Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Τουρισμού καταγγέλλουν «αυταρχική συμπεριφορά» από τον γ.γ. Κωνσταντίνο Λούλη

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Τουρισμού καταγγέλλουν «αυταρχική συμπεριφορά» από τον γ.γ. Κωνσταντίνο Λούλη

«Πυρά» εναντίον του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Λούλη, εξαπολύει Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «αυταρχική συμπεριφορά» εκ μέρους του κ. Λούλη, η οποία «προσβάλλει και απαξιώνει την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των εργαζομένων του Υπουργείου». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε καθημερινά θεατές μιας αυταρχικού χαρακτήρα συμπεριφοράς του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης δεδομένου ότι, μέσα στο πλαίσιο απομάκρυνσης παλαιών και άχρηστων αντικειμένων από διαδρόμους και κοινόχρηστους χώρους, παρεμβαίνει πλέον και στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων δίνοντας εντολές σε εργαζόμενους εξωτερικού συνεργείου που ο ίδιος έχει φέρει να “εισβάλουν” και να αποκαθηλώνουν από διαχωριστικά ακόμα και υπηρεσιακές σημειώσεις (καταλόγους με τηλέφωνα άλλων υπηρεσιών κ.λ.π.). Οι εν λόγω εκτελώντας τις εντολές του προέβησαν στην αφαίρεση αφισών (του ΕΟΤ) με τη διατυπωθείσα αιτιολογία ότι “οι υπάλληλοι πρέπει να φαίνονται για να μην κοιμούνται” ενώ μας ενημερώνουν σχετικά με τις όποιες ανακατατάξεις πρόκειται να γίνουν…

Η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει και απαξιώνει την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των εργαζομένων του Υπουργείου.

Σήμερα το πρωί ο συνάδελφος Σταμπουλίδης που είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της δανειστικής βιβλιοθήκης του συλλόγου ενημερώθηκε από μέλος του συνεργείου ότι δεν θα του δοθεί η άδεια βιβλιοθήκη του δευτέρου ορόφου για να την τοποθετήσει στο χώρο του γραφείου που συνεδριάζει ο σύλλογος και είναι εγκατεστημένοι και τρεις υπάλληλοι. Επιπλέον ενημερώθηκε ότι πρόκειται στο συγκεκριμένο χώρο να μεταφερθούν οι δημοσιογράφοι και ως εκ τούτου θα απομακρυνθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι και συνακόλουθα και ο σύλλογος (… προς άγνωστη κατεύθυνση). Μάλιστα τα μέλη του συνεργείου είπαν στο συνάδελφο ότι η εντολή του Γ.Γ. είναι σήμερα κιόλας να πάρει στο σπίτι του τα βιβλία του συλλόγου… Ούτε λίγο ούτε πολύ υπάλληλοι, δανειστική βιβλιοθήκη και σύλλογος μένουν “άστεγοι”.

Το Δ.Σ. εξαρχής έθεσε στην νέα πολιτική ηγεσία την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων και τους όποιους κινδύνους εγκυμονούνταν για την ασφάλειά μας από τις σωρούς άχρηστων αντικειμένων και φοριαμών στους διαδρόμους του κτηρίου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ενέργειες σε αυτήν την κατεύθυνση, γέμισαν τα γραφεία των ήδη συνωστισμένων συναδέλφων από φοριαμούς οι οποίοι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να απομακρυνθούν από το κτήριο διότι περιέχουν φακέλλους αναγκαίους για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Επιπλέον, παρά τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα σε πρόσφατη συνάντηση του ΔΣ μαζί του, ότι οι υπάλληλοι δεν θα επιβαρυνθούν σωματικά, αρκετές φορές αναγκαστήκαμε όλοι να σηκώσουμε δεκάδες ογκώδεις φακέλους και κλασέρ για να τακτοποιηθούν έτσι ώστε να εξασφαλισθεί το αυτονόητο δηλαδή, η άμεση πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα τα οποία αποτελούν μέρος της εργασίας μας και ασφαλώς εισπνεύσαμε σκόνη, με αποτέλεσμα μερικοί από εμάς να παρουσιάσουμε αλλεργικά συμπτώματα (βήχα, κρίσεις άσθματος, εξανθήματα, κλπ.).

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του συλλόγου με απόφασή του στις 12/11/2019 καταγγέλλει τη στάση του Γενικού Γραμματέα καθώς και την όποια εντολή ή ανοχή της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας, έναντι όλων ημών διότι η στάση αυτή προσβάλλει την προσωπική και εργασιακή μας αξιοπρέπεια, τη διοικητική ιεραρχία και δημιουργεί κλίμα έντασης και καχυποψίας για την τυχόν διεύρυνσή της.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter