Οι εκλεκτές σχέσεις Κουμουτσάκου με τον Γιώργο Πατεράκη

Οι εκλεκτές σχέσεις Κουμουτσάκου με τον Γιώργο Πατεράκη

Μείζον ηθικό ζήτημα εγείρεται και για δεύτερο ανώτατο στέλεχος της ΝΔ αναφορικά_x000D_
με προσωπικές του σχέσεις με τον επιχειρηματία, Γιώργο Πατεράκη. 

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη σέλφι φωτογραφία με τον κ. Πατεράκη δίπλα από την Άνγκελα Μέρκελ στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου στο συνέδριο του CDU στο Βερολίνο, ήρθε η σειρά του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου να επιβεβαιώσει τις προσωπικές του σχέσεις με τον κ. Πατεράκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, την περασμένη Δευτέρα και ενώ στη Βουλή το θερμόμετρο είχε χτυπήσει κόκκινο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Κουμουτσάκος εθεάθη να γευματίζει με τον κ. Πατεράκη σε γνωστή ταβέρνα στην Κηφισιά. Πρόκειται για τον επιχειρηματία τον οποίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Καμμένος κατονόμασε από το βήμα της Βουλής ως το πρόσωπο από το οποίο φέρεται να δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα. Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είχε δεχτεί απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ο άγνωστος φέρεται σύμφωνα πάντα με τον κ. Καμμένο να απείλησε τον ίδιο και την οικογένειά του. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου για να εντοπιστεί ποιος είναι ο άγνωστος που τον απείλησε. Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο άγνωστος ήταν, όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος ο «έμπορος όπλων Γιώργος Πατεράκης».

Τις σχέσεις με τον κ. Πατεράκη επιβεβαίωσε στο «documentonews.gr» ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία όπου και ερωτήθηκε σχετικά. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «με τον κ. Πατεράκη έχω μια απολύτως κοινωνική σχέση και καμία άλλη» και ανέφερε επίσης ότι «η σύζυγός του διαθέτει φιλικές σχέσεις με τη σύζυγό του κ. Πατεράκη». Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τον κ. Πατεράκη ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται για μία μυστική συνάντηση, ήταν δημόσια. Τρώμε δύο ζευγάρια μαζί».

Η παραδοχή αυτή του κ. Κουμουτσάκου εγείρει σοβαρό ηθικό ζήτημα, καθώς ο ίδιος πρόκειται να γίνει αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, ο οποίος στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο, εκτοξεύοντας κατηγορίες σε βάρος του κ. Καμμένου αλλά και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Άδωνις και τα εξοπλιστικά

Όπως σοβαρό ηθικό ζήτημα εγείρει και η σέλφι του κ. Πατεράκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε επιδείξει ως βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. ιδιαίτερο ζήλο για τα εξοπλιστικά προγράμματα καταθέτοντας μαζί με τον τότε συνάδελφό του Θάνο Πλεύρη περισσότερες από 40 ερωτήσεις, πολλές από τις οποίες είχαν κοινό χαρακτηριστικό μια εταιρεία που λειτουργούσε ως μεσάζων σε συμφωνίες οπλικών συστημάτων, την Kestrel. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε τοποθέτησή του στη Βουλή στις 28 Απριλίου 2011, κατά τη συζήτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Όταν ο κ. Καρατζαφέρης με επισκέφθηκε στο Πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος, τον δέχθηκα ως όφειλα και όταν ήμασταν οι δύο μας μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια και του είπα ότι αυτό δεν γίνεται! Και έβαλε τους βουλευτές του να μου κάνουν ερωτήσεις».

«Στο όνομα του ότι είναι “γαλαζοπράσινοι”, στο όνομα του λαϊκισμού, ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι μου κατέθεσαν ερωτήσεις βουλευτές του ΛΑΟΣ και με επέκριναν και με ήλεγχαν γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια το 2008 και το 2009. Και μου κατέθεσαν ερωτήσεις γιατί δεν παραγγέλνω τις τορπίλες των συγκεκριμένων υποβρυχίων που ήδη δεν είχα παραλάβει» κατέληγε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Γ. Πατεράκης

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento από τις 6 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γιώργος Πατεράκης αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, ενώ ήταν και στενός φίλος του Θοδωρή Ρουσόπουλου και θεωρείται «άνθρωπος των Γερμανών», με τους οποίους δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατεράκης ήταν μεσάζων, όταν, το 2000, επί ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογράφηκε σύμβαση 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων 214, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι έγερναν.

Αυτό δεν έγινε εμπόδιο τότε στο να έχει καταβληθεί το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή. Σημειώνεται επίσης ότι ο Γιώργος Πατεράκης χρημάτισε και διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Το όνομα του Γιώργου Πατεράκη ενεπλάκη και στο γνωστό σκάνδαλο των εκατομμυρίων στο ΙΚΑ Καλλιθέας, με την αδελφή του, Χριστίνα, να θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην επίμαχη οργάνωση.

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter