Οι εμβολιασμοί μέρα με τη μέρα – Πόσοι εμβολιάστηκαν, πόσες δόσεις υπάρχουν στις αποθήκες

Οι εμβολιασμοί μέρα με τη μέρα – Πόσοι εμβολιάστηκαν, πόσες δόσεις υπάρχουν στις αποθήκες

Από τη στιγμή που μπαίνει μπροστά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να μιλήσει για τους εμβολιασμούς και να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά κι έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί μόνο τη δεύτερη μέρα, τότε που πήγαν οι υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι οι εμβολιασμοί εξελίχτηκαν ομαλά.

Βλέπουμε λοιπόν ότι την πρώτη μέρα εμβολιάστηκαν 386 άνθρωποι, την δεύτερη όμως ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 1.120. Υπήρξαν διαμαρτυρίες για τις προτεραιότητες όσων έπρεπε να εμβολιαστούν και στο τέλος της χρονιάς «πάγωσαν». Θυμάστε; Ήταν οι συνεχείς αναβολές εμβολιασμού σε ιατρικό προσωπικό των μεγάλων νοσοκομείων.

Το θέμα είναι πως ενώ υπάρχουν περισσότερες από 150.000 δόσεις εμβολίων στις αποθήκες αυτοί που έχουν εμβολιαστεί είναι οριακά πάνω από τις 26.000!

Ας δούμε τον αριθμό των εμβολίων που έγιναν από την πρώτη μέρα (28/12) έως σήμερα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί έχουν παραληφθεί:

9.750 δόσεις στις 25/12

83.850 δόσεις στις 29/12

419.250 δόσεις αναμένονται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

333.450 δόσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

1.255.800 δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Μέσα στο α’ τρίμηνο αναμένονται κι άλλες 100.000 δόσεις που αναλογούν στην Ελλάδα μετά τη νέα παραγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Rfizer-BioNTech.

Μέχρι τον Μάρτιο αναμένονται και άλλες 240.000 δόσεις εμβολίου της Modena.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/1) ότι στόχος είναι να γίνονται 8.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Δηλαδή με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, εάν υπολογίσουμε, ότι ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στην ευρύτερη περιφέρεια, σε μικρά νησιά και ορεινές περιοχές και φυσικά σε τρεις μήνες από τώρα θα χρειαστεί να κάνουν την δεύτερη δόση μερικές χιλιάδες άνθρωποι…

Πηγή: Pasatempo

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter