«Οι εκκλησίες δεν κλείνουν για τον κορονοϊό»! (Video)

Την πολύπλευρη ενημέρωση ζήλεψε η ΕΡΤ και μέσα από την επιλεκτική της ενημέρωση, θέλησε (και σωστά) να ρωτήσει την άποψη της Εκκλησίας για τον κορονοϊό.

Έτσι λοιπόν στην μεσημεριανή ενημέρωσή της είχε καλεσμένο και έναν ιερέα. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν αλλά τι εξέφραζε και τι έλεγε.

Τα ερωτήματα βέβαια: αν φοβούνται τον κορονοϊό από τις συναθροίσεις εντός των Εκκλησιών ή από τη θεία μετάληψη.

Επίσης, αν θα μπορούσαν και οι Εκκλησίες να κλείσουν ως μέτρο προφύλαξης.

Την απάντηση την φαντάζεστε. Εννοείται πως δεν κολλάει στις Εκκλησίες, από τη συνάθροιση, το προσκύνημα των εικόνων ή τη θεία μετάληψη.

Προς υπεράσπιση των παρουσιαστών, έκαναν και επιπλέον ερωτήσεις…

Ο ιερέας όμως ήταν μόνος του, χωρίς επιστημονικό αντίλογο απέναντί του. Είπε όλα αυτά που ήθελε, καλύπτοντας τον χρόνο, και απάντησε πως πρέπει να βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες για να μην πάνε οι πιστοί!

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί δεν βάζουν λουκέτα και στα Μέσα Μεταφοράς...

Ίσως ήταν και μια προειδοποίηση για τυχόν θερμόαιμους πολιτικούς από τους οποίους θα μπορούσε να περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό τους...

Ο ίδιος υποστήριξε πως «ο ιός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία ή μετάληψη, γιατί «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην ιστορία»

Όταν μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει μια αμφισβήτηση μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο ιερέας απάντησε πως ούτως ή άλλως αυτό το άτομο που την εξέφρασε δεν θα πήγαινε στην Εκκλησία.

Με απλά λόγια «η πίστη σώζει» και αναρωτιόμαστε γιατί να πηγαίνουμε στα νοσοκομεία…

Είναι κρίμα η ΕΡΤ και η Δημοσιογραφία να διαπομπεύονται τόσο…

Και αν απαντήσουν πως η αντιπαράθεση ενός ιερέας με έναν επιστήμονα θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλη διάστασης απόψεων, τότε θα ήταν ευπρόσδεκτη ακριβώς για την αντιπαράθεση και την πολύπλευρη…

Εκτός και αν οι διαστάσεις απόψεων επιτρέπονται για θέματα κουτσομπολιού και μόνον! 

Άντε και την επόμενη φορά να καλέσουν την υπουργό Παιδείας για να μας πει τις απόψεις της...

Πάντα για την πολύπλευρη ενημέρωση!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.