Οι Ευρωπαίοι και ο… Έλληνας του NCAA March Madness!

Οι Ευρωπαίοι και ο… Έλληνας του NCAA March Madness!

Τι κοινό έχουν 26 παίκτες του προσεχούς ”NCAA March Madness”; Το Eurohoops έχει την απάντηση!

Το 2019 NCAA Division I Tournament πλησιάζει και το Eurohoops ξεχωρίζει τα ευρωπαϊκά ταλέντα που θα δώσουν το παρών!

Η Ευρώπη πλέον δεν λείπει από κανένα παγκόσμιο μπασκετικό ραντεβού κορυφής, με την περίφημη ”March Madness” να έχει 37 παίκτες από τη Γηραιά Ήπειρο! Και φυσικά η Ελλάδα δεν απουσιάζει!

Η Γαλλία έχει τους περισσότερους εκπροσώπους (5), ενώ ακολουθούν με 4 Σερβία και Μεγάλη Βρετανία. Στις περιπρώτσεις που θα διαβάσετε παρακάτω, υπάρχουν αδέλφια επαγγελματιών παικτών, γιοι πρώην αστέρων του ΝΒΑ και παίκτες που αναμένεται να χαράξουν την δική τους πορεία στο ΝΒΑ!

Τα Bulldogs του Gonzaga!

To Gonzaga είναι ένα από τα φαβορί και σε αυτό θα δούμε τον αδελφό του Κιμ Τιλί, Κιλιάν! Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Γκραν Κανάρια θα δει το… αίμα του να αγωνίζεται, σε μία χρονιά που δεν του πήγε ιδιαίτερα καλά, λόγω τραυματισμών (6,2 πόντοι μέσο όρο).

Στους Bulldogs θα δούμε ακόμα δύο Ευρωπαίους, τους Φίλιπ Πετρούσεφ και Τζόελ Αγιάγι. Ο Σέρβος φόργουορντ μετράει 6.5 πόντους-2,7 ριμπάουντ, ενώ ο Γάλλος 1,7 πόντους και 1,4 ριμπάουντ.

Και η Πορτογαλία είναι εδώ!

Τρεις Πορτογάλοι παίκτες βρίσκονται στο NCAA, δύο εκ των οποίων στο Utah State. Ο Νίμιας Κέτα είναι ένας από αυτούς. Με 2,4 μπλοκς ανά ματς, όμως δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στατιστικό, καθώς έχει 11,9 πόντους, 8,9 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ.

Ο συμπαίκτης του, Ντιόγκο Μπρίτο επίσης προσφέρει στον επιθετικό τομέα με 8,3 πόντους, ενώ ο Φρανσίσκο Αμιέλ είναι ο τρίτος Πορτογάλος!

The… Brazdeikis effect

O Ίγκνας Μπραζντέικις σύντομα θα πάρει την λιθουανική υπηκόοτητα και είναι ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν. Εκπροσώπησε τον Καναδά σε μικρότερη ηλικία, αλλά γεννήθηκε στο Κάουνας και η Λιθουανία θέλει να να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της.

Με 15,1 πόντους και 5,2 ριμπάουντ, έχει ήδη εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των Wolverines. Και η συμμετοχή του Michigan δεν είναι το τέλος για τον ίδιο και την ομάδα του.

Η επόμενη γενιά

Ο Νταβίντε Μορέτι βοήθησε τα μέγιστα, ώστε να τερματίσει τρίτο το Texas Tech. Ο Ιταλός γκαρντ, γιος του πρώην παίκτη και νυν προπονητή, Πάολο Μορέτι, μετράει 11,6 πόντους ανά ματς, με 47,8% ευστοχία! Η μεγάλη του ευκαιρία έφτασε και είναι έτοιμος να εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο κόσμο.

Ο Πάολο Μορέτι δεν είναι ο μόνος… περήφανος μπαμπάς! Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να δει τον γιο του, Αντόνιο (αγωνίζεται στο Duke), ο οποίος έχει σε κάθε ματς 1,4 πόντους και 1,3 ριμπάουντ σε 16 φετινά ματς.

Η Σερβία δεν λείπει!

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ θα παίξει με το Gonzaga, αλλά δεν θα είναι ο μόνος Σέρβος. Ο Βάσα Πουσίκα είναι ”καυτός” με 17,8 πόντους, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί το Northeastern προς την κορυφή!

Η σερβική εκπροσώπηση δεν τελειώνει εδώ. Πρόκειται για τους Αντρίγια Ριστάνοβιτς και Νίκσα Νίκολιτς με 3,3 και 2,8 πόντους αντίστοιχα.

Οι τριπλέτες

Εκτός από το Gonzaga, ακόμα δύο ομάδες έχουν τρεις Ευρωπαίους παίκτες. Από αυτούς, ξεχωρίζει ο Ματίας Τας, με τον Εσθονό φόργουορντ να προσφέρει στο Saint Mary’s 3,5 πόντους, 3,1 ριμπάουντ σε 14,5 λεπτά!

Μην ξεχνάμε και τους Άαρον Μένζιες και Κρίστερες Ζόρικς, με τους δύο παίκτες να μην έχουν αγωνιστεί καθόλου φέτος. Το Arizona State έχει τον Φινλανδό Έλιας Βαλτόνεν και τον Ουκρανό Βιτάλι Σίμπελ, ενώ στο ρόστε βρίσκεται και ο Κοσοβάρος Ούρος Πλάβσιτς.

Και χρώμα… Ελληνικό!

Και αν δεν… είναι αρκετοί αυτοί οι αθλητές, δεν σταματάμε εδώ. Ο Γάλλος φόργουορντ Ιβς Πονς θα έχει την ευκαιρία να λάμψει με το Tennessee. O Ολλανδός Ματ Χάαρμς ελπίζει σε μία καλή πορεία με το Purdue, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ισπανό Ιβάν Αουρεκοσέα με την φανέλα του New Mexico State.

Το LSU θα αγωνιστεί με τον Άγγλο Κάβελ-Μίγκμπι Ουίλιαμς, το Seton Hall με τον Γεωργιανό Σάντρο Μακουκελασβίλι, το Ole Miss με τον Ντόμινικ Ολενγιζάκ, ενώ ο Μάρεκ Ντολεζάχ από τη Σλοβενία θα αγωνιστεί με την φανέλα του Syracuse και ο Ελβετός Άντονι Πολίτ με αυτή του Florida State.

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Το Bradley είχε ευρωπαϊκή βοήθεια, με τους Ντουέιν Λοτέρ-Ογκουνλέγιε (Μεγάλη Βρετανία) των 8,6 πόντων και Λουκ φαν Μπρι (Ολλανδία) των 5,7 πόντων. Ο Φραντζέσκο Μπαντόκι (Ιταλία), Σακίλ Ουόλτερς (Μεγάλη Βρετανία), Πολ Ντζόκο (Γαλλία), Ινγκβί Γκούντμουντσον (Ισλανδία) και Τζος Μπάλα (Γαλλία) θα βρίσκονται στο τουρνουά με Virginia, Northeastern, Northern Kentucky, Saint Louis and Texas Tech αντίστοιχα.

Ο αδελφός του Ντράγκαν Μπέντερ, Ιβάν (Κροατία) θα τελειώσει την πορεία του στο NCAA με το Meryland, ελπίζοντας σε κάτι παραπάνω από τα 4 λεπτά και τους 0,3 πόντους φέτος. Ο Ματζ Στόκμαν (Νορβηγία), Άλφης Πιλάβιος (Ελλάδα) του Old Dominion και ο Χανς Πόλα (Φινλανδία) ολοκληρώνουν την… Ευρωπαϊκή σύνθεση!

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter