Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν την επίθεση στη Νίκαια

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν την επίθεση στη Νίκαια

Την επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας με απολογισμό τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, καταδικάζουν οι ηγέτες της Ευρώπης.

Δείτε επίσης: Ξυπνά ο «εφιάλτης» στη Γαλλία: Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια – Αποκεφαλίστηκε γυναίκα (Photos – Video)

Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία έπειτα από την πρωινή επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία της Νίκαιας, στη Γαλλία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι από έναν δράστη που φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε “βάρβαρη” την επίθεση.

Σαρλ Μισέλ

Τη συμπαράσταση της ΕΕ στη Γαλλία εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά την επίθεση στη Νίκαια.

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε στο twitter: «Όλη η αλληλεγγύη μου (είναι) με τη Γαλλία και τους Γάλλους. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της φρικτής επίθεσης στη Νίκαια και τους οικείους τους. Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας».

“Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη από τους βάρβαρους φόνους στην εκκλησία στη Νίκαια. Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των δολοφονηθέντων και των τραυματιών. Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, δήλωσε η Μέρκελ στο Twitter δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας την αλληλεγγύη της Ευρώπης στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter