Οι εξαγγελίες Βορίδη δεν καλύπτουν κανένα οργανικό κενό στο Δημόσιο

Οι εξαγγελίες Βορίδη δεν καλύπτουν κανένα οργανικό κενό στο Δημόσιο

Σε αναγγελία προσλήψεων προεκλογικού χαρακτήρα προέβη ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος πιστός στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» προανήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών αντί εκπαιδευτικών και γιατρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη και εν συνεχεία παρουσίασε στα ΜΜΕ ο υπουργός Εσωτερικών προβλέπονται 17.942 θέσεις στο Δημόσιο για το 2023 και 22.344 θέσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η κατανομή των προσλήψεων είναι αποκαλυπτική, καθώς με τη δημόσια παιδεία να γονατίζει και να αστυνομοκρατείται και ενώ οι εκκρεμείς προσλήψεις προηγούμενων ετών εκτιμώνται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 33.602, ο υπουργός Εσωτερικών ούτε λίγο ούτε πολύ ομολογεί ότι τα οργανικά κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα καλυφθούν… φέτος αλλά το 2023, έπειτα από μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το Μάρτιο.

Παράλληλα, ενώ οι γιατροί διαμαρτύρονται για αξιοπρεπή δουλειά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τα σχολεία, ειδικά της επαρχίας, μένουν χωρίς καθηγητές εφόσον το μεγάλο κόστος διαβίωσης οδηγεί τους αναπληρωτές σε αποχώρηση, ο Βορίδης επιχειρεί προεκλογικά να πείσει ότι κάνει προσλήψεις. Στην πραγματικότητα,οι 15.641 προσλήψεις εμπίπτουν στον κανόνα 1:1 δηλαδή, μια πρόσληψη για μια αποχώρηση.

Και ξανά πιστός στο γαλάζιο δόγμα, προσλαμβάνει 1.700 ΕΠΟΠ και 1.000 της δημοτικής αστυνομίας ενώ η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να κάνει προσλήψεις στο αποδεκατισμένο και πολύπαθο Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βορίδης δεν δίστασε να κομπάσει για την «δεξαμενή» επιτυχόντων, η οποία θα δημιουργηθεί από τον διαγωνισμό και θα επιτρέπει στους φορείς να αντλούν αμέσως προσωπικό, την ίδια ώρα που στο Παίδων «Αγία Σοφία» αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων και άλλων ειδικοτήτων. Τέλος, χαρακτηριστικό που μαρτυρά τον προεκλογικό χαρακτήρα του σχεδιασμού αποτελεί το γεγονός πως τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν σε ένα δίμηνο και οι επιτυχόντες θα πιάσουν δουλειά περί τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του ιδίου έτους.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Ραγκούση προς Βορίδη για τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Αντί για προσλήψεις, ο Πλεύρης ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter