Οι Έλληνες του Instagram φωτογραφίζουν την Ελλάδα

Οι Έλληνες του Instagram φωτογραφίζουν την Ελλάδα

Διακόσιοι εβδομήντα φωτογράφοι της ελληνικής κοινότητας του Instagram βλέπουν μέσα από τον φακό τους την δική τους Ελλάδα, στην έκθεση #my_greece, από τις 8 έως 29 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο Αθηναϊς.

Έθιμα, πολιτισμός, μνημεία, σχέσεις στοργής, σύμβολα, τοπία, κά, συγκροτούν τριάντα ενότητες, με εννέα φωτογραφίες η καθεμία, συνθέτοντας, συνολικά, ένα σώμα από 270 διαφορετικές δημιουργικές καταγραφές, σε μία έκθεση απ΄ όπου «καμία όψη της Ελλάδας δεν περισσεύει, τίποτε δεν πάει χαμένο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Έλλη Αγιαννίδη, εκ των διοργανωτών. Το υλικό της έκθεσης είναι «πιο ανθρωποκεντρικό» από πέρσι, σχολιάζει η ίδια.

Πρόκειται για την έβδομη έκθεση που διοργανώνει και επιμελείται η καλλιτεχνική ομάδα «Greek Instagramers Events» η οποία από ιδρύσεως της, το 2013, έως σήμερα, έχει καταφέρει να συσπειρώσει την ελληνική κοινότητα των φίλων της φωτογραφίας.

Η Ελλάδα των instagramers έχει ήδη παρουσιαστεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά και μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο φιλοξενήθηκε στο ανακαινισμένο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ANEK LINES, αποτελώντας έτσι την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται εν πλω. Μετά την παρουσίασή της στην Αθήνα θα συνεχίσει και σε άλλες πόλεις.

Συνοδεύεται από την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της «Κιβωτού του Κόσμου».

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter