυχημένη σειρά, και θα μοιραστούν τη συνολική εμπειρία τους από τα γυρίσματα και για όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της. Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών. Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας… 

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής. 

Charles Dickens

Ντέιβιντ Κοπερφιλντ, εκδόσεις Κέδρος

Τρίτη 7/02 και ώρα 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου Ντειβιντ Κόπερφιλντ. Το πιο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς, το αγαπημένο του παιδί, όπως το αποκαλούσε, εκδίδεται για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή στα ελληνικά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

ο συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας Ξενοφών Μπρουντζάκης και οι μεταφραστές του έργου, Άρης Σφακιανάκης και Ηρώ Σκάρου.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κώστας Βασαρδάνης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, το πιο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς, το αγαπημένο του παιδί, όπως το αποκαλούσε, εκδίδεται για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή στα ελληνικά.

Με χιούμορ αλλά και βαθιά αίσθηση του τραγικού, ο Ντίκενς αφηγείται την ιστορία του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, από τα στερημένα παιδικά του χρόνια έως τους πρώτους έρωτες, και από τον καθημερινό αγώνα για τα προς το ζην έως τις δυσκολίες ενός γάμου. Ο ήρωας αντιμετωπίζει με σθένος κάθε εμπόδιο, και από βοηθός σε δικηγορικό γραφείο και ανταποκριτής εφημερίδων εξελίσσεται σε διάσημο συγγραφέα.

Με κεντρικό θέμα τη μνήμη και την ταυτότητα, το σπουδαίο αυτό μυθιστόρημα ενηλικίωσης και συγγραφικής ωριμότητας είναι μία εντυπωσιακή τοιχογραφία της ζωής στην Αγγλία τη βικτοριανή εποχή.

Στέφανος Ξενάκης 

Το δικό μου 2022, 13 άνθρωποι που γνώρισα μέσα στη χρονιά που έφυγε, εκδόσεις Keybooks
Τετάρτη 8/2 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public cafe Συντάγματος τον συγγραφέα Στέφανο Ξενάκη όπου θα μιλήσει για την χρονιά που πέρασε, τις εμπειρίες και τους ανθρώπους που γνώρισε.

Λίγα λόγια για το τελευταίο του βιβλίο Ναι: 

 Γιατί ΝΑΙ;

– Γιατί ΝΑΙ είναι η πιο σύντομη και δυνατή λέξη.

ΝΑΙ είναι η μητέρα κάθε Δημιουργίας.

Όλα ξεκινούν με ένα ΝΑΙ.

ΝΑΙ είπε ο Θεός πριν δημιουργήσει τον κόσμο.

ΝΑΙ είπαν οι γονείς σου πριν σε φέρουν στη ζωή.

ΝΑΙ είπαν οι πρόγονοί μας το ’21 πριν ξεκινήσουν την Επανάσταση.

ΝΑΙ είπε η Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου πριν αγωνιστεί για την ελευθερία της.

– Το 1940 η Ελλάδα είπε ΟΧΙ.

– Είπε ΟΧΙ στους Ιταλούς, αλλά ΝΑΙ στην ελευθερία της.

Πίσω από ένα μεγάλο ΟΧΙ υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο ΝΑΙ.

Ένα ΟΧΙ είναι αρκετό για να μη χάσεις.

Μόνο με ένα δυνατό ΝΑΙ θα κερδίσεις.

Ιωάννης Μαρκέτος

Εργασιακός εκφοβισμός, νίκησέ τον, εκδόσεις MRK
Τετάρτη 8/02 στις 19:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος φιλοξενούμε τον συγγραφέα Ιωάννη Μαρκέτο στην παρουσίαση του βιβλίου του Εργασιακός εκφοβισμός, νίκησέ τον. 

Με τον συγγραφέα συζητούν οι:

Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας)

Χριστίνα Αλεξάντερ Αλεξανδροπούλου, Global Board of Directors ASIS International, Μέλος ΔΣ

Μανώλης Παπαγρηγοράκης, Δημιουργός της Μύρτιδας και Δημοσιογράφος

Βασίλης Κουτσίλας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ

Συντονίζει η Χρύσα Βουλγαρίδου, Strategy & Risk Director Crisis Monitor, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που παρουσιάζεται ένα βιβλίο με θέμα τη Βία και Παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας. Το βιβλίο Εργασιακός Εκφοβισμός – Νικησέ τον είναι ένα βιβλίο σύγχρονο και κατανοητό.

Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους!  Εργαζόμενους και εργοδότες, γυναίκες και άντρες, μειονοτικές ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες. Απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ή νοιώθουν πως έχουν στοχοποιηθεί στο χώρο της εργασίας τους και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν. Απευθύνεται σε όλους που θέλουν να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο.

Το βιβλίο Εργασιακός Εκφοβισμός – Νίκησέ τον δίνει οδηγίες, δίνει λύσεις!

Το βιβλίο μέσα από τις ιστορίες του περιγράφει την βία και την παρενόχληση που δέχεται κάποιος/α μέσα στο περιβάλλον της εργασίας του/της, τα συναισθήματα που νιώθει, τις σκέψεις που κάνει, τις αγωνίες και τις αποφάσεις που οφείλει να πάρει. Κυρίως όμως περιγράφει την απόφασή του ήρωα να αντιμετωπίσει αυτό που ζει, να κόψει το σπιράλ του φόβου και των αρνητικών σκέψεων, τις επιλογές και τις λύσεις που υπάρχουν ώστε να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει την βία και την παρενόχληση προστατεύοντας τόσο τον εαυτό του/της όσο και όλα όσα αγαπά.

Αυτό που κάνει το βιβλίο ξεχωριστό είναι ότι πρωταγωνιστής είναι ο αναγνώστης και είναι εκείνος ή εκείνη που θα δώσει το πραγματικό τέλος της ιστορίας.

Σπύρος Κιοσσές 

Πρωτοβρόχια, εκδόσεις Κέδρος
Παρασκευή 10/02 στις 19:00 | Public Σερρών

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 19:00 φιλοξενούμε τον συγγραφέα Σπύρο Κιοσσέ στο Public Σερρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Τα πρωτοβρόχια.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

Χατζοπούλου Ειρήνη, φιλόλογος 

Κεχαγιά Φανή, συγγραφέας, φιλόλογος 

Διαμαντής Χρήστος, φιλόλογος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Τάσος μεγαλώνει σε μια λαϊκή γειτονιά μιας επαρχιακής πόλης στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές του ’80, μια περίοδο μεταβατική για την ελληνική κοινωνία. Μέσα από την αυτοδιήγηση του ήρωα ζωντανεύει το κλίμα της εποχής, όπως, τουλάχιστον, μπορεί να το αντιληφθεί ο ίδιος, αλλά και το πλέγμα των οικογενειακών σχέσεων – άλλοτε υποστηρικτικό, σαν δίχτυ ασφαλείας, και άλλοτε πνιγηρό και αναπόδραστο, σαν τον ιστό αράχνης. Παράλληλα με τη βασική πλοκή, που ξετυλίγεται σε σύντομες αυτοτελείς αφηγήσεις, ο αναγνώστης, μέσα από τη διήγηση της γιαγιάς του ήρωα, συνθέτει κομμάτι κομμάτι μια ιστορία που βαραίνει το παρελθόν της οικογένειας, συνεχίζει όμως να σκιάζει το παρόν των μελών της. 

Μια μικρή ιστορία ενηλικίωσης, με όλη την αθωότητα και την τραγικότητα που χαρακτηρίζουν τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. 

Απ’ το χέρι, ο μπαμπάς κι η μαμά προχωράνε μπροστά. Η μαμά κρατάει τον μπαμπά απ’ το μπράτσο και γέρνει το κεφάλι της στον ώμο του. Πόσο χαίρομαι να τους βλέπω έτσι. Σε λίγο θα μπούμε στο σπίτι μας, η γιαγιά θα με περιμένει να μου πει τι έγινε στο «Λούνα Παρκ», μετά θα πλύνω τα δόντια, θα κάνω την προσευχή μου μαζί με τη γιαγιά και θα πέσω για ύπνο. Ακόμη σιγοτραγουδάω το «Αν γινότανε». Τι καλά να κρατούσε για πάντα αυτό το βράδυ. Αχ, και να γινότανε. ~ Απόσπασμα από το βιβλίο

Madame Ginger & Άννα Χαλικιά 

GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, εκδόσεις Μίνωας
Σάββατο 11/02 στις 12:00 | Public Golden Hall

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  στις 12:00 φιλοξενούμε στο Public Golden Hall τις συγγραφείς Madame Ginger & Άννα Χαλικιά στην παρουσίαση του βιβλίου τους GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ.

Οι συγγραφείς θα μοιραστούν τα μυστικά τους για πεντανόστιμα και θρεπτικά μαγειρέματα σε ένα live cooking show αλλά και χρήσιμες, ρεαλιστικές συμβουλές, ώστε να μειώσουμε την σπατάλη τροφίμων και να υιοθετήσουμε φιλικές προς τον πλανήτη συνήθειες, στην κουζίνα μας και όχι μόνο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

H Madame Ginger και η Άννα Χαλικιά μέσα από τις σελίδες του GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ μοιράζονται πάνω από 120 πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκές συνταγές που απευθύνονται σε όλους, ακόμα και στους πιο άπειρους.

Όσπρια και λαδερά της ελληνικής κουζίνας με ένα σύγχρονο twist, χορταστικές σαλάτες, λαχταριστές μακαρονάδες και κάρι, θρεπτικά πρωινά και εύκολα ψωμιά, σπιτικά plant-based τυριά και υγιεινά υποκατάστατα κρέατος από όσπρια και λαχανικά μαγειρεύονται με νέα υλικά και σύγχρονες τεχνικές. Τα γλυκά του βιβλίου, όλα εύκολα και πεντανόστιμα, φέρνουν τη θαλπωρή πίσω στην κουζίνα και γλυκαίνουν δίχως ενοχές τις Κυριακές μας.

Επιπλέον, το βιβλίο περιέχει χρήσιμους οδηγούς με ρεαλιστικές συμβουλές για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής: πώς θα εξοικονομήσουμε φυσικούς πόρους, ενέργεια, νερό και τροφή, πώς θα οργανώσουμε τα ψώνια μας ώστε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων και τα απορρίμματά μας, αλλά και πώς θα τρεφόμαστε για να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παντελής Καψής

Η πτώση: 2011 το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς, εκδόσεις Μεταίχμιο
Δευτέρα 13/02 στις 20:30 | Public café Συντάγματος

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος τον συγγραφέα Παντελή Καψή στην παρουσίαση του βιβλίου του Η πτώση: 2011 το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Βούλγαρης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σταύρος Θεοδωράκης, δημοσιογράφος, Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Φώφη Γιωτάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα φαινόμενο το οποίο απέκτησε διεθνείς διαστάσεις. Στάθηκε μάλιστα η αφορμή για την καθιέρωση ενός καινούργιου όρου στον πολιτικό διάλογο: pasokification. Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο δεν ήταν το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που υπέγραψε μνημόνιο. Το ίδιο έκαναν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αφού προηγουμένως έκαναν το καθένα τη δική του kolotoumba – ένας ακόμα πολιτικός όρος η πατρότητα του οποίου ανήκει στη χώρα μας. Όμως δεν είχαν την ίδια τύχη. Η αναζήτηση της αιτίας είναι το αντικείμενο του βιβλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter