Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ διεκδικούν, διαδηλώνουν, τραγουδούν

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ διεκδικούν, διαδηλώνουν, τραγουδούν

Όταν η τέχνη ενώνεται με τους εργατικούς αγώνες δεν γράφονται μόνο στιγμές – ύμνοι στις συλλογικές προσπάθειες υπεράσπισης κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Aποτυπώνεται στην πράξη ηχηρά η ενότητα εργατών/καλλιτεχνών/συνδικάτων και η ταξική αντίθεση με κυβερνητικές πολιτικές που στρέφονται κατά των εργαζομένων.

Όλα αυτά συνυπάρχουν στη συναυλία που οργανώνουν σωματεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον πολύμηνο αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, που ζητούν να σταματήσει η πορεία εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο κάλεσμα των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ανταποκρίθηκαν οι καλλιτέχνες Γιώργος Mαργαρίτης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Κανέλλος, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης που θα δώσουν συναυλία στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2021 στη Λάρυμνα.

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που δηλώνουν το “παρών” στη συναυλία που οργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνα (ΣΕΛ), η Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, τα σωματεία Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «Αγιος Ιωάννης» και ΛΑΡΚΟ Καστοριάς και Σερβίων, το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνα).

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων για τη στήριξη με κάθε τρόπο του αγώνα των εργαζομένων της μεταλλευτικής-μεταλλουργικής βιομηχανίας. Ήδη, πρωτοστατούν συνδικάτα που εστιάζουν στην ανάγκη να εκφραστεί η αλληλεγγύη για την διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας, «ενάντια στη συνειδητή για χρόνια απαξίωσή της από όλες τις κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με κατεύθυνση την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της».

Σε αυτό το πλαίσιο, με κοινή δημόσια παρέμβασή τους απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία τα συνδικάτα Μετάλλου Αττικής & Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Ν.Αττικής, Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Αττικής, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Αττική, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Ο αγώνας τους αφορά όλους τους εργαζόμενους, που βιώνουμε τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιημένες από τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς», επισημαίνουν. Και συμπληρώνουν: «Απέναντι σε αυτή την πολιτική ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, με συλλογική οργάνωση και δράση, με συναδελφική αλληλεγγύη. Κάνουμε πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν!».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter